fbpx

Super League: Οι πάγκοι που «καίνε»

Super League: Οι πάγκοι που «καίνε»

Η παραίτηση του Μίτσελ από τον πάγκο του Ολυμπιακού λίγο πριν την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος και εν μέσω πλέι-οφ αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF / ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ – ΟΣΦΠ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν είναι η πρώτη ομάδα που αλλάζει προπονητή κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Για την ακρίβεια, είναι η όγδοη, καθώς άλλες επτά είναι οι ομάδες που ξεκίνησαν με άλλον προπονητή την περίοδο και συνεχίζουν με άλλον στον πάγκο.

ΑΡΗΣ

Ο Άρης ξεκίνησε επίσημα τη σεζόν με τον Χέρμαν Μπούργος στον πάγκο, γεγονός, όμως, που δεν κράτησε πολύ, καθώς στις 14/9 ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Άλαν Πάρντιου. Όμως μετά την ήττα με 1-0 από τον Ιωνικό στις 4/2 για την 21η αγωνιστική, που ήταν και η τρίτη συνεχόμενη για τους «κίτρινους», ο Άγγλος τεχνικός απολύθηκε. Από τότε, στον πάγκο της ομάδας μέχρι και σήμερα είναι ο Απόστολος Τερζής.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΙΩΝΙΚΟΣ – ΑΡΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ο Ηρακλής Μεταξάς ήταν ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης στην έναρξη του φετινού πρωταθλήματος, ωστόσο, υπό τις οδηγίες του οι Αρκάδες έκαναν ένα από τα χειρότερα ξεκινήματα στη Super League. Έτσι, η αντικατάστασή του ήταν ζήτημα χρόνου από πλευράς διοίκησης του Αστέρα, όπως κι έγινε. Τα ηνία ανέλαβε ο Άκης Μάντζιος στις 4/1 και έκτοτε παραμένει στον πάγκο της ομάδας.

SUPERLEAGUE / 2022-2023 / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΛΑΜΙΑ

ΒΟΛΟΣ

Με τον Οσβάλντ Τανσό ξεκίνησε τη σεζόν ο Βόλος, αλλά η συνεργασία των δυο πλευρών δεν κράτησε για μεγάλο διάστημα. Ο 48χρονος Γάλλος ανακοινώθηκε από την ομάδα της Μαγνησίας τον περασμένο Ιούνιο και πρόλαβε να μείνει μόνο για ένα παιχνίδι πρωταθλήματος. Μετά την πρώτη αγωνιστική και το 3-3 με τον Αστέρα Τρίπολης στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, οι δυο πλευρές έλυσαν τη συνεργασία τους από κοινού, όπως έγινε γνωστό. Στη συνέχεια ανέλαβε ο Κώστας Μπράτσος, ο οποίος και έχει οδηγήσει τον Βόλο στη συμμετοχή τους στα φετινά πλέι-οφ.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ 2022-2023 / ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ – ΠΑΟ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ / EUROKINISSI)

ΙΩΝΙΚΟΣ

Ο Δημήτρης Σπανός ήταν ο προπονητής που ανέβασε τον Ιωνικό στην πρώτη κατηγορία μετά από 14 χρόνια το 2021 και η ομάδα της Νίκαιας συνέχισε μαζί του για ακόμα μια σεζόν, αφού η προηγούμενη κρίθηκε άκρως πετυχημένη. Ωστόσο, η φετινή δεν είχε την ίδια εξέλιξη και στις 24 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε η κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας. Ο Μιχάλης Γρηγορίου ήταν αυτός που ανέλαβε αμέσως μετά την τεχνική ηγεσία της ομάδας και παραμένει στον πάγκο μέχρι σήμερα.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΙΩΝΙΚΟΣ – ΟΣΦΠ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

ΛΑΜΙΑ

Με τον τρίτο της προπονητή για φέτος συνεχίζει η Λαμία. Η ομάδα της Φθιώτιδας ξεκίνησε τη σεζόν με τον Τζιανλούκα Φέστα, ο οποίος ήταν στο τιμόνι της ομάδας από τον Μάρτιο του 2021. Ωστόσο, με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, οι δυο πλευρές αποφάσισαν να λύσουν τη συνεργασία τους, με τον Σάββα Παντελίδη να αναλαμβάνει στις 16/11. Όμως, ούτε αυτή η συνεργασία δεν κράτησε, καθώς η εντός έδρας ήττα της Λαμίας με 4-1 από τον ΟΦΗ στις 13/2 ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Έλληνα τεχνικού στον πάγκο της ομάδας. Πλέον, η Λαμία προσπαθεί να εξασφαλίσει την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία με τον Λεωνίδα Βόκολο.

SUPER LEAGUE / ΛΑΜΙΑ – ΙΩΝΙΚΟΣ (ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Τρεις προπονητές έχουν περάσει και από τον πάγκο του Λεβαδειακού τη φετινή σεζόν. Ο Γιάννης Ταουσιάνης ήταν ο προπονητής που επανέφερε τους Βοιωτούς στη Super League, όμως μετά από 5 αγωνιστικές στο φετινό πρωτάθλημα, στις 21 Σεπτεμβρίου ο Λεβαδειακός ανακοίνωσε την απομάκρυνσή του. Αντικαταστάτης του ήταν ο Γιάσμινκο Βέλιτς, ο οποίος έμεινε στον πάγκο μέχρι τις 15/2, για να αντικατασταθεί κι εκείνος με τη σειρά του από τον Γιάννη Πετράκη, με τον οποίον συνεχίζουν οι Βοιωτοί.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / PLAY OUT / ΟΦΗ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)

ΟΦΗ

Από τον Μάρτιο του 2021 ήταν στον πάγκο του ΟΦΗ ο Νίκος Νιόπλιας, όμως η θητεία τους στου Κρητικούς ολοκληρώθηκε στις 21/10/ 2022. Ο Βάλντας Νταμπράουσκας πήρε τη θέση του λίγες μέρες αργότερα και έχει κάνει μια αξιοσημείωτη πορεία τη φετινή σεζόν.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / PLAY OUT / ΟΦΗ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο