fbpx

Χάου: «Το έχω ξαναπεί. Οι επιτυχίες μας δεν βασίζονται καθόλου στα χρήματα»

Χάου: «Το έχω ξαναπεί. Οι επιτυχίες μας δεν βασίζονται καθόλου στα χρήματα»

Η φετινή πορεία της Νιούκαστλ αλλά και οι καλές εμφανίσεις έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών ποδοσφαιρόφιλων και σύμφωνα με τον Έντι Χάου, οι ρητορικές περί «αφθονίας» δεν έχουν βάση.

Με αφορμή τον αγώνα απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Έντι Χάου έκανε δηλώσεις στις οποίες επιχείρησε να προστατεύσει την ομάδα του από τις φωνές που συγχέουν την επιτυχημένη πορεία της με την οικονομική της ευρωστία.

«Θέλω να τονίσω πως υπάρχουν σύλλογοι με πολύ μεγαλύτερα μπάτζετ από το δικό μας.

Το έχω ξαναπεί. Οι επιτυχίες μας δεν βασίζονται καθόλου στα χρήματα. Παρατηρώ την δουλειά, την αφοσίωση και τη συλλογικότητα του συνόλου, τι προσφέρει ο κάθε αθλητής με σκοπό να πετύχουμε. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθιστούν μια ομάδα επιτυχημένη, δεν είναι προϊόν μόνο μιας συνθήκης. Το ίδιο ισχύει και όταν μια ομάδα δεν πηγαίνει καλά. Εμείς θα συνεχίσουμε στην ίδια ρότα να κάνουμε αυτό που πρέπει.

Δεν είναι στις αρμοδιότητες μου να κρίνω αν μπορούμε να ανταγωνιστούμε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δε με αφορά και δεν αφιερώνω χρόνο να σκέφτομαι τέτοια πράγματα. Το μόνο που ξέρω είναι πως κάθε εβδομάδα θα παρουσιαζόμαστε όλο και καλύτεροι. Αυτός είναι ο στόχος.

Μπορείς πολύ εύκολα να παρασυρθείς από το ρεύμα της εποχής που θέλει την επιτυχία να ταυτίζεται με την οικονομική δύναμη. Μπορεί και να ισχύει. Αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο. Το κλίμα στα αποδυτήρια, η συλλογικότητα, το να ακολουθείς πιστά το πλάνο, όλα αυτά είναι εξίσου σημαντικά. Ελπίζω όλοι μας να έχουμε την ίδια γραμμή πλεύσης και να δουλεύουμε πιο σκληρά από οποιονδήποτε άλλο. Είναι το σημείο αναφοράς που πάντα προσπαθώ να θέσω σε μια ομάδα.
Κλείνοντας ο Άγγλος τεχνικός μίλησε για τις απαιτήσεις και τους στόχους της ομάδας, ώστε να ισχυροποιηθεί και να αυξήσει την επιρροή της.

«Υπάρχει η φιλοδοξία στο σύλλογο να αυξηθούν τα έσοδα. Έτσι θα χαλαρώσουν οι περιορισμοί του Financial Fair Play. Οι ομάδες μπορούν να ξοδεύουν πόσα ανάλογα με τα χρήματα που λαμβάνουν ως έσοδα. Αυτή τη στιγμή έχουμε αυτή την πρόκληση στο σύλλογο και όλοι εργάζονται για να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο