fbpx

Champions League: «Τιτανομαχία» στη Μαδρίτη – Ιταλικός εμφύλιος στο Μιλάνο

Champions League: «Τιτανομαχία» στη Μαδρίτη – Ιταλικός εμφύλιος στο Μιλάνο

To Champions League επιστρέφει ξανά μετά από 27 ημέρες, καθώς τη Μ. Τρίτη (11/4) και μία ημέρα αργότερα (12/4) είναι προγραμματισμένες οι πρώτες αναμετρήσεις για την προημιτελική φάση.

Είναι το πρώτο από τα τελευταία τέσσερα «βήματα» που πρέπει να κάνουν δύο από τις οκτώ ομάδες που έχουν απομείνει στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων στον κόσμο, προκειμένου να φτάσουν στον τελικό της Κωνσταντινούπολης (10/6).

Ο Λάμπαρντ σε ρόλο… διασώστη, καθώς η Τσέλσι επισκέπτεται τη Μαδρίτη

Σε αντίθεση με την Μπενφίκα και την Ίντερ, Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι, που θα αναμετρηθούν τη Μ. Τετάρτη (12/4) στην ισπανική πρωτεύουσα, έχουν όμορφες αναμνήσεις στα τελευταία στάδια της κορυφαίας διοργάνωσης.

Ασυνεπείς στην Premier League αυτή τη σεζόν, οι «μπλε» μπορούν σίγουρα να έχουν ως οδηγό το πώς έφτασαν πέρυσι κοντά σε μια εκπληκτική επιστροφή εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτελικά. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι χρειάστηκε παράταση, αλλά ο 63χρονος έφτασε έως το τέλος και έγινε ο πρώτος προπονητής που κατέκτησε το τρόπαιο τέσσερις φορές.

Μετά τον Γκρέιαμ Πότερ, ο οποίος αποπέμφθηκε από την τεχνική ηγεσία στις 2 Απριλίου, η Τσέλσι επανέφερε τον παλαίμαχο μέσο και πρώην προπονητή των «μπλε», Φρανκ Λάμπαρντ, για να αναλάβει τα «ηνία» για το υπόλοιπο της σεζόν.

Στην προηγούμενη θητεία του στον πάγκο των Λονδρέζων, ο 44χρονος προπονητής οδήγησε την Τσέλσι στη φάση των «16» την αγωνιστική περίοδο 2019/20 (όπου έχασε από την Μπάγερν) και στην πρώτη θέση στον όμιλο του Champions League την επόμενη σεζόν, προτού απολυθεί τον Ιανουάριο του 2021 μετά από μια σειρά ανεπιτυχών αποτελεσμάτων στο πρωτάθλημα. Ο διάδοχός του, Τόμας Τούχελ, κατέκτησε το τρόπαιο του Champions League με την Τσέλσι εκείνη τη σεζόν.

Το χάσμα των 23 βαθμών και η «τεσσάρα» στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα»

Ένα χάσμα 20 βαθμών χώριζε τη Νάπολι και τη Μίλαν στη Serie A, όταν πραγματοποιήθηκε η κλήρωση (σ.σ: τώρα είναι πλέον 23), μία διαφορά που έγινε πιο αξιοσημείωτη από το γεγονός ότι η ομάδα του ιταλικού Νότου είναι στα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της, ενώ οι «ροσονέρι» είναι επτά φορές πρωταθλητές Ευρώπης. Πάντως, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής η Μίλαν κατάφερε να περάσει θριαμβευτικά (0-4) από το «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα», το γήπεδο που θα επισκεφτεί την Τρίτη 18/4, στη ρεβάνς του αγώνα της Μ. Τετάρτης στο Μιλάνο.

Το πρόγραμμα των προημιτελικών (όλοι οι αγώνες αρχίζουν στις 22:00):

Τετάρτη 12 Απριλίου

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Τσέλσι (Αγγλία)
Μίλαν (Ιταλία)-Νάπολι (Ιταλία)

Τρίτη 18 Απριλίου

Τσέλσι (Αγγλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Νάπολι (Ιταλία)-Μίλαν (Ιταλία)

Τετάρτη 19 Απριλίου

Ίντερ (Ιταλία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία)
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)

Το πρόγραμμα των ημιτελικών θα ανακοινωθεί στις 19 Απριλίου 2023, μετά τους αγώνες ρεβάνς των προημιτελικών:

1. Μίλαν ή Νάπολι με Μπενφίκα ή Ίντερ
2. Ρεάλ Μαδρίτης ή Τσέλσι με Μάντσεστερ Σίτι ή Μπάγερν

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο