fbpx

Μαλάτος: «Υπάρχει αρμοδιότητα του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα»

Μαλάτος: «Υπάρχει αρμοδιότητα του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα»

Για το κατά πόσο έχει αρμοδιότητα παρέμβασης ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας για παραπτώματα των διαιτητών εκτός αγωνιστικών χώρων μίλησε ο Ανδρέας Μαλάτος.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου (ΙΔΕΑΔ) μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό bwinΣΠΟΡ FM έκανε λόγο για σαφή δυνατότητα παρέμβασης του αθλητικού εισαγγελέα, αναφορικά με τα όσα συνέβησαν με τον Πολωνό διαιτητή Πάβελ Ρατσκόφσκι.

Η δήλωση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα είχε αναφέρει νωρίτερα στον αέρα του ίδιου σταθμού η δημοσιογράφος και δικηγόρος Μαίρη Μπενέα, μεταφέροντας τα λόγια του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, Κωνσταντίνου Σπυρόπουλου. «Καμία ενέργεια από τον Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, διότι λέει πως δεν έχει αρμοδιότητα. Λέει ο ίδιος ότι δεν έχει δικαιοδοσία να κινηθεί κατά διαιτητών, μόνο με μήνυση. Πρέπει κάποιος να του γνωστοποιήσει τι έγινε στο αεροδρόμιο. Μπορεί ν ασχοληθεί μόνο η UEFA με περιστατικά έκτος γηπέδου, αυτός μονό με όσα γίνονται εντός», ανέφερε η κα. Μπενέα

Αντίθετα, ο Ανδρέας Μαλάτος από την πλευρά του τοποθετήθηκε ως εξής: «Στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ, όσον αφορά τα θέματα αρμοδιότητας του ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, δεν προβλέπεται πουθενά η έννοια της έγκλησης. Για όσα συμβαίνουν εκτός αγωνιστικού γηπέδου που είναι πειθαρχικά παραπτώματα, πχ. δυσφήμιση αθλήματος, όπως και το συγκεκριμένο περιστατικό.

Για οποιοδήποτε ποδοσφαιρικό πειθαρχικό αδίκημα γίνει εκτός γηπέδου, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας είναι αρμόδιος να επιληφθεί ακόμα και αν το αντιληφθεί από δημοσιεύματα, τηλεοράσεις το οτιδήποτε. Ο κανονισμός δεν αφήνει κανένα περιθώριο για κάποιο παράπτωμα τέτοιο».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο