fbpx

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-0: Οι «πράσινοι» καθάρισαν το ντέρμπι και πλέον ο τίτλος είναι κούρσα για δύο (vid)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-0: Οι «πράσινοι» καθάρισαν το ντέρμπι και πλέον ο τίτλος είναι κούρσα για δύο (vid)

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τα «δώρα» του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο και ήταν δίκαια ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι των «αιωνίων αντιπάλων» (2-0), παραμένοντας στην κορυφή του πρωταθλήματος. Πλέον, το κυνήγι του τίτλου είναι για δύο ομάδες, καθώς οι πράσινοι με την ΑΕΚ ξέφυγαν έξι βαθμούς από τους ερυθρόλευκους που βρίσκονται στη τρίτη θέση.

Κλειστό ματς

Το παιχνίδι στο ξεκίνημα του ήταν αρκετά κλειστό και οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να βρουν χώρους για να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ. Οι πράσινοι ήταν πιο επιθετικοί, πίεζαν περισσότερο και έψαχναν την στιγμή για να απειλήσουν τον Πασχαλάκη.

Στο 6’ μετά από σουτ του Μπερνάρ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στο 9’ σουτ του Σπόραρ, ο Πασχαλάκης μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 15’ οι πράσινοι υποχρεώθηκαν στην πρώτη αναγκαστική αλλαγή τους, καθώς τραυματίστηκαν ο Σάρλια και τον αντικατέστησε ο Μάγκνουσον.

Στο 16’ ο Τσέριν έβγαλε σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Παλάσιος πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά ήταν άστοχος.

Στο 18’ οι ερυθρόλευκοι είχαν την πρώτη τους τελική. Ο Χάμες σούταρε έξω από την περιοχή με τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει την μπάλα.

Το λάθος του Σωκράτη

Το σκορ άνοιξε στο 28’. Ο Πέρεθ έβγαλε βαθιά μπαλιά, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έλεγχε την πορεία της και επιχείρησε να την γυρίσει στον Πασχαλάκη. Ωστόσο, έβγαλε… ασίστ στον Σπόραρ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» του Έλληνα αμυντικού και με σουτ έκανε το 1-0. Ήταν η πρώτη φορά φέτος που οι πράσινοι προηγήθηκαν στο σκορ σε ντέρμπι.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”ΠΑΟ – ΟΣΦΠ | 1-0, λάθος του Σωκράτη, πλασάρει εύστοχα ο Σπόραρ”,”description”:”ΠΑΟ – ΟΣΦΠ | 1-0, λάθος του Σωκράτη, πλασάρει εύστοχα ο Σπόραρ”,”thumbnailUrl”:”https://i3thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wNC8wOS8xOC8zOF81NF82NDMzMDYzZTBjNWNjLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT52S”,”uploadDate”:”2023-04-09T18:38:16.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-crsfymfdwzo9″,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}}}

Στο 34’ ο Σάντσες, που έκανε κούρσα τουλάχιστον 20 μέτρων, έφτασε με την μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού χωρίς να βρει κανέναν αντίπαλο στον… δρόμο του, σούταρε, αλλά απέκρουσε με δυσκολία ο Πασχαλάκης. Στο επόμενο λεπτό ο Σπόραρ έπιασε δυνατό σουτ με τον Πασχαλάκη να πέφτει στη γωνία του και να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Αυτογκόλ Ελ Αραμπί

Στο 36’ ο Μπερνάρ εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα βρήκε το κεφάλι του Ελ Αραμπί και κατέληξε στα δίκτυα της ομάδας του (2-0).

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”ΠΑΟ – ΟΣΦΠ | 2-0, αυτογκόλ ο Ελ Αραμπί μετά την εκτέλεση κόρνερ του Μπερνάρ”,”description”:”2-0, αυτογκόλ ο Ελ Αραμπί μετά την εκτέλεση κόρνερ του Μπερνάρ”,”thumbnailUrl”:”https://imthumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wNC8wOS8xOC80OF8zOF82NDMzMDg4NjVkNjYxLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT58S”,”uploadDate”:”2023-04-09T18:45:54.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-crsg4pjl7iu9″,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}}}

Η ψυχολογία των γηπεδούχων ήταν στα ύψη και στο 39’ ο Παλάσιος γύρισε την μπάλα στον Μπερνάρ, ο οποίος δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση.

Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 40’. Ο Φορτούνης σέντραρε, ο Μασούρας έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, όμως ο Μπρινιόλι μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 43’ ο Χάμες έπιασε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Ο Κολομβιανός μέσος δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και μεσοεπιθετικά τον Ολυμπιακό καθοδηγούσε μόνο ο Φορτούνης. Τη κακή απόδοση του Χάμες εκμεταλλεύτηκε ο Πέρεθ που έκανε ότι ήθελε.

Αλλαγές

Ο Ζοζέ Ανιγκό είχε δικαιολογημένα παράπονα από τους παίκτες του για την απόδοση τους στο πρώτο ημίχρονο και γι’ αυτό με την έναρξη του δεύτερου μέρους έκανε δύο αλλαγές χρησιμοποιώντας τους Μπακαμπού και Μπιέλ.

Στο 49’ ο Χουάνγκ γέμισε, ο Μπιέλ έκανε το τακουνάκι, χωρίς να αιφνιδιάσει τον Μπρινιόλι.

Στο 54’ συρτή σέντρα του Παλάσιος, ο Πασχαλάκης «καθάρισε» τη φάση.

Στο 60’ ο Μπερνάρ εκτέλεσε φάουλ, ο Σάντσες βρήκε την μπάλα, η οποία πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 64’ ο Ροντινέι έκανε επικίνδυνο γύρισμα μέσα στην περιοχή του Μπρινιόλι, χωρίς να μπορέσει να κάνει τελική ο Μπακαμπού.

Σβηστά

Ο Παναθηναϊκός έριξε το ρυθμό του αγώνα και στην ουσία έφτασε… σβηστά στη νίκη, καθώς δεν απειλήθηκε από τον Ολυμπιακό.

Στο 71’ ο Μπερνάρ εκτέλεσε κόρνερ, ο Σένκεφελντ έπιασε την κεφαλιά, χωρίς να ανησυχήσει ο Πασχαλάκης.

Στο 77’ ο Ρέαμπτσουκ έβγαλε την σέντρα στην καρδιά της άμυνας του τριφυλλιού, ο Φορτούνης πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Μπρινιόλι.

Στο 92’ ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ, ο Μπα κέρδισε την κεφαλιά, όμως ήταν άστοχος.

Γκολ: 28’ Σπόραρ, 36’ αυτ. Ελ Αραμπί

Διαιτητής: Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε (Ισπανία)

Κίτρινες: Σπόραρ, Κουρμπέλης, Πέρεθ /

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Σάρλια (15’ Μάγκνουσον), Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης (70’ Μαντσίνι), Τσέριν (84’ Κλέινχεϊσλερ), Μπερνάρ (84’ Τσοκάι), Παλάσιος, Σπόραρ (69’ Ιωαννίδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Μπα, Παπασταθόπουλος, Ροντινέι, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Φορτούνης (81’ Βρουσάι), Μασούρας (69’ Βαλμπουενά), Χάμες (46’ Μπιέλ), Αραμπί (46’ Μπακαμπού).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο