fbpx

Ατρόμητος – ΑΕΚ 0-1: Νίκη κορυφής στο Περιστέρι για την Ενωση

Ατρόμητος – ΑΕΚ 0-1: Νίκη κορυφής στο Περιστέρι για την Ενωση

Η ΑΕΚ πέρασε αλώβητη από το Περιστέρι στο εξ αναβολής παιχνίδι της με τον Ατρόμητο και με την 19η νίκη της στο πρωτάθλημα (1-0) ανέβηκε στην κορυφή, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Παναθηναϊκό. Ετσι, πάει με την ψυχολογία στα ύψη στο κυριακάτικο ντέμρπι με τον Ολυμπιακό. 

Η Ενωση μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν αμυντικούς προσανατολισμούς. Ηταν εμφανές ότι ήθελαν να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία τους και θα επιχειρούσαν να «χτυπήσουν» στην κόντρα επίθεση. Δεν τα κατάφεραν όμως αμυντικά και επιθετικά ήταν κυριολεκτικά ανύπαρκτοι. Η ΑΕΚ στο πρώτο 45λεπτο πέτυχε ένα γκολ και είχε δύο δοκάρια. Οι τελικές προσπάθειες ήταν 11-0 για τον Δικέφαλο με τον Αθανασιάδη να είναι ένας από τους… θεατές του αγώνα.   

Στο 2′ ο Αραούχο μπήκε στην περιοχή και γύρισε την μπάλα προς το ύψος του πέναλτι, όμως έδιωξε η άμυνα του Ατρόμητου.  Στο 14′ ο Ελίασον σέντραρε, αλλά ο Αραούχο δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση. Στο 16′ ο Τσούμπερ πάτησε  περιοχή, μετά από εξαιρετική κάθετη του Γκατσίνοβιτς, με τον Χατζηϊσαία να διώχνει τον κίνδυνο.

                              Δοκάρι

Στο 21′ η ΑΕΚ στάθηκε άτυχη. Ο Σιντιμπέ εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Γιαννιώτη.

Η κατοχή για τους φιλοξενούμενους ήταν 72%-28%, αλλά δεν μπορούσαν να τη μετουσιώσουν σε γκολ μέχρι την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου. Το σκορ άνοιξε στο 31’.  Ο Ελίασον εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από τον Ακιμπού Καμαρά, ο Σιντιμπέ την προώθησε στον Τσούμπερ, ο οποίος με δυνατό σουτ έκανε το 0-1.

Στο 35′ ο Σιντιμπέ μπήκε στην περιοχή από δεξιά, «άδειασε» τον Ντε Μποκ, όμως η σέντρα- σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο. Στο επόμενο λεπτό συρτό διαγώνιο σουτ του Γκατσίνοβιτς έφυγε άουτ, ενώ στο 43’ ο Δικέφαλος είχε και δεύτερο δοκάρι. Ο Γιόνσον σέντραρε από δεξιά, ο Αραούχο με το κεφάλι έστρωσε στον Γκατσίνοβιτς, το σουτ του οποίου κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Γιαννιώτη.

                     Χωρίς αλλαγή

Παρά την κάκιστη εμφάνιση του Ατρόμητου, ο προπονητής του δεν έκανε καμία αλλαγή στην έναρξη του δεύτερου 45λεπτου. Η ΑΕΚ μπήκε και πάλι δυνατά γυρεύοντας το 2-0 που θα κλείδωνε το «τρίποντο» της νίκης.

Στο 50’ ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε κόρνερ, ο Αραούχο ανενόχλητος έπιασε την κεφαλιά, αλλά ήταν άστοχος.  Σημαντική ευκαιρία για την Ενωση…

Ο Ατρόμητος άρχισε να ανεβαίνει μετά τις μαζεμένες αλλαγές στο 65’, χωρίς ωστόσο να απειλεί την αντίπαλη εστία. Η ΑΕΚ έκανε σωστή διαχείριση στο παιχνίδι, αλλά όσο το αποτέλεσμα ήταν στο 0-1 όλα ήταν ανοιχτά.

Στο 66′, μετά από λάθος του Μουκουντί, ο Αγκιμπού Καμαρά πήρε την κατοχή και έστρωσε στον Τζαβίδα που σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε. 

                 Απείλησε μετά το 80’

Οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 80’. Ο Φριντζόνσον μπήκε στην περιοχή, «έσπασε» την μπάλα στον Κλωναρίδη, ο οποίος στην κίνηση σούταρε δυνατά χωρίς να βρει στόχο.

Ο Ατρόμητος έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 89′. Ο Κλωναρίδης γύρισε την μπάλα, ο Τζαβίδας πλάσαρε από κοντά, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Αργησε να «ξυπνήσει» η ομάδα του Περιστερίου και γι’ αυτό έχει ευθύνη ο προπονητής του.

Γκολ:  /31’ Τσούπερ

Δοκάρια: 21’ Σιντιμπέ, 43’ Γκατσίνοβιτς

Διαιτητής: Δ. Καραντώνης (Ημαθίας)

Κίτρινες:  Ντε Μποκ, Κλωναρίδης /

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Στρούγγκης (86’ Μαυρομμάτης), Γκονζάλες, Καμαρά, Κουέν (77’ Φριντγιόνσον), Ροτάριου (65’ Κλωναρίδης), Ρομπάιγ (65’ Ρομπάιγ), Κιάρτανσον (65’ Τζαβίδας).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Ελίασον (76’ Φερνάντες), Γκατσίνοβιτς (86’ Φαν Βέερτ), Γιόνσον (76’ Πινέδα), Τσούμπερ (76’ Μάνταλος), Αραούχο.

**Πριν από την έναρξη του αγώνα ο Δ. Καραντώνης μέτρησε τα δοκάρια των εστιών στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου. Το ματς είχε αναβληθεί στις 5 Φεβρουαρίου, επειδή τα δοκάρια ήταν κοντύτερα.

**Ο Γκουστάβο Πογιέτ, τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος, παρακολούθησε το παιχνίδι στο Περιστέρι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο