fbpx

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-0: Αντεξε το τριφύλλι, φωνάζουν οι ερυθρόλευκοι για τη διαιτησία (vid)

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-0: Αντεξε το τριφύλλι, φωνάζουν οι ερυθρόλευκοι για τη διαιτησία (vid)

Ο Ολυμπιακός σφυροκόπησε τον Παναθηναϊκό, είχε δοκάρι, χαμένες ευκαιρίες, αλλά το ντέρμπι έμεινε στο 0-0.

Στο παιχνίδι δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση στην εκπνοή του. Ο Μάριους Βρουσάι σκόραρε στο 89’, αλλά το γκολ ακυρώθηκε με παρέμβαση του VAR. Στον αγωνιστικό χώρο κατέβηκε και ο Β. Μαρινάκης, ο οποίος αντίκρυσε την κίτρινη κάρτα του διαιτητή!

Δοκάρι

Στο ξεκίνημα του αγώνα οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, πρέσαραν και η πίεση τους απέδωσε καρπούς στο 4’. Ο Μπακαμπού έκλεψε την μπάλα από τον Σάρλια, ο Φορτούνης παρενεβλήθη στη φάση και έκανε την κάθετη πάσα στον 32χρονο φορ αλλά το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι του Μπρινιόλι.

Μετά το 10λεπτο οι πράσινοι ισορρόπησαν το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται στη μεσαία γραμμή. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να απειλήσει από τα άκρα, οι Παλάσιος (13’), Μαντσίνι (24’) είχαν τελικές, όμως ήταν οριακά οφσάιντ.

Στο 29’ το σουτ του Χουάνγκ κόντραρε στα σώματα των αμυνόμενων, ο Παλάσιος έφυγε στην αντεπίθεση, ωστόσο τον έκοψε ο Μπα, παρ’ ότι είχε χάσει την ισορροπία του.

Στο 31’ ο Βαγιαννίδης έκανε κούρσα από δεξιά, γύρισε την μπάλα, όμως ο Ιωαννίδης δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας για να απειλήσει.

Χάθηκε το άχαστο

Ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 34’. Ο Μπιέλ εκτέλεσε φάουλ, ο Εμβιλά πήρε την κεφαλιά, η μπάλα στρώθηκε στον Κανός, ο οποίος ήταν αμαρκάριστος και είχε την εστία… πιάτο, αλλά αστόχησε. Απίστευτη ευκαιρία.

Στο 42’ Ο Εμβιλά πέρασε κάθετη πάσα στον Μπιέλ, αυτός σούταρε, όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Μπρινιόλι.

Στην εκπνοή του ημιχρόνου δημιουργήθηκε φάση
διαρκείας στα καρέ του Παναθηναϊκού, ο Ροντινέι σούταρε από το ύψος της περιοχής στα δεξιά του ημικύκλιου, αλλά η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του γκολκίπερ του ΠΑΟ.

Στο πρώτο ημίχρονο οι πράσινοι είχαν την κατοχή μπάλας, αλλά ο Ολυμπιακός είχε 4 τελικές έναντι μία του αντιπάλου του.

ΚανόςΧ2

Στο 46’ ο Χουάνκαρ έκανε επικίνδυνο γύρισμα στον Μπρινιόλι, ο οποίος έδιωξε την μπάλα προ του Μπακαμπού.

Στο τρίλεπτο 50’-52’ ο Κάνος έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες. Στο 50’ ο Ισπανός εξτρέμ έστρωσε την μπάλα στο δεξί, έπιασε ένα φαλτσαριστό πλασέ όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Στο 52′ ο Κανός έκλεψε την μπάλα από τον Βαγιαννίδη, έκανε το πλασέ, η μπάλα κόντραρε στα πόδια των αντιπάλων και κατέληξε κόρνερ. Ο 26χρονος επιθετικός αν ήταν εύστοχος θα είχε εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή του ντέρμπι.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε παθητικά και στο δεύτερο ημίχρονο και λόγω της αστοχίας του Κανός δεν είχε δεχθεί γκολ. Στο 56′ σέντρα του Ρέαμπτσιουκ από αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Μπιέλ δεν είχε δύναμη και πήγε άουτ.

Αλλαγές

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποφάσισε να κάνει παρεμβάσεις στην ενδεκάδα του τριφυλλιού στο 60’, καθώς έβλεπε πως ο Ολυμπιακός πίεζε και είχε χάσει αρκετές ευκαιρίες. Ο Κώτσιρας αντικατέστησε τον Βαγιαννίδη που είχε προβλήματα με το μαρκάρισμα του Κανός και ο Σπόραρ πήρε τη θέση του Ιωαννίδη, ο οποίος δεν βοήθησε επιθετικά. Βέβαια, δεν ήταν μόνο δική του η ευθύνη, αφού ήταν απομονωμένος.

Στο 68’ ο Φορτούνης έβγαλε εκπληκτική πάσα στον Ροντινέι στην πλάτη της άμυνας, του τριφυλλιού, αλλά το πλασέ του Βραζιλιάνου ήταν άστοχο.

Στο 73’ ο Φορτούνης τροφοδότησε τον Μασούρα, αυτός προχώρησε, πάτησε περιοχή, σούταρε, όμως ήταν κι αυτός ήταν άστοχος.

Ανώτερος

Στο επόμενο λεπτό οι ερυθρόλευκοι έχασαν νέα ευκαιρία. Ο Φορτούνης έκανε το γέμισμα, ο Παπασταθόπουλος κέρδισε την κεφαλιά και ο Μπρινιόλι με εκπληκτική επέμβαση απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ. Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος του αντιπάλου του, ωστόσο του έλειπε το γκολ.

Στο 76’ ο Τσέριν σούταρε με καλές προϋποθέσεις, αλλά ήταν άστοχος και στο 78’ ο Μαντσίνι έκανε σέντρα -σουτ αντί να πασάρει στον Παλάσιος.

Σπόραρ

Στο 79’ ο Παναθηναϊκός έχασε την καλύτερη του ευκαιρία στο ματς. Ο Μπα έχασε τον Σπόραρ, ο οποίος σούταρε με πίεση με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Στο 82’ ο Ολυμπιακός έχασε νέα ευκαιρία με (ποιον άλλο;) τον Κανός, ο οποίος πλάσαρε από πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Μπρινιόλι.

Στο 86’ ο Χουάνγκ σέντραρε στην καρδιά της άμυνας του Παναθηναϊκού, ο Ελ Αραμπί έβαλε την προβολή με τον Ιταλό γκολκίπερ να μπλοκάρει και πάλι την μπάλα.

Ο Μάριους Βρουσάι πέρασε ως αλλαγή στο 88’ και στο επόμενο λεπτό με εκπληκτικό διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ. Ωστόσο, το γκολ δεν μέτρησε, γιατί στο ξεκίνημα της φάσης ήταν οφσάιντ ο Ελ Αραμπί.

Μαρινάκης

Η ακύρωση του γκολ προκάλεσε ένταση, οι ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα και μάλιστα στον αγωνιστικό χώρο κατέβηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης που αντίκρυσε την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή. Την κάρτα αντίκρυσε και ο Κ. Καραπαπάς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε μετά από πέντε λεπτά καθυστέρηση και στο 101’ σουτ του Ροντινέι πέρασε άουτ.

Γκολ:
Διαιτητής: Ζοάο Πινέιρο (Πορτογαλία)
Κόκκινη: 99’ Παπασταθόπουλος
Κίτρινες: 61’ Χουάνγκ, / 56΄Μπρινιόλι, 74’ Πέρεθ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέαμπτσιουκ (81’ Ραμόν), Παπασταθόπουλος, Μπα, Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Μπιέλ (68’ Μασούρας), Κανός (88’ Βρουσάι), Φορτούνης (81’ Βαλμπουενά), Μπακαμπού (68’ Ελ Αραμπί).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (60΄Κώτσιρας), Χουάνκαρ (72’ Πούχατς), Σένκεφελντ, Σάρλια, Ρούμπεν Πέρεθ, Κουρμπέλης (72’ Τσέριν), Παλάσιος, Μαντσίνι, Μπερνάρ (88’ Τσοκάι), Ιωαννίδης (60’ Σπόραρ).

https://www.youtube.com/watch?v=4D7WI-Gvgq0&ab_channel=COSMOTETV
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο