fbpx

Αρης – ΠΑΟΚ 1-2: Σπουδαίο «διπλό» για τον Δικέφαλο στο επεισοδιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, αποβλήθηκε ο Λουτσέσκου

Αρης – ΠΑΟΚ 1-2: Σπουδαίο «διπλό» για τον Δικέφαλο στο επεισοδιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, αποβλήθηκε ο Λουτσέσκου

Ο Άρης δεν «τελείωσε» το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο ο ΠΑΟΚ με τις αλλαγές του Ρ. Λουτσέσκου ανέβασε στροφές και κατέκτησε σπουδαία νίκη με ανατροπή (2-1), διατηρώντας τις λίγες ελπίδες του για τον τίτλο.

Το παιχνίδι ήταν επεισοδιακό, στην εκπνοή του έπεσαν αντικείμενα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και διακόπηκε για 8 λεπτά, ενώ αποβλήθηκε ο Ρουμάνος προπονητής του Δικεφάλου. Άνθρωποι των δύο ομάδων πιάστηκαν στα χέρια, ενώ στους πάγκους βρέθηκε και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Άρης Θ. Καρυπίδης για την εκτόνωση της κατάστασης. Ελληνικό ποδόσφαιρο… 2023.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF / ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Ιδανικό τελείωμα

Το πρώτο ημίχρονο είχε πολύ καλό ρυθμό, ο Άρης ήταν πιο πιεστικός, πέτυχε ένα γκολ και είχε δύο δοκάρια. Ενώ ο αντίπαλος του έγινε απειλητικός κυρίως μετά από λάθη των γηπεδούχων, χωρίς να μπορέσει να σκοράρει.

Οι «κίτρινοι» άνοιξαν το σκορ στο πρώτο σουτ που επιχείρησαν προς την εστία του Κοτάρσκι. Στο 12’ ο Πάλμα κέρδισε μια κόντρα στην μεσαία γραμμή, έφτασε λίγο έξω από την περιοχή και με εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0. Το τελείωμα του επιθετικού από την Ονδούρα ήταν ιδανικό και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον γκολκίπερ του Δικέφαλου.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF / ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Στο 15’ ο Ντάντας σούταρε, η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενους και έφυγε κόρνερ. Η πρώτη κλασική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ χάθηκε στο 18’. Ο Αουγκούστο, μετά από λάθος του Ετέμπο, πάσαρε στον Ολιβέιρα, αυτός σούταρε από πλεονεκτική θέση με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Ο Άρης έπαιζε κυρίως από την πλευρά του Ιτούρμπε που ταλαιπωρούσε τον Κεντζιόρα, χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση.

Στο 34’ ο ΠΑΟΚ έχασε νέα ευκαιρία. Ο Νάρεϊ εκτέλεσε κόρνερ, ο Κάργας έπιασε την κεφαλιά και υποχρέωσε σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Σιαμπάνη, ο οποίος στη συνέχεια κέρδισε φάουλ από τον Ολιβέιρα.

Δύο δοκάρια!

Ο Αρης μέσα σε τρία λεπτά είχε δύο δοκάρια! Στο 37’ μετά την σέντρα του Καμαρά, ο Ιτούρμπε με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στην συνέχεια ο Νταρίντα με νέα κεφαλιά ανάγκασε τον Κοτάρτσκι να κάνει μεγάλη επέμβαση.

Το δεύτερο δοκάρι ήταν στο 39’. Από εκτέλεση κόρνερ του Ματέο Γκαρσία στο δεύτερο δοκάρι, ο Φαμπιάνο έπιασε ψηλοκρεμαστή κεφαλιά σημαδεύοντας την απέναντι γωνία, ωστόσο η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Κοτάρσκι.

Στο 41’ ο Καμαρά σκόραρε, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε. Στο 44’ ο Σοάρες έβγαλε την σέντρα, ο Ολιβέιρα κέρδισε την κεφαλιά, όμως ήταν άστοχος.

Αλλαγές

Ο Ρ. Λουτσέσκου δεν ήταν ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του στο πρώτο 45λεπτο και γι’ αυτό προχώρησε σε τρεις αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Το νέο «αίμα» στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ βελτίωσε την εικόνα της ομάδας που έγινε πιο επιθετική.

Στο 53’ ο Σβαμπ πέρασε εξαιρετική μπαλιά στον Ολιβέιρα, ο οποίος δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα.

Κροτίδα

Στο 58’ υπήρξε μικρή διακοπή στο παιχνίδι. Ο Κωνσταντέλιας επιχείρησε να εκτελέσει κόρνερ όμως έπεσε κροτίδα κοντά του και ο ρέφερι Μοχάμεντ Αλ-Χακίμ ζήτησε να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις από τα μεγάφωνα.

Στο 66’ δόθηκε πέναλτι, μετά από εξέταση της φάσης στο VAR, για μαρκάρισμα του Μπράμπετς στον Τόμας Μπράντον. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Σβαμπ και ισοφάρισε σε 1-1.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF / ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Στο 73’ ο Ράφα Σοάρες σέντραρε καλυπτόμενος από τον Ετέμπο, ο Σιαμπάνης απέκρουσε προσωρινά την μπάλα, ο Ζίβκοβιτς πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 1-2.Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε, αλλά μέτρησε μετά από την χρήση VAR.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF / ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Στο 103’ σουτ του Αουγκούστο, απομάκρυνε με κεφαλιά την μπάλα ο Φαμπιάνο.

Γκολ: 12’ Πάλμα / 68’ πεν. Σβαμπ, 74’ Ζίβκοβιτς
Διαιτητής: Αλ Χακίμ (Σουηδία)
Κίτρινες: Οντουμπάτζο, Καμαρά, Φαμπιάνο /Σβαμπ, Κωνσταντέλιας, Κάργας

Άρης (Απόστολος Τερζής): Σιαμπάνης, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού (87’ Πεέρσμαν), Νταρίντα, Ετέμπο (87’ Νταμπό), Γκαρσία (79’ Γκρέι), Ιτούρμπε (80’ Καμάτσο), Πάλμα (86’ Χριστοδουλόπουλος), Καμαρά.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (46’ Σάστρε), Κάργας, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Ντάντας (46΄Σβαμπ), Νάρεϊ (46’ Τάισον), Ζίβκοβιτς (88’ Ελ Καντουρί), Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα (62’ Τόμας Μπράντον).

**Με φανέλα αφιερωμένη στον Μάκη Μαυρομιχάλη παρατάχθηκε στο «Κλ. Βικελίδης» ο ΠΑΟΚ πριν από την έναρξη του ντέρμπι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο