fbpx

«Μπένετ και ΕΠΟ υπεύθυνοι για την έλευση όσο το δυνατόν καλύτερων διαιτητών» η θέση του Γιάννη Αλαφούζου

«Μπένετ και ΕΠΟ υπεύθυνοι για την έλευση όσο το δυνατόν καλύτερων διαιτητών» η θέση του Γιάννη Αλαφούζου

Καυτηριάζοντας τη διαιτησία Νταμπάνοβιτς στο πρόσφατο ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, ο Γιάννης Αλαφούζος εξέφρασε τις θέσεις του γύρω από τα θέματα elite διαιτητών στα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού ήταν ο πρώτος από τους συμμετέχοντες που αποχώρησε (περίπου μετά από μία ώρα) αφού είχε ενημερώσει εξαρχής πως υπήρχε σημαντικό προγραμματισμένο ραντεβού.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Γ. Αλαφούζος επεσήμανε το πρόβλημα με τους διαιτητής χαμηλής ποιότητας που έρχονται στην Ελλάδα με πιο πρόσφατο το παράδειγμα του Νταμπάνοβιτς.

Ανέφερε πως το θέμα είναι υποχρέωση του Στιβ Μπένετ ενώ αποκάλυψε πως είχε ο ίδιος επικοινωνία με κλιμάκια της UEFA για το θέμα, όπου του μεταφέρθηκε η δυσκολία αλλά και η αρνητική διάθεση που υπάρχει από αρκετούς ρέφερι επιπέδου UEFA Elite να διευθύνουν παιχνίδια στη χώρα μας.

Υπογράμμισε φυσικά πως είναι ευθύνη της ΕΠΟ η διασφάλιση της ποιότητας των διαιτητών, ενώ είπε πως δεν θα ήταν αρνητικός στον ορισμό ακόμα και Ελλήνων διαιτητών υπό τον όρο πως θα υπάρξουν σοβαρές κυρώσεις σε βάρος τους εάν κάνουν λάθη που θα αλλοιώσουν τις βαθμολογικές ισορροπίες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο