fbpx

Τερζής: «Να ελέγξουμε τον ρυθμό, να αποφύγουμε τα λάθη»

Τερζής: «Να ελέγξουμε τον ρυθμό, να αποφύγουμε τα λάθη»

Την ανάγκη η ομάδα του να ελέγξει τον ρυθμό από τα πρώτα λεπτά στο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ, τόνισε ο Τόλης Τερζής.

Ο προπονητής του Άρη μίλησε στα κανάλια Novasports για τη δυσκολία που περιμένει να έχει το κυριακάτικο ματς απέναντι στην Ένωση στην «Opap Arena», καθώς και για τα λάθη που πρέπει να αποφύγουν οι παίκτες του για πάρουν τη νίκη.

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του μετά το αρνητικό αποτέλεσμα στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, δήλωσε: «Ήταν ένα αποτέλεσμα που δεν το περιμέναμε. Ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο, αλλά κακοί στο δεύτερο. Εντοπίζουμε στη διάρκεια των ημερών μετά από αυτό το παιχνίδι τα λάθη που έχουμε κάνει, για να τα διορθώσουμε και συγχρόνως προσπαθούμε να δούμε τα δυνατά σημεία της ΑΕΚ, η οποία γνωρίζουμε ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα. Ειδικά όταν παίζει μέσα στο γήπεδό της, έχει και τη βοήθεια του κόσμου της, κι αυτό κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα για εμάς και για τον κάθε αντίπαλό της. Η ΑΕΚ ασκεί μεγάλη πίεση κι αυτό πρέπει να το διαχειριστούμε. Επίσης, φροντίζουμε να διαχειριστούμε τη δική μας ψυχολογική κατάσταση».

Σε ερώτηση για τα σοβαρά λάθη που έκαναν οι παίκτες του, απάντησε: «Χάσαμε μπάλες στο δικό μας μισό γήπεδο, σε περιπτώσεις που ήταν πολύ εύκολες οι μεταβιβάσεις. Είναι ανεξήγητο να κάνουμε τέτοια λάθη, για το επίπεδο των παικτών μας και για την ποιότητα που έχουμε ως ομάδα. Αυτά πρέπει να διορθώσουμε άμεσα. Δεν πρέπει να τα επαναλάβουμε», για να συμπληρώσει… «μας έκανε μια ευκαιρία στο 61′ ο Παναθηναϊκός. Από εκείνο το σημείο και μετά αρχίσαμε να χάνουμε το μυαλό μας. Μετά, όταν δεχτήκαμε το γκολ, χαθήκαμε μέσα στο γήπεδο. Αυτό είναι κάτι που δεν επιτρέπεται για τους ποδοσφαιριστές που έχει ο Άρης, για την ποιότητα και τις παραστάσεις που έχουνε».

Αναφερόμενος στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, στάθηκε στη σημασία ελέγχου του ρυθμού: «Είναι η πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα. Είναι ιδιαίτερα δυνατή στο γήπεδό της. Το πρώτο που έχουμε να κάνουμε απέναντί της, είναι να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα. Οι ερχόμενοι αντίπαλοί μας περιμένουμε ότι θα μπούνε δυνατά στο παιχνίδι, όπως κάνουν σε όλα τα παιχνίδια τους. Πιέζουν τον δικό τους εκάστοτε αντίπαλο από την αρχή. Αυτό πρέπει να το προσέξουμε. Πρέπει να έχουμε υπομονή και να διαχειριστούμε αυτή την πίεση, ώστε να προσπαθήσουμε μετά να φέρουμε το παιχνίδι στα ίσα».

Σχετικά με το ότι η ομάδα του έχει δεχθεί έξι γκολ σε τρεις αγώνες στα play-offs μίλησε για τη σημασία να διαφυλάξει το μηδέν απέναντι στην ΑΕΚ: «Αυτός είναι ο στόχος μας σε όλα τα παιχνίδια κι όχι μόνο στο επόμενο. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, γιατί αντιμετωπίζουμε τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Ειδικά για το ερχόμενο παιχνίδι, πάντως, βασικό είναι να μπορέσουμε να ελέγξουμε το ρυθμό, ειδικά στα πρώτα λεπτά. Από εκεί και πέρα, στις φάσεις που θα κάνουμε στο παιχνίδι, πρέπει να καταφέρουμε να σκοράρουμε».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο