fbpx

Η προϊστορία στα ντέρμπι του Απριλίου στην έδρα του Παναθηναϊκού

Η προϊστορία στα ντέρμπι του Απριλίου στην έδρα του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό (9/4, 21:00) στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και αναμένεται μια σκληρή μάχη ανάμεσα τους.

Οι δύο ομάδες συναντιούνται στην έδρα των πρασίνων για έβδομη φορά όταν το ημερολόγιο δείχνει Απρίλιο, με τον Παναθηναϊκό να έχει μαζί του την προϊστορία.

Αναλυτικά:

28/4/1996 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0

Ο Παναθηναϊκός προερχόταν από τη μεγάλη νίκη στο Άμστερνταμ με σκορ 1-0 απέναντι στον Άγιαξ, αλλά και τον εν συνεχεία αποκλεισμό στο ΟΑΚΑ, οπότε στα πάντα του είχε μείνει μόνο η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το “τριφύλλι” πήρε τη νίκη με σκορ 1-0 με γκολ του Στράτου Αποστολάκη στο 10ο λεπτό εξασφαλίζοντας έτσι την κατάκτηση του πρωταθλήματος για 18η φορά στην ιστορίας του.

6/4/1996 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-2

Ήταν ξανά η 29η αγωνιστική της Α’ Εθνικής αλλά αυτή τη φορά για τον σεζόν 1996/97. Ο Ολυμπιακός σε αυτό το ματς νίκησε σχετικά εύκολα τον Παναθηναϊκό με γκολ του Γεωργάτου και του Καραπιάλη.

8/4/1998 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-2

Παρόμοιο σκηνικό διαδραματίστηκε και την επόμενη ακριβώς σεζόν, ξανά για την 29η αγωνιστική της Α’ Εθνικής.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε στις 4 Απριλίου τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ σε ένα συγκλονιστικό πρωτάθλημα το οποίο κρίθηκε σε εκείνο το ματς.

Οι “πράσινοι” δεν κατάφεραν να περιορίσουν τον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα ο Στέλιος Γιαννακόπουλος και ο Δημήτρης Μαυρογενίδης να δώσουν το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό (0-2) μόλις μια αγωνιστική πριν το τέλος.

18/4/2004 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-2

Γίνεται λόγος για ένα από τα πιο συγκλονιστικά ντέρμπι όλων των εποχών ο οι “πράσινοι” υποδέχθηκαν στη Λεωφόρο τον Ολυμπιακό του Αλέφαντου για την 26η αγωνιστική της Α’ Εθνικής.

Το “Απόστολος Νικολαϊδης” παραλίγο να γκρεμιστεί μόλις στο 6ο λεπτό με το γκολ του Άγγελου Μπασινά από την άσπρη βούλα. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός έκανε με τον Ιεροκλή Στολτίδη το 1-1.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Πειραιά “πάγωσε” τη Λεωφόρο με τον Τζόρτζεβιτς ο οποίος έγραψε το 1-2, όμως ο Παναθηναϊκός βρήκε απάντηση με το γκολ-μισό πρωτάθλημα του Γιάννη Γκούμα να διαμορφώνει το τελικό 2-2 και να χαρίζει ουσιαστικά το 19ο πρωτάθλημα στο Τριφύλλι.

10/4/2005 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0

Ήταν η 25η αγωνιστική της Α’ Εθνικής, όταν ο Παναθηναϊκός με τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι στον πάγκο του, αναζητούσε τη νίκη για να “ρεφάρει” την ήττα του πρώτου γύρου από τον “αιώνιο” αντίπαλο αλλά και για να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι “πράσινοι”  λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με το γκολ του Μιχάλη Κωνσταντίνου που νίκησε τον Νικοπολίδη για έκαναν το 1-0 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

17/4/2022 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0

Το τελευταίο ματς που θα γίνει Απρίλη είχε νικητή τον Παναθηναϊκό ξανά. Για την 5η αγωνιστική των playoffs το “τριφύλλι” υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο θέλοντας τη νίκη για να μπει σε τροχιά Ευρώπης και πάλι.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς,  χάρη στο γκολ του Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, έκανε το τελικό 1-0 και πήρε μια σπουδαία νίκη που την επανέφερε ξανά σε θέση να βγει στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο