fbpx

Ο «παρεξηγημένος» Φώτης Ιωαννίδης έχει δώσει 17 βαθμούς στον Παναθηναϊκό

Ο «παρεξηγημένος» Φώτης Ιωαννίδης έχει δώσει 17 βαθμούς στον Παναθηναϊκό

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε πρόταση 2 εκατομμυρίων από ομάδα της Αμερικής για τον Ιωαννίδη, με πολλούς φιλάθλους του Παναθηναϊκού να επικρίνουν αυτή την επιλογή της διοίκησης.

Αυτό διότι πίστευαν ότι ο Έλληνας φορ έχει φτάσει το ταβάνι του και πως δεν μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Η πράσινη ΠΑΕ, έδωσε 3.5 εκατομμύρια για τον Σπόραρ, ο οποίος ήρθε με περγαμηνές ενός δεινού γκολτζή στην αρχή, αλλά διανύει μια περίοδο αφλογιστίας. Ο Ιωαννίδης έχει γίνει ο βασικός σέντερ φορ του Τριφυλλιού και είναι ο άνθρωπος των μεγάλων στιγμών έχοντας χαρίσει φέτος 17 βαθμούς στον Παναθηναϊκό με τις προσωπικές του ενέργειες ( Γκολ, Ασίστ, Κερδισμένα πέναλτι).

Ο Έλληνας φορ, είναι ένας ολοκληρωμένος επιθετικός με πολλές επαφές με τη μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή (3.2 για την ακρίβεια), δείχνοντας ότι έχει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση.

Ακόμη, ο Ιωαννίδης μπορεί να κρατήσει και να μοιράσει τη μπάλα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, έχοντας 83% πάσες στη μεγάλη περιοχή και 84% στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Η ικανότητα του αυτή δίνει μεγάλο πλεονέκτημα στον Παναθηναϊκό, καθώς είναι πολυτέλεια για μια ομάδα ο επιθετικός να μοιράζει το παιχνίδι και να διατηρεί την κατοχή της μπάλας, έτσι ώστε η ομάδα του να αυξάνει την πιθανότητα να σκοράρει.

Τέλος, ο νεαρός στράικερ δεν επιχειρεί πολλά σουτ, κάτι το οποίο πρέπει να βελτιώσει εάν θέλει να εξελιχθεί σε σκόρερ. Ο Ιωαννίδης ανά 90 λεπτά επιχειρεί 1.69 σουτ.

Ενώ για παράδειγμα ο Λιβάι Γκαρσία επιχειρεί, το απίθανο για τα ελληνικά δεδομένα, 3.15 σουτ ανά ματς και ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος Σέντρικ Μπακαμπού 2.45.

Η διαφορά με τους κορυφαίους φορ του πρωταθλήματος είναι αισθητή, αλλά ο Ιωαννίδης είναι ακόμα στο ξεκίνημα, όντας μόνο 23 χρόνων, έχει ικανότητες που είναι χρήσιμες για κάθε προπονητή και εάν βελτιώσει το σκοράρισμα του μπορεί να γίνει ένας σέντερ φορ υψηλού επιπέδου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο