fbpx

Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε: Ακόμα τον θυμούνται οι Γάλλοι και ο Εμπαπέ…

Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε: Ακόμα τον θυμούνται οι Γάλλοι και ο Εμπαπέ…

Γεννημένος στις 13 Μαρτίου 1976 στη Μαδρίτη ο 47χρονος (αστυνομικός επιθεωρητής στο επάγγελμα), Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε, ο διαιτητής που κλήθηκε άρον – άρον από την ΕΠΟ να διευθύνει το κυριακάτικο ντέρμπι των «αιωνίων» στα πλέι οφ της Super League,  έπαιξε πρώτη φορά στην ισπανική λίγκα το 2011.

Ο Γκράντε έγινε διεθνής διαιτητής το 2013 και το πρώτο παιχνίδι που έπαιξε ήταν ένα ματς της U-19 μεταξύ Σκωτίας – Γεωργίας. Τη φετινή σεζόν ο Ισπανός ρέφερι έχει παίξει 28 παιχνίδια εντός και εκτός Ισπανίας. Εχει διευθύνει μέχρι τώρα τρία παιχνίδια ομίλων του Champions League και δύο στα προκριματικά. Εχει παίξει ακόμη δύο ματς στο Nations League, 15 αγώνες στη La Liga, 5 στο Κύπελλο και ένα στο σούπερ καπ Ισπανίας.

Στους ομίλους του Champions League έπαιξε τα παιχνίδια: Νάπολι – Λίβερπουλ 4-1, Τότεναμ – Αϊντραχτ 3-2, Γιουβέντους – Παρί 1-2. Στα προκριματικά της διοργάνωσης έπαιξε στο Φέρεντσβαρος – Κάραμπαγκ 1-3 (3ος γύρος) και στο Μακάμπι Χάιφα- Ερ. Αστέρας 3-2 (πλέι οφ).

Στο Nations League έπαιξε στο Γερμανία – Αγγλία 1-1 και στο Φινλανδία – Ρουμανία 1-1.

                    Οι αριθμοί του

Η στατιστική του σε αυτά τα 28 παιχνίδια λέει ότι: *Εδωσε 4 αποβολές με 2η κίτρινη κάρτα (δύο στη La Liga, 1 στο Τσάμπιονς Λιγκ και μια στο ισπανικό σούπερ καπ).

*Εβγαλε 5 απευθείας κόκκινες κάρτες (όλες για το πρωτάθλημα Ισπανίας).

*Εδειξε 135 κίτρινες κάρτες (4,8 ανά ματς).

*Υπέδειξε 12 πέναλτι (5 στη La Liga, 4 στο Champions League, 2 στο Κύπελλο Ισπανίας κι ένα στο Nations League).

*Τις περισσότερες κάρτες φέτος έβγαλε στον αγώνα πρωταθλήματος Βιγιαρεάλ – Χιρόνα 1-0, όπου είχε 9 κίτρινες και μια αποβολή.

Ο Γκράντε έπαιξε φέτος ένα ματς στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας (Αλ Ιτιχάντ – Αλ Μπατίν 0-0) κι ένα για το πρωτάθλημα της Αιγύπτου (Πίραμιντς – Αλ Αχλί 2-0).

Τελευταίο του ματς πριν το ελληνικό ντέρμπι ήταν αυτό της περασμένης Τρίτης (4/4) της ρεβάνς Ατλέτικ Μπιλμπάο – Οσασούνα 1-1 στον ημιτελικό του κυπέλλου Ισπανίας που χάρισε την πρόκριση στον τελικό στους φιλοξενούμενους στη παράταση (είχαν κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι 1-0 την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε).

             Όταν ξεσήκωσε τους Γάλλους

Ο Ισπανός ρέφερι έχει μείνει αξέχαστος στους Γάλλους από την διαιτησία του στον αγώνα Γαλλίας – Γερμανίας στην 1η αγωνιστική του 6ου ομίλου της τελικής φάσης του Euro 2020 στα γερμανικά γήπεδα. Στο Μόναχο η Γαλλία νίκησε 1-0 τους διοργανωτές όμως παρ’ όλα αυτά αντέδρασαν έντονα για τα σφυρίγματα του Γκράντε.

Οι «Μπλε» νίκησαν 1-0 με αυτογκόλ του Χούμελς στο 20’ και στο 44’ σε μια μονομαχία Πογκμπά – Ρούντιγκερ, ο Γερμανός αμυντικός δάγκωσε στην ωμοπλάτη τον αντίπαλο του χωρίς διαιτητής και VAR να αντιληφθούν το συμβάν και παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των Γάλλων ο Ρούντιγκερ παρέμεινε στο ματς. Στο 66ο λεπτό ο Εμπαπέ πέτυχε γκολ αλλά ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ, ενώ λίγο αργότερα ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν έκανε μία καταπληκτική κούρσα περνώντας τον Χούμελς και την ώρα που ετοιμαζόταν να πλασάρει, ο Γερμανός έκανε προβολή ανάμεσα στα πόδια του Γάλλου και πήρε πόδια και μπάλα μαζί. Ο διαιτητής δεν είδε παράβαση, όπως και ο VAR. Τέλος στο 87’ πάλι ο Εμπαπέ έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπενζεμά, που σκόραρε, αλλά τελικά η φάση δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ (σωστά).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο