fbpx

Σέρχιο Ράμος: Ένας πιστός «στρατιώτης» της «La Furia Roja» (pics)

Σέρχιο Ράμος: Ένας πιστός «στρατιώτης» της «La Furia Roja» (pics)

Ο Σέρχιο Ράμος, αποφάσισε να αποσυρθεί από την Εθνική Ισπανίας όπως ανακοίνωσε και ο ίδιος μέσα από τα προφίλ που έχει στα social media. Το Apexsports έκανε ένα αφιέρωμα στον Ισπανό αμυντικό που τίμησε την φανέλα της «La Furia Roja» .

Η αρχή της μεγάλης πορείας

Το ημερολόγιο γράφει 26 Μαρτίου 2005 , η Ισπανία αντιμετωπίζει την Κίνα σε έναν φιλικό αγώνα. Ο Λουίς Αραγονιές περνάει στο ημίχρονο ως αλλαγή έναν νεαρό 18 ετών 11 μηνών και 24 ημερών στην θέση του Πουγιόλ. Είναι το πρώτο παιχνίδι του Σέρχιο Ράμος με την Εθνική Ισπανίας.

Τόσο οι φίλαθλοι, όσο και ο προπονητής της ομάδας μένουν ευχαριστημένοι με τον παίκτη της Σεβίλλης και κάπως έτσι ξεκινάει ένα ταξίδι το οποίο τον βρίσκει στην αποστολή της ομάδας της Ισπανίας στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006.

Η Ρεάλ είδε τον ταλαντούχο νεαρό και τον έκανε δικό της με το ποσό των 27 εκατομμυρίων ευρώ, δείχνοντας έτσι πως είναι ένας παίκτης που πήγε στην Εθνική Ισπανίας για να μείνει.

Τα χρόνια περνούσαν και ο Σέρχιο Ράμος έδειχνε ικανός να σταματήσει κάθε αντίπαλο κερδίζοντας την θέση του βασικού και αναντικατάστατου στην ενδεκάδα της Εθνικής του ομάδας.

Το ταξίδι του σκληροτράχηλου αμυντικού κράτησε 17 ολόκληρα χρόνια, στα οποία υπήρξαν επιτυχίες.

Ο Σέρχιο Ράμος βρέθηκε στην αποστολή της Ισπανίας 189 φορές με τις 161 να ξεκινάει ως βασικός , τις 19 να περνάει ως αλλαγή και άλλες 9 να μην χρησιμοποιείται στον αγώνα.

Όλα τα χρόνια έλειψε από την ομάδα της χώρας του 14 φορές (2 ως τιμωρημένος και 12 ως τραυματίας).

Ήταν πάντα παρών όταν η Ισπανία τον χρειαζόταν, θύμιζε παίκτη παλαιάς σχολής αφού άφηνε και την ψυχή του στο γήπεδο για την ομάδα και έπαιζε με αμέριστο πάθος.

Ο Λουίς Ενρίκε αποφάσισε να μην τον πάρει στην αποστολή του Μουντιάλ 2022 , θεωρώντας πως λόγω της ηλικίας του δεν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Αυτή ήταν και η χαριστική βολή για τον Ισπανό άσο που θεώρησε πως ο κύκλος τους στην Εθνική έκλεισε και μετά από λίγους μήνες και αρκετή σκέψη αποφάσισε να αποσυρθεί.

Κοιτάζοντας πίσω ο Σέρχιο Ράμος μέτρησε 23 γκολ, 8 ασίστ, 13.741 λεπτά στο γήπεδο 2 Ευρωπαϊκά* και 1 Παγκόσμιο Κύπελλο**.

*Ο Ράμος ήταν βασικό στέλεχος της πορείας των Ισπανών μέχρι την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2008. Αγωνιζόμενος ακόμα στο δεξί άκρο της άμυνας, ήταν βασικός σε όλους τους αγώνες της διοργάνωσης εκτός του ματς των ομίλων απέναντι στην Ελλάδα. Ήταν ο πρώτος τίτλος της καριέρας του με την εθνική ομάδα και σίγουρα ένα ονειρεμένο ντεμπούτο σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

** Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής, οι Ισπανοί πήγαν ως πρωταθλητές Ευρώπης. Ο Ράμος είχε ήδη καθιερωθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης και δε θα μπορούσε να λείπει από την ενδεκάδα της Ισπανίας. Αγωνίστηκε και στα επτά ματς της διοργάνωσης , με τους Ισπανούς να μη δέχονται γκολ μετά τη φάση τον ομίλων και να φτάνουν στην κορυφή του κόσμου.

Το Euro 2012, ήταν η τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση που κατέκτησε η «χρυσή» γενιά των «Φούριας Ρόχας». Οι Ισπανοί, με την καθοδήγηση του Βιθέντε ντελ Μπόσκε, κλήθηκαν να υπερασπιστούν τον τίτλο των πρωταθλητών Ευρώπης. Ο αμυντικός της Παρί Σεν Ζερμέν ήταν καθοριστικός για την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Στον ημιτελικό απέναντι στην Πορτογαλία αναδείχθηκε MVP του αγώνα, ενώ σκόραρε και στη διαδικασία των πέναλτι, στέλνοντας τους Ισπανούς στον τελικό.

Μια καριέρα που μαρτυρά την ποιότητα και την κλάση ενός πιστού στρατιώτη που σίγουρα δεν είχε το τέλος που θα άρμοζε σε έναν τέτοιο παίκτη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο