Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που κατέθεσε η ιατροδικαστής διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, Λήδα- Καλλιόπη Κοβάτση, στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.
Η καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, που συμβούλεψε τους γονείς του αδικοχαμένου Αλκη να περάσουν εκτός αίθουσας, όπως και έγινε, αναφέρθηκε λεπτομερώς στην κατάσταση που βρήκε το 19χρονο θύμα και τους δύο φίλους του. Ο Άλκης έφερε πολλαπλά τραύματα από τρία νύσσοντα και τέμνοντα όργανα και τουλάχιστον δύο θλώντα όργανα.
«Η εξωτερική εικόνα δεν συνάδει με την εξωτερική. Αν πήγαιναν στο νοσοκομείο ο Άλκης και ο φίλος του, οι γιατροί θα έπεφταν επάνω στο κεφάλι του φίλου του και στον μηρό του Άλκη. Από τα χτυπήματα, ο εγκέφαλος είχε φουσκώσει και δεν χωρούσε στο κρανίο», κατέθεσε η ιατροδικαστής. Όσον αφορά στο τραύμα που είχε στο δεξί μηρό, σύμφωνα με την κ. Κοβάτση, η μέγιστη διάμετρος ήταν 1 εκατοστό και το βάθος 9 εκατοστά. «Είχε τρυπήσει τη μοιραία αρτηρία και προκάλεσε αιμορραγία. Προκλήθηκε από νύσσον και τέμνον όργανο. Το συγκεκριμένο τραύμα είναι ασύμφωνο με δρεπάνι ή κάραμπιτ», τόνισε, ενώ στη συνέχεια έδωσε λεπτομέρειες για τα δύο τραύματα του Άλκη στον αριστερό μηρό.
Η έδρα ρώτησε για το εάν υπήρχε πιθανότητα ο Άλκης να ζούσε, σε περίπτωση που μεταφέρονταν μέσα σε λίγα λεπτά στο νοσοκομείο, η ιατροδικαστής κούνησε αρνητικά το κεφάλι και είπε: «Ακόμα κι αν το συμβάν συνέβαινε σε εξωτερική πύλη μεγάλου νοσοκομείου, ο Άλκης δεν θα ζούσε. Όλοι θα έπεφταν πάνω στο τραύμα του μηρού. Το κεφάλι του Άλκη φώναζε από μέσα και όχι από έξω».
Για τους δύο φίλους του Άλκη, που διακομίστηκαν με τραύματα σε νοσοκομείο, η ιατροδικαστής ανέφερε: «Όταν επισκέφθηκα τους δύο τραυματίες στο νοσοκομείο, ήταν σε ψυχολογικό σοκ. Τους μιλούσα και κοιτούσαν το ταβάνι. Χρειάστηκε πολύς κόπος για να έχω επαφή μαζί τους και να μου πουν τι ακριβώς έγινε. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση».