fbpx

Από την Τετάρτη η απόφαση για το Ατρόμητος- ΑΕΚ – Όσα ειπώθηκαν στην εκδίκαση

Από την Τετάρτη η απόφαση για το Ατρόμητος- ΑΕΚ – Όσα ειπώθηκαν στην εκδίκαση

Δεν βγήκε πόρισμα από την Επιτροπή Εφέσεων μετά από περίπου τρεις ώρες συνεδρίασης για τον αγώνα του Ατρόμητου με την ΑΕΚ. Οι δυο ομάδες πήραν προθεσμία μέχρι την Τρίτη (28/2) για να καταθέσουν τα υπομνήματά τους και η απόφαση αναμένεται να βγει από την Τετάρτη (1/3) και μετά.

Στη συνεδρίαση παρίσταντο επίσης εκπρόσωποι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, ενώ όλες οι πλευρές, πλην Ολυμπιακού, έκαναν γνωστό πως δε θα καταθέσουν υπομνήματα. Παράλληλα, επιθυμία όλων είναι η απόφαση να έχει βγει μέχρι την Παρασκευή (3/3).

Από πλευράς ΑΕΚ τα κυριότερα επιχειρήματα είχαν να κάνουν με το γεγονός πως ο Ατρόμητος ισχυρίζεται ότι δεν έχει υπαιτιότητα για το γήπεδο.

«Το μέρος της απόφασης που έχει μεταβιβαστεί είναι ότι ο Ατρόμητος δεν έχει υπαιτιότητα για το γήπεδο. Η παραδοχή αυτή δεν είναι μόνο αβάσιμη και αναληθής, είναι επικίνδυνη γιατί καταλύει την έννοια της αντικειμενικής ευθύνης. Καμία ΠΑΕ της Super League δεν έχει ιδιόκτητο γήπεδο. Ανήκουν είτε στον ερασιτέχνη, είτε στους δήμους. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη η κρίση αυτή της απόφασης ότι Ατρόμητος δεν είναι υπαίτιος αφού το γήπεδο ανήκει στον Δήμο. Υπάρχει απόφαση για το ΟΑΚΑ όπου τιμωρήθηκε η ΑΕΚ και όχι η ΓΓΑ όπου ανήκει το γήπεδο», επεσήμανε μεταξύ άλλων η Έλλη Ρίζου της ΑΕΚ.

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Ατρόμητου, τόνισε πως ουσιαστικά δεν υπάρχει λόγος παρουσίας των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, αλλά ούτε και της ΑΕΚ στη συγκεκριμένη εκδίκαση.

«Ούτε η ΑΕΚ μπορεί να είναι σήμερα εδώ παρούσα ούτε ο Ολυμπιακός ούτε ο Παναθηναϊκός. Δεν υπάρχει κάτι να εξετάσουμε. Είναι προδικαστικό θέμα. Και μόλις τελειώσω θα ζητήσω τη διακοπή της διαδικασίας για να τεθεί θέμα παρουσίας της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ο μοναδικός που θα μπορούσε να εφεσιβάλει είναι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας εφόσον κρίνει ότι υπάρχει παράβαση από το πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας δεν έκανε έφεση και πλέον η υπόθεση καθίσταται αμετάκλητη. Ποιος ήταν ο μοναδικός που θα μπορούσε να κάνει έφεση; Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Ο πειθαρχικός εισαγγελέας δεν έκανε έφεση: έκρινε πως δεν υπάρχει παράβαση κανονισμού. Το θέμα έχει κριθεί», είπε, μεταξύ άλλων.

Ο δικηγόρος του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καρπετόπουλος, από την πλευρά του τοποθετήθηκε λέγοντας: «Πρέπει να εξεταστεί αν και κατά πόσο ο γηπεδούχος εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του. Ο αγώνας πρέπει να γίνει στο γήπεδο του Ατρόμητου. Ο Ατρόμητος δεν είχε ευθύνη όπως σωστά δέχθηκε ο δικαστής. Έγινε ματς εκεί με τον Λεβαδειακό. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Η ΑΕΚ δεν υπέστη καμία βλάβη. Μόνο ότι έφυγε από τη Φιλαδέλφεια και πήγε στο Περιστέρι»

Ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, Λεωνίδας Μπουτσικάρης επεσήμανε: «(…)Είδαμε φωτογραφίες με μετρήσεις με λυγισμένο καρπό. Για αυτό προβλέπονται τα λέιζερ και οι ράβδοι. Αποκλείεται με τέτοιες καιρικές συνθήκες να υπήρξε ανωμαλία στο έδαφος; Μιλάμε για γρασίδι εκτεθειμένο σε καιρικές συνθήκες. (…) Μπορούμε να αποκλείσουμε τις πιθανότητες δολιοφθοράς ή ανθρώπινου λάθους; Ο φόβος να γίνουμε περίγελος είναι το λιγότερο. Υπάρχει ο φόβος να μην τελειώσει το Πρωτάθλημα. Αυτό που ζητάμε είναι να κριθούν οι βαθμοί στο γήπεδο».

Ο έτερος δικηγόρος του Ατρόμητου, Αργύρης Λίβας, δήλωσε: «Μόνο ο Ατρόμητος έχει δικαίωμα να υποβάλλει αντιρρήσεις και ο ρέφερι να απαντήσει. Το κύρος του αγώνα θα κριθεί από εσάς. Είμαι πολλά χρόνια στον Ατρόμητο. Δεν τέθηκε από κανέναν αλλά οφείλουμε να τονίσουμε ότι ο Ατρόμητος δεν μπήκε σε διαδικασία να κοντύνει τα δοκάρια. Θέλω να το ξεκαθαρίσω. Ο Ατρόμητος δεν έχει οποιαδήποτε υπαιτιότητα στις εστίες. Εμείς καθημερινή επαφή με το γήπεδο δεν έχουμε. Κάνουμε μία προπόνηση όπως όλες οι ομάδες για να έχουμε επαφή με το γήπεδο. Σαφέστατα οι αγώνες να κρίνονται στον αγωνιστικό χώρο αλλά και σωστά. Όμως εδώ δεν έχουν γίνει σωστά. Εγώ να πω ότι δεν έγινε η μέτρηση με λέιζερ. Εδώ δεν έχουν γίνει σωστά τα πράγματα. Είναι δυνατόν να γίνει με μία μεζούρα που δεν ξέραμε και δεν ξέρουμε εάν είναι σωστή και ποιος την έδωσε; Ακόμα και εάν θέλουμε τα ματς να κριθούν στα χαρτιά, τα χαρτιά πάσχουν και είναι υπέρ μας».

Τέλος, ο Αλέξης Αλεξίου, από την πλευρά της ΑΕΚ, πρόσθεσε: «Η έφεση της ΑΕΚ έγινε λόγω της απαλλαγής της ευθύνης του Ατρομήτου μετά την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Λίγκας. Η ΑΕΚ ήταν και παραμένει διάδικος. Η ΑΕΚ δεν εφεσίβαλε την ακαταλληλότητα. Αυτή η μέτρηση με τη μεζούρα έγινε παρουσία και των δυο πλευρών και του αρχηγού του Ατρόμητου. Σε κάθε περίπτωση εάν δεν άρεσε η μεζούρα στον Ατρόμητο θα έπρεπε να είχε μεζούρα. Δεν μπορεί να κουβαλάει η ΑΕΚ το λέιζερ. Γιατί ο Ατρόμητος δεν έδωσε ένα μέτρο μέτρησης; Ο Δήμος Περιστερίου βρήκε λέιζερ δύο μέρες μετά. Είχαν 1.5 ώρα: γιατί δεν βρήκαν το απαραίτητο μέτρο για τη μέτρηση; Γιατί ήξεραν τι έχουν κάνει. Η ΑΕΚ ήθελε να γίνει ο αγώνας. Ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να κάνει τον αγώνα. Η ΑΕΚ μπορούσε να κάνει ένσταση στις 17.29. Την έκανε στις 16.40 για να έχει χρόνο ο Ατρόμητος να ‘φτιάξει’ το δοκάρι».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο