fbpx

Μια Βασίλισσα 121 ετών και 100 τίτλων

Μια Βασίλισσα 121 ετών και 100 τίτλων

6/3/1902: Ιδρύεται η Ρεάλ Μαδρίτης (αρχικά ως Μαδρίτη) από μία ομάδα ποδοσφαιρόφιλων, με επικεφαλής τον Χουάν Παντρός.

Το χρώμα της φανέλας της είναι το λευκό, δανεισμένο από μία αγγλική ομάδα την εποχή της ίδρυσής της, ονόματι Κορίνθιανς και πρώτος προπονητής της ομάδας, ο Αρθουρ Τζόνσον επίσης Άγγλος ενός ο ιδρυτής της Χουάν Παντρός ήταν Καταλανός.

Το 1905, φτάνει στην κατάκτηση του Κυπέλλου του Βασιλιά (Κύπελλο Ισπανίας), που ήταν ο πρώτος της τίτλος. Στις 29 Ιουνίου 1920 προστέθηκε στην ονομασία της η λέξη Ρεάλ, δηλαδή βασιλικός, με πρωτοβουλία του Βασιλιά της Ισπανίας, Αλφόνσου του 13ου. Το πρωτάθλημα ήρθε για την Ρεάλ το 1932.

Τα προσωνυμία της Ρεάλ είναι Λος Μερένγκες (Οι «Μαρέγκες) και Λος Μπλάνκος (Οι Λευκοί), Βασίλισσα από το Ρεάλ και το πρόσφατο Λος Γκαλάκτικος (Οι Γαλαξιακοί).

Η Ρεάλ δημιούργησε το ένδοξο όνομα που έχει από την δεκαετία του πενήντα επί της μακρόχρονης προεδρίας Σαντιάγο Μπερναμπέου (1943-1978). Ο παλιός ποδοσφαιριστής της Ρεάλ έφτιαξε το γήπεδο που φέρει το όνομά του σε κεντρικό σημείο της Μαδρίτης και έβαλε τις βάσεις για τη δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας με παίκτες, όπως οι Ντι Στέφανο, Πούσκας, Χέντο και Κοπά. Σε 12 χρόνια (1954-1966 ) κατέκτησε έξι Κύπελλα Πρωταθλητριών (Champions League) και εννέα πρωταθλήματα Ισπανίας.

Η δεύτερη κορυφαία περίοδος της ιστορίας της ήταν η τετραετία 1998-2002 με τρεις κατακτήσεις Τσάμπιονς Λιγκ και παίκτες, όπως οι Ραούλ, Μιγιάτοβιτς, Σούκερ, Ρομπέρτο Κάρλος, Μοριέντες, Φίγκο και Ζιντάν.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ έδωσε βάση στο μάρκετινγκ και την εμπορική αξιοποίηση της ομάδας, τα τελευταία χρόνια με παίκτες – σταρ. Άλλωστε μια ομάδα σαν την Βασίλισσα πάντοτε μαγνητίζει τους αστέρες του ποδοσφαίρου και είναι πόλος έλξης για τους κορυφαίους παίκτες και προπονητές.

Η Ρεάλ Μαδρίτης μετράει 121 χρόνια ζωής και έχει έκτοτε φτάσει στα 14 Champions League και συνολικά στους 100 τίτλους.

Σωστή «Βασίλισσα» η Ρεάλ με 100 τρόπαια (pics)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο