fbpx

Η Γουέστ Χαμ φλερτάρει με τον υποβιβασμό χωρίς λόγο

Η Γουέστ Χαμ φλερτάρει με τον υποβιβασμό χωρίς λόγο

Την περσινή σεζόν η Γουέστ Χαμ έκανε μια πολύ καλή πορεία τόσο στην Premier League , όσο και εκτός συνόρων της Αγγλίας.

Τα Σφυριά, τερμάτισαν στην έβδομη θέση στο πρωτάθλημα (και μόλις μία νίκη μακριά από την 6η) και κέρδισαν το εισιτήριο για την Ευρώπη και το Conference league .

Πριν όμως φτάσουν εκεί, υπήρχε και μια πολύ καλεί πορεία στην Ευρώπη και στο Europa League όπου απέκλεισε Σεβίλη και Λυών, φτάνοντας ως τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Εκεί όμως βρήκε την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία ήταν ασταμάτητη (πήρε το κύπελλο) και βγήκε εκτός διοργάνωσης αλλά με ψηλά το κεφάλι.

Το καλοκαίρι του 2022, οι στόχοι της Γουέστ Χαμ ήταν να δημιουργήσει μια ακόμα πιο ανταγωνιστική ομάδα και να διαγράψει μια καλύτερη πορεία σε σχέση με την περασμένη σεζόν.

Γι’αυτό τον λόγο η διοίκηση της ομάδας του Λονδίνου, πραγματοποίησε οκτώ μεταγραφές με συνολικό κόστος 182 εκατομμύρια ευρώ.

Αναλυτικά οι μεταγραφές:

Αρεολά: 9,3 εκατομμύρια
Ντάουνς: 10,65 εκατομμύρια
Κέρερ: 12 εκατομμύρια
Έμερσον: 15,4 εκατομμύρια
Κορνέτ: 20,7 εκατομμύρια
Αγκένρτ: 35 εκατομμύρια
Σκαμάγκα: 36 εκατομμύρια
Πακετά: 42,95 εκατομμύρια

Με την έναρξη της σεζόν και βάσει των μεταγραφών που έκανε, όλοι θεώρησαν πως θα είναι από τις ομάδες που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της χώρας αλλά και στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις.

Ωστόσο, δείχνει να τα πηγαίνει καλά μόνο στο κομμάτι της Ευρώπης και την τρίτη τη τάξει κατηγορία, αφού πέρασε άνετα από τους ομίλους και την φάση των 32 και βρίσκεται στους 16 του θεσμού.

Αντιθέτως όμως στην Premier League , η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική και επικίνδυνη, αοφυ η Γουέστ Χαμ κινείται σε δύσβατα μονοπάτια. Σε 25 αγώνες, έχει καταφέρει να βρει την νίκη μόλις έξι φορές, ενώ μετράει 14 ήττες και πέντε ισοπαλίες.

Στις μεταγραφές ήρθε να προστεθεί τον χειμώνα για βοήθεια, ο Ίνγκς από την Άστον Βίλα έναντι 20 εκατομμύριων ευρώ, αλλά δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα.

Με αυτές τις αποδόσεις, η ομάδα του Μόγιες, βρίσκεται στην 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόλις έναν βαθμό πάνω από την Έβερτον που είναι στην ζώνη του υποβιβασμού.

Τα Σφυριά πρέπει να παλέψουν σκληρά μέχρι το τέλος της σεζόν και να σώσουν την κατάσταση, αφού έκανε υποβιβασμός θα ήταν καταστροφή , ειδικά την στιγμή που έχουν δαπανήσει 170 εκατομμύρια ευρώ για ενίσχυση στο ρόστερ.

Ωστόσο, κανείς δεν έχει ακόμη λύσει το ερώτημα τι ευθύνεται για την πολύ άσχημη πορεία της ομάδας, με πολλούς όμως να βρίσκουν την απάντηση στο πρόσωπο του προπονητή. Βέβαια είναι ο ίδιος προπονητής που πέρσι την οδήγησε στις θέσεις της Ευρώπης και στα ημιτελικά του Europa League.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο