fbpx

Ακύρωσε το συμβόλαιο του Γκάβι η La Liga

Ακύρωσε το συμβόλαιο του Γκάβι η La Liga

Συνεχίζεται η διαμάχη που έχει η Μπαρτσελόνα με τη διοίκηση της ισπανικής διοργανώτριας αρχής.

Ακόμα ένα πρόβλημα προέκυψε στις τάξεις του καταλανικού συλλόγου, αφού η La Liga προχώρησε σε ακύρωση του συμβολαίου που υπέγραψε ο Γκάβι με τους «μπλαουγκράνα» τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι δυο πλευρές είχαν συμφωνήσει για επέκταση έως το καλοκαίρι του 2026 με ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 1 δις ευρώ. Ωστόσο, λόγω των οικονομικών προβλημάτων της Μπάρτσα, η LaLiga δεν της επέτρεψε να δηλώσει τον νεαρό άσο στο ρόστερ της πρώτης ομάδας, καθότι δεν υπήρχε χώρο στο μισθολογικό όριο που δύναται να έχει ο καταλανικός σύλλογος.

Όμως, την εποχή που υπέγραψε το νέο συμβόλαιο ήταν ακόμη εγγεγραμμένος στο πρωτάθλημα ως παίκτης της Ακαδημίας. Μάλιστα, το νέο συμβόλαιο που είχε υπογράψει ο Γκάβι περιελάμβανε μια ρήτρα που του επέτρεπε να φύγει ως ελεύθερος, μόνο αν η Μπαρτσελόνα δεν τον είχε εγγράψει ως παίκτη της πρώτης ομάδας μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023. Κάτι που δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο κατά τη διάρκεια ενός μεταγραφικού «παραθύρου».

Έτσι, η Μπαρτσελόνα έχει πλέον «παγιδευτεί» μετά απ’ την συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς ο Γκάβι θα συνεχίσει να αγωνίζεται έως το καλοκαίρι, αλλά μετά την 1η Ιουλίου θα είναι ελεύθερος χωρίς να μπορεί να τον σταματήσει η καταλανική ομάδα, αν θέλει να φύγει σε άλλον σύλλογο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο