fbpx

Έξι ασιατικές μηχανές του γκολ στην Premier League

Έξι ασιατικές μηχανές του γκολ στην Premier League

Το παλαιότερο καταγεγραμμένο παιχνίδι που έχει την πιο κοντινή ομοιότητα με το σύγχρονο ποδόσφαιρο γεννήθηκε στην Ασία.

Το κινέζικο cuju – που κυριολεκτικά σημαίνει «kickball» και προφέρεται tsoo-joo – παιζόταν πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια.

Περισσότερο από το ήμισυ της ανθρωπότητας προέρχεται από την Ασία, ωστόσο η μεγαλύτερη ήπειρος στον πλανήτη με πλούσια ιστορία στο άθλημα δεν είχε ανάλογη επίδραση στους πίνακες βαθμολογίας του πιο δημοφιλούς πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στον κόσμο.

Η Πρέμιερ Λιγκ φιλοξενεί μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ηπείρου της Ασίας, αλλά μόνο ένας Ασιάτης παίκτης έχει σκοράρει πάνω από 20 φορές στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.

Αναλυτικά οι έξι παίκτες ασιατικής καταγωγής με τα περισσότερα γκολ:

6. Καόρου Μίτομα (Ιαπωνία) – 7 γκολ

Ο Καόρου Μίτομα έγινε γρήγορα ένας από τους κορυφαίους σκόρερ της ηπείρου του μετά από μόλις μία σεζόν ποδοσφαίρου στην Πρέμιερ Λιγκ .

Ο Καόρου Μίτομα μπήκε στην πρώτη ομάδα της Μπράιτον στο δεύτερο μισό της σεζόν 2022/23, οδηγώντας ψηλά στη φήμη του κορυφαίου ντριμπλέρ. Ωστόσο, απείλησε να σπάσει τόσα δίχτυα όσο και τους αστραγάλους με αυξανόμενη διάθεση για γκολ. Στην πρώτη του εκστρατεία στο αγγλικό ποδόσφαιρο, ο Μίτομα έχει ήδη σκοράρει περισσότερα γκολ σε μία σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ από οποιονδήποτε άλλο Ιάπωνα παίκτη (ξεπερνώντας τα έξι του Καγκάβα το 2012/13).

5. Λι Τσουν Γιουνγκ (Νότια Κορέα) – 8 γκολ

Ο Λι, πέρασε εννέα χρόνια στην Premier League με την Μπόλτον  και την Κρίσταλ Πάλας.

Τα μισά από τα οκτώ γκολ του στην Πρέμιερ Λιγκ , ήρθαν κατά τη διάρκεια μιας εξαιρετικής σεζόν στην κατηγορία με την Μπόλτον. Ο Λι ψηφίστηκε ως ο παίκτης της χρονιάς του συλλόγου – ο πρώτος Ασιάτης που πήρε ποτέ το γκονγκ .

4. Σίντζι Οκαζάκι (Ιαπωνία) – 14 γκολ

Ο Ιάπωνας παίκτης κέρδισε την Premier League το 2016 με την Λέστερ.

Ο ακούραστος Οκαζάκι, συμμετείχε σε όλα τα ματς εκτός από δύο από τα παιχνίδια της Λέστερ,  καθ’ οδόν προς έναν αξέχαστο θρίαμβο στην κορυφή της κατηγορίας το 2016.

Ο μικρός σκραπερ παραδέχτηκε ότι “δεν είχε ταλέντο ή τεχνική” και ενέδωσε στην πραγματικότητα του “δεν είναι καλός στις κεφαλιές καθόλου” – σκόραρε μόνο δύο στην Πρέμιερ Λιγκ – αλλά το πλήρωσε με άφθονο κόπο και ενθουσιασμό. Και μερικά γκολ.

3. Κι Σούνγκ Γιέουνκ (Νότια Κορέα) – 15 γκολ

Ο Γιέουνγκ έπαιξε για την Σουόνσι, την Σάντερλαντ και την Νιούκασλ στην Premier League.

Ο Γιάγια Τουρέ και ο Στίβεν Τζέραρντ ήταν οι μόνοι ορθόδοξοι κεντρικοί χαφ που ξεπέρασαν τον Κι Σουνγκ-Γιουένγκ κατά τη διάρκεια της σεζόν 2014/15 στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο αμφιλεγόμενος Νοτιοκορεάτης διεθνής δεν επανέλαβε ποτέ ξανά αυτά τα αποτελέσματα στο σκοράρισμα στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας.

2. Παρκ Τζι Σουνγκ (Νότια Κορέα) – 19 γκολ

Ο Πάρκ, κέρδισε τέσσερις τίτλους Premier League με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η καταγραφή τροπαίων του Τζι Σούνγκ, στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (11) θα μπορούσε να φτάσει και τα γκολ του. Αλλά ο μέσος με τα “τρία πνευμόνια”  μπορεί να είχε προσθέσει και άλλα στην συλλογή των τροπαίων του, αν ο Sir Alex Ferguson ήταν πιο προληπτικός. Ωστόσο κατατάσσεται ψηλά σε αυτή τη λίστα των σκόρερ, αφού η κύρια δύναμή του ήταν η ακούραστη ικανότητα να ακυρώνει τις αντίπαλες απειλές. Μέχρι σήμερα, ο Φέργκιουσον εξακολουθεί να λέει ότι έκανε λάθος που δεν έστειλε τον Παρκ για να μαρκάρει τον Λιονέλ Μέσι στο ματς Champions League του 2011, στο οποίο η Γιουνάιτεντ έχασε με 3-1.

1. Σον Χουένγκ Μιν (Νότια Κορέα) – 100 γκολ

Ο Σον έχει πετύχει σχεδόν διπλάσιο αριθμό γκολ στην Premier League σε σύγκριση με κάθε άλλο Νοτιοκορεάτη μαζί .

Ο παίκτης της Τότεναμ είναι μόνος του στην λίστα ως ο πιο παραγωγικός Ασιάτης ποδοσφαιριστής της Premier League. Ο ακούραστος επιθετικός είναι ο πρώτος σκόρερ της ηπείρου του στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας από τον Νοέμβριο του 2017, μόλις δύο χρόνια μετά την ένταξή του στην ομάδα της Τότεναμ.

Με 100 γκολ στα πόδια του, ο Σον μπορεί να βρίσκεται στην κορυφή αυτής της συγκεκριμένης λίστας για πολλά πολλά χρόνια ακόμη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο