fbpx

Βόλος – ΑΕΚ 0-1: Η Ένωση «καθάρισε» με τον Πινέδα το τρίποντο της νίκης (vid)

Βόλος – ΑΕΚ 0-1: Η Ένωση «καθάρισε» με τον Πινέδα το τρίποντο της νίκης (vid)

Η ΑΕΚ πέρασε από τον Βόλο με το ισχνό 1-0, παρέμεινε στην κορυφή του πρωταθλήματος και πάει με «καθαρό» μυαλό στο επόμενο παιχνίδι της στα πλέι οφ με τον Αρη στην Opap Arena. Το γκολ – τρίποντο πέτυχε ο Πινέδα.

Οι γηπεδούχοι κατέβηκαν με την ίδια ενδεκάδα που απέσπασε βαθμό στην Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Ματίας Αλμέιδα φρέσκαρε την ομάδα του με τον Μάνταλο και τον Μοχαμάντι, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Στο 2′ ο Τζαβέλλας έβγαλε μακρινή πάσα στον Λιβάι Γκαρσία, αυτός σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Εσκοβάλ, επέστρεψε στον Λιβάι το νέο σουτ του οποίου ήταν άστοχο.

Γρήγορο γκολ

Το σκορ άνοιξε πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα. Στο 9’ ο Αραούχο με κεφαλιά τροφοδότησε τον Λιβάι, αυτός έστρωσε στον Πινέδα και ο Μεξικανός με συρτό σουτ από τα όρια της περιοχής έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Κλέιμαν για το 0-1 της Ένωσης! Ο γκολκίπερ του Βόλου έχει ευθύνη για το γκολ που δέχτηκε.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Βόλος ΝΠΣ – ΑΕΚ | 0-1, απέδωσε η πίεση, σκόραρε ο Πινέδα”,”description”:”Εξαιρετικό τελείωμα από τον Μεξικανό “,”thumbnailUrl”:”https://isthumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wNC8wNS8xNS8yMF81NV82NDJkOTFkNzE4OTgxLmpwZWc=/profile:player-960×540″,”duration”:”PT53S”,”uploadDate”:”2023-04-05T15:20:30.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-crox8swq4ui9″,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}}}

Στο 17’ ο Λιβάι έπεσε στην περιοχή του Βόλου από μαρκάρισμα του Εσκοβάλ, ο Τ. Σιδηρόπουλος ήταν ακριβώς από πίσω του και έδειξε «παίζεται».

Στο 26’ ο Ελίασον γέμισε την μπάλα, ο Βίντα πήρε την κεφαλιά, χωρίς να ανησυχήσει τον Κλέιμαν.

Στο 33’ ο Λιβάι δοκίμασε το πόδι του από μακριά, αλλά ήταν άστοχος.

Η ΑΕΚ κυκλοφορούσε με άνεση την μπάλα στο κέντρο και έψαχνε με υπομονή να δημιουργήσει ρήγμα στην αντίπαλη άμυνα για να δημιουργήσει φάση για γκολ.

Στο 42’ ο βασικός φορ του Βόλου, ο Οζέγκοβιτς, έγινε αλλαγή, καθώς ζαλιζόταν και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Ο Ντέλετιτς πέρασε σε θέση φορ και ο Πιρές δεξιά στην επίθεση.

Στο 48’ ο Αραούχο σούταρε η μπάλα κόντραρε και από πλάγια θέση ο Λιβάι επιχείρησε σουτ, όμως ήταν και πάλι άστοχος.

Στο 50’ η ΑΕΚ έφυγε στην κόντρα, ο Αραούχο πάσαρε στον Λιβάι, αλλά ο Κλέιμαν βγήκε και μπλόκαρε την μπάλα.

Πρώτη τελική

Για τους γηπεδούχους η πρώτη τελική έγινε στο 51’. Ο Ντέλετιτς σέντραρε, ο Κάτσε ανενόχλητος έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Αθανασιάδης ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε την μπάλα.

Η Ενωση στο δεύτερο μέρος απείλησε για πρώτη φορά στο 58’ με σουτ του Πινέδα που κόντραρε και πέρασε λίγο άουτ.

Στο 64’ ο Τζαβέλλας έκανε μία μεγάλη γκάφα την οποία δεν εκμεταλλεύτηκε ο Ντέλετιτς.

Νέα ευκαιρία με Λιβάι

Ο Λιβάι Γκαρσία έψαχνε το γκολ, αλλά δεν τα κατάφερνε. Στο 69’ ο Λούνα έκανε λάθος γύρισμα, ο φορ της ΑΕΚ μπήκε στη φάση, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Βόλος ΝΠΣ – ΑΕΚ | Τεράστια ευκαιρία με τον Λιβάι σε κενή εστία “,”description”:”Κοντά στο 0-2 η Ένωση, βιάστηκε να τελειώσει τη φάση ο Λιβάι “,”thumbnailUrl”:”https://i2thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wNC8wNS8xNi80MF80NV82NDJkYTQ4ZDQ4ZWRiLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT34S”,”uploadDate”:”2023-04-05T16:40:36.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-croyy1k7qpht”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}}}

Στο 75’ ο Αλμέιδα αντικατέστησε τον Λιβάι που ακόμα δεν έχει βρει τον καλό του εαυτό και στη θέση του φορ πέρασε ο Τσούμπερ.

Στο 77’ σουτ του Αραούχο, ο Κλέιμαν απομάκρυνε με τα πόδια τον κίνδυνο.

Στο 82’ σουτ του Τσούμπερ δεν βρήκε στόχο.

Γκολ: /9’ Πινέδα

Διαιτητής: Τ. Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινη: Ντέλετιτς

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Λούνα, Σιέλης, Εσκοβάλ, Άλχο, Τσοκάνης (89’ Μεταξάς), Κάτσε (81’ Καρτάλης), Γκάγκι, Τάχατος (46’ Μπαριέντος), Ντέλετιτς (88’ Μεθκίδα), Οζέγκοβιτς (42’ Φελίπε Πιρές).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μοχαμάντι, Τζαβέλλας, Βίντα, Ρότα, Γιόνσον, Μάνταλος (84’ Γαλανόπουλος), Πινέδα (75’ Γκατσίνοβιτς), Ελίασον (93’ Σιμάνσκι), Αραούχο (84’ Φερνάντες), Λιβάι Γκαρσία (75’ Τσούμπερ).

*Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ήταν και ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ Δ. Μελισσανίδης.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Βόλος ΝΠΣ – ΑΕΚ 0-1 |HIGHLIGHTS|”,”description”:”Βόλος ΝΠΣ – ΑΕΚ 0-1 |HIGHLIGHTS|”,”thumbnailUrl”:”https://isthumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wNC8wNS8xNy8wOV8wOF82NDJkYWIzNDE0NzE4LmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT2M19S”,”uploadDate”:”2023-04-05T17:10:02.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-crozjhrb9jdd”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}}}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο