fbpx

Έβερτον – Τότεναμ 1-1: Εντάσεις, κόκκινες και από έναν βαθμό αμφότερες

Έβερτον – Τότεναμ 1-1: Εντάσεις, κόκκινες και από έναν βαθμό αμφότερες

Έβερτον και Τότεναμ τέθηκαν αντιμέτωπες για την Premier League και την 29η αγωνιστική με τις δύο ομάδες να θέλουν την νίκη για τους δικούς της λόγους η κάθε μία.

Η Τότεναμ πήγε να  πάρει τους τρεις βαθμούς, αλλά ο Μόουρα αποδείχθηκε μοιραίος για την ομάδα του και έδωσε το δικαίωμα στην Έβερτον να πάρει έναν σημαντικό βαθμό.

Το ματς:

Τα Ζαχαρωτά παρότι ήταν εξ αρχής το αουτσάιντερ, μπήκαν καλύτερα στον αγώνα στα πρώτα λεπτά και δημιούργησαν ευκαιρίες ώστε να φτάσουν στο γκολ , ωστόσο έλειπε το καλό τελείωμα για να βρεθεί η μπάλα στα δίχτυα.

Από την άλλη η Τότεναμ ήταν πιο συγκροτημένη και έψαχνε λύσεις μέσω της κατοχής που είχε, όμως οι γηπεδούχοι κρατούσαν καλά στην άμυνα και σταματούσαν τις επικίνδυνες φάσεις. Το ημίχρονο έληξε με το σκορ να μένει στο 0-0.

Στην επανάληψη η Έβερτον ήταν αυτή που μπήκε πάλι πιο δυναμικά και έψαξε το γρήγορο γκολ, αλλά η φορά της “κόπηκε” απότομα όταν ο Ντουκουρέ στο 58ο λεπτό είδε την κόκκινη κάρτα καθώς χτύπησε στο πρόσωπο τον Χάρι Κέιν.

Η Τότεναμ εκμεταλλεύτηκε το σοκ που υπέστη η γηπεδούχος και 10 λεπτά αργότερα (68′) ο Χάρι Κέιν έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του από την άσπρη βούλα και πήρε μια “εκδίκηση” για το χτύπημα που είχε δεχτεί νωρίτερα.

Η φιλοξενούμενη ομάδα κρατούσε το υπέρ της σκορ και έκανε διαχείριση αφού η Έβερτον έδειχνε αδυναμία στο να βρει τις φάσεις που θα τις αποφέρουν το γκολ της ισοφάρισης. Τα σουτ που επιχείρησαν οι παίκτες των γηπεδούχων δεν είχαν καμία τύχη αφού έφευγαν εκτός εστίας και δεν ανησυχούσαν τον Γιορίς που ήταν θεατής στο δεύτερο μέρος.

Όμως η εικόνα άλλαξε λίγα λεπτά πριν το τέλος εξ αιτίας του Λούκας Μόουρα, όπου είχε περάσει ως αλλαγή μόλις 6 λεπτά πριν δεχθεί την κόκκινη κάρτα (88′). Αυτή η έκβαση έδωσε φτερά στην μέχρι τότε αδρανής Έβερτον, που βρήκε την ευκαιρία και έκανε το 1-1 με τον Κιν στο 90′.

Ετσι το ματς έληξε με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό και να παραμένουν ως έχει στις θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Γκολ: 68′ Χάρι Κέιν (ΠΕΝ) , 90′ Κιν

Κόκκινες κάρτες: Ντουκουρέ58′, Μόουρα 88′

Έβερτον: Πίκφορντ, Κόυλμαν (76′ Μικολένκο) , Κιν, Ταρκόφσκι, Γκοντφρέι, Ιβόμπι , Ντουκουρέ, Γκουγιέ (84′ Γκάρνερ), Ονάνα (83′ Ντέιβις) , ΜακΝίλ, Γκρέι (76′ Σιμς)

Τότεναμ: Γιορίς, Ρομέρο, Ντάιερ, Λενγκλέ (77′ Σάντσες) ,Πόρο, Σκίπ, Χόιμπεργκ ,Πέρισιτς, Κολουσέφσκι , Σον (82′ Μόουρα) , Κέιν

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο