fbpx

Conference League: Το χατ-τρικ του Όρμπαν, ο Μπρέρτσιλ και ο Σαλάχ με τον Σούλσερ

Conference League: Το χατ-τρικ του Όρμπαν, ο Μπρέρτσιλ και ο Σαλάχ με τον Σούλσερ

Ιστορία έγραψε ο Βέλγος επιθετικός της Γάνδης, Γκιφτ Όρμπαν στην εκτός έδρας νίκη (4-1) της βελγικής ομάδας επί της Μπασακσεχίρ, στη ρεβάνς της φάσης των «16» του Conference League, αφού σημείωσε το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην ιστορία των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων.

Ο 20χρονος Νιγηριανός σκόραρε τα τρία γκολ από τα λεπτά 31′:01 έως 33′:25. Το ακριβές χρονικό διάστημα του άθλου του ήταν 3 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «Marca».

Ο Όρμπαν, έκανε το ντεμπούτο του με τη Γάνδη πριν από λίγο περισσότερο από ένα μήνα, στις 11 Φεβρουαρίου, και κατάφερε να σκοράρει ήδη 12 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων 4 στον τελευταίο αγώνα εσωτερικού πρωταθλήματος εναντίον της Ζούλτε Βάρεγκεμ (6-2). Έγινε ο πρώτος παίκτης της Γάνδης που σημείωσε τέσσερα γκολ τον 21ο αιώνα.

Όπως αναφέρει πάντως η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS), υπήρξε άλλο ένα χατ-τρικ στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που κράτησε μεταξύ 3 και 4 λεπτών.

Ο Μαρκ Μπέρτσιλ –επίσης 20 ετών τότε-της Σέλτικ σημείωσε τρία γκολ του σε μια νίκη 7-0 επί της Ζενές Ες σε έναν αγώνα για τα προκριματικά του Κυπέλλου UEFA στις 24 Αυγούστου 2000 στα λεπτά 12′, 14′ και 15′.

Ιδιαίτερα στο Κύπελλο Πρωθλητριών /Champions League, σημειώθηκαν δύο χατ-τρικ σε 6 λεπτά:

Στις 13 Σεπτεμβρίου 1978, ο Κλούντιο Σούλσερ ( Γκρασχόπερς) σκόραρε εναντίον της Λα Βαλέτα (8–0) στα λεπτά 58′, 62′, 64′.

Στις 12 Οκτωβρίου 2022, ο Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ) σκόραρε εναντίον της Ρέιντζερς (7-1) στα λεπτά 75′, 80′, 81′.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο