fbpx

ΑΕΚ: Ο Παχατουρίδης είπε ότι «ο Δήμος Περιστερίου δεν έχει υπό την ευθύνη του τις εγκαταστάσεις και δεν παραδίδουμε κανένα γήπεδο στον Ατρόμητο»

ΑΕΚ: Ο Παχατουρίδης είπε ότι «ο Δήμος Περιστερίου δεν έχει υπό την ευθύνη του τις εγκαταστάσεις και δεν παραδίδουμε κανένα γήπεδο στον Ατρόμητο»

Εκδικάζεται στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η έφεση της ΑΕΚ για την τύχη του μη διεξαχθέντος αγώνα της με τον Ατρόμητο. Ο αθλητικός δικαστής αποφάσισε τον επανορισμό του και η δικηγόρος της Ενωσης

Έλλη Ρίζου ανέφερε: «Το μέρος της πρωτόδικης απόφασης που θέλουμε να εξεταστεί είναι ότι ο Ατρόμητος δεν έχει υπαιτιότητα για το γήπεδο. Η παραδοχή αυτή δεν είναι μόνο αβάσιμη και αναληθής αλλά είναι και επικίνδυνη γιατί καταλύει την έννοια της αντικειμενικής ευθύνης. Κι αυτό διότι τα γήπεδα των ΠΑΕ δεν έχουν ιδιόκτητα, καθώς ανήκουν στον Ερασιτέχνη ή τους Δήμους».

Στην συνέχεια η δικηγόρος της ΑΕΚ διάβασε το άρθρο 9 και 10 του ΚΑΠ επισημαίνοντας: «Είναι ψευδές ότι η αντικανικότητα του γηπέδου βαραίνει τον Δήμο. Υπάρχουν έγγραφα στη Διαύγεια που αποδεικνύουν άλλα».

Η κ. Ρίζου στη συνέχεια τονίζει ότι από τον Αύγουστο του 2012 την αποκλειστική ευθύνη του γηπέδου την έχει ο Ατρόμητος. Διάβασε και έγγραφο ότι η ΠΑΕ Ατρόμητος παραχώρησε το γήπεδο στον ΠΑΣ Γιάννινα την έδρα του για την τέλεση αγώνα. Και συνέχισε αναφέροντας πως «όλες οι ευθύνες και όλα τα έξοδα είναι στην ΠΑΕ Ατρόμητος. Τι να πούμε για την παραδοχή της εκκαλουμένης ότι μπήκε έξι ώρες πριν από το παιχνίδι στο γήπεδο αλλά δεν φέρει ευθύνη; Ακόμη κι αν πορευθούμε με αυτό τον συλλογισμό, η εγκαλουμένη απόφαση επιρρίπτει ευθύνες στον παρατηρητή του αγώνα, ο οποίος πήγε μισή ώρα πριν και δεν επιθεώρησε το γήπεδο. Ακόμη κι αν δεχθούμε τον συλλογισμό ότι το παρέλαβε στις 11 το πρωί, είχε άπλετο χρόνο, να ελέγξει την κανονικότητα. Εκεί θα μπορούσαμε να μιλάμε για έλλειψη ευθύνης. Παρέλαβε το γήπεδο και δεν το επιθεώρησε. Έχουμε συντριβή της απόφασης από τον ίδιο τον δήμαρχο κ. Παχατουρίδη ο οποίος είπε ότι «ο Δήμος Περιστερίου δεν έχει υπό την ευθύνη του τις εγκαταστάσεις και δεν παραδίδουμε κανένα γήπεδο».

Ο έτερος δικηγόρος της ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου είπε: «Στην Ολλανδία αγώνας δεν θα ξεκινούσε αν το δοκάρι δεν σηκωνόταν μισό πόντο. Εκεί η κανονικότητα τηρείται και εδώ πηγαίνει κατά βούληση. Ο μισός πόντος είναι το ίδιο σημαντικός με το ένα μέτρο στον αγωνιστικό χώρο.

Έχετε υποχρέωση να μην ακούσετε οτιδήποτε ακουστεί για τη νομιμότητα των δοκαριών. Δεν πρέπει να ακούσετε κάτι άλλο. Κατ’ εμέ πρέπει να τον διακόψετε (εννοεί τους άλλους νομικούς και τον συλλογισμό τους). Αυτό που πρέπει να κρίνετε είναι εάν η υπαιτιότητα αφορά στον Δήμο Περιστερίου».

Καταλήγοντας ο Αλεξίου, είπε: «Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η διαδικασία σήμερα θα έπρεπε να έχει να κάνει μόνο με υποβολή εγγράφων. Ο Ατρόμητος δεν είπε τίποτα για αντικανονικό γήπεδο που παρέλαβε από τον Δήμο. Με πρόσφατη απόφαση στη Διαύγεια φαίνεται ότι ο Ατρόμητος έχει εκτελέσει σωρεία εργασιών προκειμένου το γήπεδο να ελεγχθεί και να αδειοδοτηθεί».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο