fbpx

Παρί και Champions League: Οι Γάλλοι φτάνουν κοντά στην πηγή αλλά δεν «πίνουν το νερό»

Παρί και Champions League: Οι Γάλλοι φτάνουν κοντά στην πηγή αλλά δεν «πίνουν το νερό»

Η Παρί Σεν Ζερμέν αντιμετωπίζει την Μπάγερν Μονάχου (8/3, 22:00) και ευελπιστεί στην ανατροπή (1-0 υπέρ της γερμανικής ομάδας) ώστε να συνεχίσει στην διοργάνωση του Champions League και να βρεθεί στα προημιτελικά.

Οι Γάλλοι θέλουν να αφήσουν εκτός θεσμού της Μπάγερν και να πάρουν μια “εκδίκηση” για τον χαμένο τελικό του 2020.

Ωστόσο ποια είναι η πορεία της γαλλικής ομάδας στο Champions League και το έχει καταφέρει;

Η Παρί Σεν Ζερμέν ξεκίνησε να αγωνίζεται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση την σεζόν 94/95 όπου και κατάφερε να βρεθεί στα ημιτελικά, αλλά βρήκε απέναντι της την Μίλαν και αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 0-3.

Επέστρεψε ξανά την σεζόν 97/98 αλλά δεν κατάφερε να πετάει από τους ομίλους όπου είχε να αντιμετωπίσει Γκέτεμποργκ, Μπάγερν Μονάχου και Μπεσίκτας.

Την σεζόν 00/01, Μίλαν, Ντεπορτίβο λα Κορούνια και Γαλατασαράι, έκοψαν ξανά την ομάδα του Παρισιού στους ομίλους.

Το 2004 η Παρί, βρίσκεται εκ νέου στο Champions League και θα δει ακόμη μια φορά τα όνειρα της για μια καλή πορεία να σβήνουν στους ομίλους από Πόρτο, Τσέλσι και ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Για επτά ολόκληρα χρόνια η ομάδα από την πόλη του Φωτός αγνοεί πλήρως τι σημαίνει το Champions League , ώσπου η διοίκηση αλλάζει χέρια και το 2012 κάνει ένα δυνατό comeback στην διοργάνωση.

Εκεί η Παρί θα φτάσει έως τα προημιτελικά, αλλά θα βρει μπροστά της την ασταμάτητα Μπαρτσελόνα και θα γνωρίσει τον αποκλεισμό.

Ίδιο σκηνικό διαδραματίζεται και την επόμενη σεζόν (13/14) όπου θα αποκλειστεί ξανά στην ίδια φάση του θεσμού από την Τσέλσι.

Για τις επόμενες δύο σεζόν (14/15 , 15/16), η Παρί Σεν Ζερμέν θα γνωρίζει δύο συνεχόμενους αποκλεισμούς ξανά στην φάση των 8, από Μπαρτσελόνα και Σίτι αντίστοιχα.

Την επόμενη χρονιά, (16/17) , όλοι πίστεψαν πως οι Παριζιάνοι μπορούν να φτάσουν μέχρι και στην κατάκτηση του τροπαίου όταν στο πρώτο σκέλος των 16, νίκησαν την Μπαρτσελόνα με 4-0. Όμως οι Μπλαουγκράνα είχαν άλλα σχέδια στον επαναληπτικό αγώνα και νίκησαν με 6-1, δίνοντας της ένα γερό μάθημα.

Τις επόμενες δύο σεζόν (17/18, 18/19), θα δει ξανά τα όνειρα της να σβήνουν στους 16 του θεσμού από την Ρεάλ Μαδρίτης και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το 2020 (19/20), ήταν η χρονιά της , αφού έφτασε στον τελικό και τα όνειρα για κατάκτηση ήταν πιο έντονα από ποτέ. Η Μπάγερν Μονάχου όμως δεν θα άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη και έδειξε πως η ιστορία και το βάρος της φανέλας μετράνε περισσότερο και κατέκτησε εκείνη το τρόπαιο, αφήνοντας τους Γάλλους με τα όνειρα.

Τις σεζόν 20/21 και 21/22 , Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης της έκοψαν την φορά στους 4 και στους 16 αντίστοιχα.

Η προϊστορία των δύο ομάδων:

Παρί και Μπάγερν έχουν διασταυρωθεί τρεις φορές (με την φετινή) στο Champions League με τους Βαυαρούς να έχουν την απόλυτη επικράτηση αφού έχουν καταφέρει να την αποκλείσουν στους ομίλους το μακρινό 1997 και να της χαλάσουν το όνειρο για κατάκτηση το 2020 στον τελικό. Την φετινή σεζόν η Μπάγερν έχει το προβάδισμα αφού έχει το υπέρ της 1-0 από το πρώτο ματς .

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο