fbpx

ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος 0-1: «Καθάρισε» ο νεαρός Τάχατος, ανούσιος επιθετικά ο ΠΑΣ

ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος 0-1: «Καθάρισε» ο νεαρός Τάχατος, ανούσιος επιθετικά ο ΠΑΣ

Με γκολ του 22χρονου Στάθη Τάχατου ο Βόλος νίκησε στα Γιάννινα τον ΠΑΣ (1-0) και απέδειξε ότι δίκαια θα αγωνιστεί στα πλέι οφ διεκδικώντας ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» ήταν καλύτερος, αλλά ομάδα που δεν σκοράρει, δεν κερδίζει.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημα του και προσπάθησαν κυρίως από τα πλάγια να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να απειλήσουν την εστία του Κλέιμαν. Ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν είχε ένταση και οι παίκτες και των δύο ομάδων έκαναν ανούσιες ενέργειες στον χώρο του κέντρου.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό σουτ του Τζίμα, έφυγε άουτ, ενώ στο 4’ ο Κλέιμαν μπλόκαρε την μπάλα μετά από μακρινό σουτ του Νίνη. Στο 9’ η μπάλα στρώθηκε στον Σόρια, αυτός σούταρε, αλλά ήταν άστοχος.

Ο ΠΑΣ κυκλοφορούσε την μπάλα, ο αντίπαλος του αμυνόταν με επιτυχία και γι’ αυτό δεν είχε δημιουργηθεί η μεγάλη φάση μέχρι το ημίωρο του ματς. Ειδικά η ομάδα του Βόλου δεν είχε δημιουργήσει ούτε υποψία φάσης.

Στο πρώτο ημίχρονο η κατοχή μπάλας έφτασε μέχρι και 67%-33% για τους γηπεδούχους, ωστόσο δεν κατάφεραν να την αξιοποιήσουν.

Στο 37’ ο Κλέιμαν έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ μακρινό σουτ του Νίνη, ενώ στο 43΄ο Εραμούσπε δεν βρήκε στόχο με κεφαλιά.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγή για τον Βόλο. Ο Καρτάλης πήρε τη θέση του Μεταξά για να βοηθήσει στο κράτημα της μπάλας και στη δημιουργία φάσεων.

Στο 51’ ο Μπαλάν δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα μετά από σέντρα του Μορέιρα, ενώ στο 54΄ο Τσιντώτας απέκρουσε το σουτ του Οζέγκοβιτς. Στο 55’ ο Μπαλάν βρέθηκε απέναντι από τον Κλέιμαν, όμως ήταν άστοχος.

Το γκολ που έκρινε το αποτέλεσμα του αγώνα σημειώθηκε στο 83’. Ο Τσιρίνος έβγαλε την σέντρα και ο Τάχατος με κεφαλιά νίκησε τον Τσιντώτα (0-1).

Στο 93’ σουτ του Ριένστρα πέρασε άουτ.

Γκολ: 83’ Τάχατος

Διαιτητής: Ματσούκας (Αιτωλοακαρνανίας)

Κίτρινες: Τζίνο / Τσιρίνος

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Tσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Ριένστρα, Τζίνο, Νίνης, Τζίμας (88’ Σταματελόπουλος), Μορέιρα (73’ Λώλης), Μπαλάν (79’ Λεό).

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Τάχατος, Σι, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Λούνα, Τσοκάνης (79’ Κάτσε), Μεταξάς (46’ Καρτάλης, 90’ Ασλανίδης), Πιρές (93’ Τσελεμπάκης), Τσιρίνος, Οζέγκοβιτς.

** «Πόσα πανό οργής και θλίψης να βάψουμε ακόμη. Εκδίκηση», έγραφε ένα πανό που είχαν «κρεμάσει» οι φίλαθλοι του ΠΑΣ για την τραγωδία των Τεμπών.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο