fbpx

Μπόγιαν Κρίκιτς: Ένα άστρο που δεν έλαμψε ποτέ (pics)

Μπόγιαν Κρίκιτς: Ένα άστρο που δεν έλαμψε ποτέ (pics)

Γεννημένος στις 28 Αυγούστου το 1990 , στην Λινόλα της Ισπανίας, ο Μπόγιαν Κρίκιτς, ξεκίνησε να παίζει από την προεφηβική ηλικία με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα, περνώντας από όλα τα κλιμάκια της .

Πολλοί πίστεψαν πως θα έχει την εξέλιξη ενός υπερπαίκτη, όλοι μιλούσαν για εκείνον και όντως είχε όλα τα φόντα για να αφήσει με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Τις περισσότερες φορές όμως δεν αρκεί το ταλέντο και φυσικά χρειάζεται και η σωστή διαχείριση. Κάτι που ο Μπόγιαν Κρίκιτς δεν μπόρεσε να κάνει.

Η μεγάλη στιγμή για εκείνον έφτασε το 2007 , όταν σε ηλικία 17 ετών υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την πρώτη αγωνιστική ομάδα των Μπλαουγκράνα.

Στην πρώτη του σεζόν, μέτρησε 48 εμφανίσεις και 12 γκολ, εντυπωσιάζοντας τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα και όχι μόνο, γι’αυτό και πολύ τον είδαν ως τον νέο Μέσι.

Την δεύτερη χρονιά συνέχισε να είναι βασικό μέλος της ομάδας με 42 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και μέτρησε 10 γκολ.

Η επόμενη σεζόν τον βρήκε να παίρνει λιγότερο χρόνο συμμετοχής ( 36 ματς ) ωστόσο έμενε σταθερός στο σκοράρισμα (12 γκολ) αλλά δεν έκανε το κάτι παραπάνω που όλοι περίμεναν.

Την σεζόν 10/11 , ο Μπόγιαν έπαιξε σε 37 ματς , θέλησε να δείξει πως είχε την δεινότητα του σκόρερ , αλλά δεν το κατάφερε, μένοντας στα επτά γκολ , πράγμα που δεν άρεσε καθόλου στο σύλλογο.

Στην Ιταλία για επανεκκίνηση

Η Μπαρτσελόνα έβαλε πωλητήριο και η Ρόμα ήταν εκείνη που θέλησε να αρπάξει τον Ισπανό επιθετικό το καλοκαίρι του 2011. Ο Μπόγιαν ήταν έτοιμος για νέες περιπέτειες και για ένα restart στην καριέρα του .

Την πρώτη του χρονιά με τα χρώματα της Ρόμα σημείωσε επτά γκολ σε 37 αγώνες και έδειξε πως χρειάζεται χρόνος ώστε να προσαρμοστεί.

Την δεύτερη του σεζόν στο σύλλογο, έφυγε για την Μίλαν και πήρε ακόμη λιγότερο χρόνο συμμετοχής (27 ματς) και δεν κατάφερε να σημειώσει πάνω από τρία γκολ, διχάζοντας τον κόσμο της ομάδας που περίμενε άλλα από εκείνον, όπως και η διοίκηση όταν τον αγόρασαν.

Ολλανδία: Ένα σύντομο κεφάλαιο

Το καλοκαίρι του 2013 βρέθηκε στην Ολλανδία και τον Άγιαξ , θέλοντας να αφήσει πίσω του το άσχημο κεφάλαιο της Ιταλίας, όμως είδε πως σε 32 συμμετοχές κατάφερε να βάλεις μόλις 5 γκολ , πράγμα που δεν είναι ότι καλύτερο για έναν επιθετικό.

Στην Ολλανδία είδαν πως Μπόγιαν δεν μπορεί να τους βοηθήσει και εκείνος είδε πως δεν έχει τις δυνάμεις να περιμένει μήπως καταφέρει να επανέλθει.

Premier League

Έτσι έφυγε το καλοκαίρι του 2014 για την πρώτη κατηγορία της Αγγλίας και την Στόουκ Σίτι, όμως είδε πως δεν μπορούσε να τα καταφέρει ούτε εκεί , καταγράφοντας 18 συμμετοχές και πέντε γκολ.

Την δεύτερη σεζόν πήρε περισσότερο χρόνο συμμετοχής (32) , όμως δεν μπόρεσε να κάνει ένα καλό πρωτάθλημα αφού μέτρησε μόλις επτά γκολ.

Η Στόουκ Σίτι του έδωσε ακόμη μια ευκαιρία αλλά δεν μπόρεσε να την αξιοποιήσει και τον έστειλαν στην Γερμανία και την Μάιντς στα μισά της σεζόν παίρνοντας 11 συμμετοχές και σκοράροντας τρία γκολ. Ωστόσο έμεινε ακόμη μισή σεζόν και αποχώρησε δανεικός.

Μετά από αρκετά χρόνια περιπλανήσεων σε Ιταλία, Ολλανδία, Αγγλία και Γερμανία, ο Κρίκιτς γύρισε στην Ισπανία και φόρεσε τα χρώματα της Αλαβές. Εκεί κατέγραψε 15 συμμετοχές και ένα γκολ.

Η σεζόν 18/19, τον βρήκε εκ νέου δανεικό, μετά από 23 ματς με την Στόουκ Σίτι, στην Μόντρεαλ και το MLS, όπου έπαιξε σε μόλις 10 αγώνες και έβαλε τρια γκολ.

Ωστόσο η ομάδα από τον Καναδά, τον κράτησε, πιστεύοντας πως μπορεί να βοηθήσει και χρησιμοποιήθηκε την νέα σεζόν σε 21 ματς . Ο απολογισμός των γκολ όμως ήταν και πάλι φτωχός , αφού δεν ξεπέρασε τα τέσσερα.

Τέλος στην Άπω Ανατολή

Ο Μπόγιαν Κρίκιτς, επέλεξε το μονοπάτι της Ιαπωνίας και για την ακρίβεια της Βίσελ Κόμπε το 2020, όπου σε έξι αγώνες έβαλε ένα γκολ.

Συνέχισε και την επόμενη σεζόν στην Ιαπωνία , έπαιξε σε 20 ματς και δεν είδε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ ούτε μια φορά.

Ο Μπόγιαν κατάλαβε πως στα 32 του , ήρθε η ώρα να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να αφήσει πίσω του το κεφάλαιο αυτό. Έτσι ανακοίνωσε τον Μάρτιο του 2023, πως δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται.

Έβαλε τέλος σε μια καριέρα που θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετική, αν και ο ίδιος είχε κάνει μια διαχείριση τόσο του ταλέντου του όσο και των αποφάσεων του. Όπως εκείνη η απόφαση να μην δεχθεί να παίξει με τα χρώματα της Ισπανίας καθώς ένιωθε άγχος και θεωρούσε πως δεν θα καταφέρει να αντεπεξέλθει.

Ο Μπόγιαν Κρίκιτς στην καριέρα του μέτρησε:

2 Champions League
1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
3 Πρωταθλήματα Ισπανίας
1 UEFA Σούπερ Καπ
1 Κύπελλο Ισπανίας
3 Σούπερ Καπ Ισπανίας
1 Πρωτάθλημα Ολλανδίας
1 Ολλανδικό Σούπερ Καπ
1 Κύπελλο Καναδά

Συνολικά κατέγραψε 451 συμμετοχές και σημείωσε μόλις 93 γκολ με όλους τους συλλόγους που αγωνίστηκε.

Με την Εθνική Ανδρών της Ισπανίας έπαιξε σε μόλις ένα ματς και έπειτα δεν υπήρξε στις κλήσεις της ομάδας αφού ο ίδιος εξέφρασε πως δεν μπορεί λόγο άγχους.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο