fbpx

Μάντσεστερ Σίτι – Μπάγερν 3-0: Περίπατο για τους Πολίτες, με το ενάμισι πόδι στα ημιτελικά (vid)

Μάντσεστερ Σίτι – Μπάγερν 3-0: Περίπατο για τους Πολίτες, με το ενάμισι πόδι στα ημιτελικά (vid)

Η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε την Μπάγερν με 3-0 στο πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής φάση του Champions League και πλέον βρίσκεται με το ενάμισι πόδι στους «4» της διοργάνωσης. Το σκορ θα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, αν δεν βρισκόταν σε μεγάλη βραδιά ο Ζόμερ.

Στο 5’ σουτ του Χάαλαντ πέρασε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε στο 7’ κεφαλιά του Γκιντογκάν. Στο 14’ ο Ζόμερ καθυστέρησε να απομακρύνει και λίγο έλειψε ο Χάαλαντ να μπει με την μπάλα στα δίκτυα.

Η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα δημιουργήθηκε στο 22’. Ο Γκιντιγκάν έβγαλε μόνο του τον Χάαλαντ, ο οποίος βιάστηκε να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον Ζόμερ να βρίσκεται σε σωστή θέση και να αποσοβεί τον κίνδυνο. Στο 26’ σουτ του Μουσιάλα, η μπάλα σταμάτησε στο σώμα του Στόουνς.

Γκολ – ποίημα

Η Σίτι άνοιξε το σκορ στο 27’ με ένα από τα καλύτερα γκολ της φετινής διοργάνωσης. Ο Ρόδρι απέφυγε τον Μουσιάλα και με τρομερό αριστερό φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Ζόμερ (1-0). Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έψαχνε κι άλλο γκολ. Στο 34’ ο Ζόμερ δεν «καθάρισε» τη φάση, ο Γκιντογκάν σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας της Μπάγερν με απίστευτη επέμβαση απέκρουσε την μπάλα. Στις καθυστερήσεις ο Σανέ δοκίμασε το πόδι του, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Έντερσον

Στο 49’ οι Γερμανοί «άγγιξαν» την ισοφάριση. Ο Μουσιάλα πέρασε κάθετη πάσα στον Σανέ, αυτός βρέθηκε απέναντι από τον Εντερσον, ο οποίος τον νίκησε και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Εντελώς ξεμαρκάριστος ήταν και Γκνάμπρι, αλλά ο Σανέ προτίμησε να σουτάρει. Στο 53΄ο Σανέ σούταρε από μακριά με τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ να αποσοβεί και πάλι τον κίνδυνο. Το ματς έχει πάρει «φωτιά» και στο 57’ ο Ζόμερ απέκρουσε σουτ του Ακέ. Στο επόμενο λεπτό ο «άσος» της Μπάγερν έδιωξε σε κόρνερ προβολή του Ντίας.

Η Σίτι κόντρα στη ροή του αγώνα «χτύπησε» για δεύτερη φορά στο 70’. Ο Ουπαμεκανό έχασε αβίαστα τη μπάλα έξω από την περιοχή, ο Χάαλαντ έστρωσε με υπέροχη σέντρα για τον επερχόμενο Μπερνάρντο Σίλβα που με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Ζόμερ για το 2-0. Στο 76’ ο γκολκίπερ της Μπάγερν απέκρουσε εντυπωσιακά πλασέ του Αλβάρες και στην στην επόμενη φάση έγινε το 3-0 με τον Χάαλαντ. Στο 82’ βολίδα του Αλβάρες πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 89’ ο Ζόμερ απογειώθηκε και έδιωξε κεφαλιά του Ρόδρι.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Μάντσεστερ Σίτι – Μπάγερν 3-0 |HIGHLIGHTS|”,”description”:”Μάντσεστερ Σίτι – Μπάγερν 3-0 |HIGHLIGHTS|”,”thumbnailUrl”:”https://imageservicethumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wNC8xMS8yMS8wNF81Ml82NDM1Y2I3NGFmMTE1LmpwZWc=/profile:player-960×540″,”duration”:”PT6M10S”,”uploadDate”:”2023-04-11T21:04:10.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cru89wfjv6mp”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Γκολ: 27’ Ρόδρι, 72’ Μπερνάρντο Σίλβα, 76’ Χάαλαντ

Διαιτητής: Ζεσούς Χιλ Μανθάνο (Ισπανία)

Κίτρινη: Μπ. Σίλβα / Ντέιβις, Παβάρ

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Στόουνς, Ντίας, Ακάντζι, Άκε, Γκιντογκάν, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε (68’ Αλβάρες), Μπερνάρντο Σίλβα, Γκρίλις, Χάαλαντ.

Μπάγερν Μονάχου (Τόμας Τούχελ): Ζόμερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Ντέιβις (80’ Κανσέλο), Κίμιχ, Γκορέτσκα, Σανέ, Μουσιάλα (69’ Σανέ), Κομάν, Γκνάμπρι (80’ Μίλερ).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο