fbpx

Κεφάλια μέσα, έρχονται τα πλέι οφ

Κεφάλια μέσα, έρχονται τα πλέι οφ

Τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του έκανε ο Ολυμπιακός στα δυο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό κι όμως δεν μπόρεσε να τον νικήσει!

Τι κι αν ήταν πολύ καλύτερος και στο 1-1 της Λεωφόρου όπως και στο χθεσινό 0-0 στο φαληρικό γήπεδο και κάπως έτσι συμπλήρωσε έξι σερί ματς με τον “αιώνιο” αντίπαλο του, χωρίς νίκη…

Πέραν αυτού όμως, οι “ερυθρόλευκοι” θα πρέπει να προβληματιστούν που δεν έχουν νίκη στα 5 ντέρμπι με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα, όπως και στο ματς κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Έξι ντέρμπι, 4 ισοπαλίες, 2 ήττες, δεν είναι κολακευτικός απολογισμός ως τώρα για τους Πειραιώτες, που μπορεί να έχουν σαφέστατα βελτιωθεί, όμως δεν δείχνουν ότι μπορούν να αντιστρέψουν τη κατάσταση…

Ο Μίτσελ από τη πλευρά του συμπλήρωσε έξι ματς δίχως νίκη επί του Γιοβάνοβιτς. Όσο κι αν η ομάδα του ήταν εκείνη που κυριάρχησε στα μεταξύ τους φετινά ματς.

Ο Γιοβάνοβιτς πάντως, αν θέλει οι “πράσινοι” να φτάσουν στον τίτλο, θα πρέπει να τους παρουσιάσει πιο τολμηρούς στα μεγάλα ματς, ειδικά εκτός έδρας και όχι με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς με στόχο να κλέψουν βαθμό ή βαθμούς, όπως χθες.

Γιατί στο χθεσινό ματς, ειδικά στο β’ μέρος με τόσες καθυστερήσεις, μου θύμισε το περσινό ματς του πρώτου γύρου στο Φάληρο που πήρε το 0-0, βάζοντας… πούλμαν στη μεγάλη περιοχή του Μπρινιόλι. Το ματς παίχτηκε στο μισό γήπεδο και την επόμενη μέρα διαβάζαμε αναλύσεις για την… έξυπνη τακτική του Γιοβάνοβιτς.

Πάντως ο Σέρβος τεχνικός έχει απόλυτη ισορροπία φέτος εντός κι εκτός έδρας, με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Μια νίκη (ΑΕΚ), μία ισοπαλία (Ολυμπιακός), μία ήττα (ΠΑΟΚ) εντός. Μία νίκη (ΠΑΟΚ), μία ισοπαλία (Ολυμπιακός), μία ήττα (ΑΕΚ) εκτός!

Όσο για το ακυρωθέν γκολ του Βρουσάι, αυτό που είδα είναι ότι από τη στιγμή που σηκώνεται για κεφαλιά ο Ελ Αραμπί, ο Μαροκινός παίζει για τη μπάλα από θέση οφσάιντ και ο βοηθός έπρεπε σε εκείνο το σημείο να υποδείξει το οφσάιντ και όλα να τελειώσουν εκεί. Όμως ήταν σε εντελώς λάθος θέση (δύο μέτρα πιο μπροστά), δεν σήκωσε το σημαιάκι, η φάση κατέληξε σε γκολ κι εγένετω ο χαμός.

Στα Γιάννινα ο ΠΑΣ έπαιξε αναγκαστικά φουλ άμυνα αλλά ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα παρά τις ευκαιρίες του. “Έγκλημα” εδώ από το VAR και δικαιολογημένα φωνάζουν στον “δικέφαλο”.
Στην “OPAP Arena” η αποβολή του Γκαρντάφσκι στο 4′ άνοιξε τον δρόμο της Ένωσης για τη νίκη που την φέρνει μια ανάσα από τη κορυφή. Εδω θα σταθώ σε κάτι άλλο. Αν δεν είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις, ανακοινώσεις, θέσεις της ΑΕΚ με τις οποίες χάλασε τον κόσμο μια εβδομαδα ζητώντας δυο αποβολές στη Τούμπα, ο διαιτητής θα απέβαλε (όπως σωστά έκανε) χθες τον παίκτη του Αστέρα;

Πιστεύω πως όχι, αφού οι Έλληνες ρέφερι έχουν δείξει ότι τόσο νωρίς σε αγώνα, αποφεύγουν τέτοιες.. κακοτοπιές. Μετά το δεκάλεπτο ίσως. Αν αυτό γινόταν σε ντέρμπι, πάλι δεν πιστεύω ότι Έλληνας διαιτητής θα έδινε κόκκινη. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι ομάδες στην Ελλάδα δεν φωνάζουν γιατί αδικήθηκαν σε ένα ματς αλλά για να προειδοποιήσουν τον επόμενο που θα τις σφυρίξει…

Εν κατακλείδι, μετά και τα χθεσινά παιχνίδια, επιμένω ότι το πρωτάθλημα πολύ δύσκολα θα τελειώσει. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έφτασε στον αγωνιστικό χώρο να διαμαρτυρηθεί, ο Λουτσέσκου άρχισε να βρίζει σαν τελευταίος χούλιγκαν, η ΑΕΚ πήρε μεζούρες και χάλασε τον κόσμο για το ματς στο Περιστέρι και τη διαιτησία στη Τούμπα, ο Παναθηναϊκός τουϊτάρει κάθε φάση, ακόμη και για ανάποδα πλάγια άουτ, ο Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση για ξεφτιλισμένο πρωτάθλημα και τα πλέι οφ δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει. Κεφάλια μέσα…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο