fbpx

Τριάντα (+1) ομάδες σε όλο τον κόσμο που αγνοούν την λέξη «υποβιβασμός»

Τριάντα (+1) ομάδες σε όλο τον κόσμο που αγνοούν την λέξη «υποβιβασμός»

Το ποδόσφαιρο είναι αναμφίβολα το πιο διαδεδομένο άθλημα στον κόσμο και υπάρχουν πάρα πολλά πρωτάθλημα σε κάθε χώρα της υφηλίου.

Επομένως οι ομάδες είναι αμέτρητες και σίγουρα σε όλα τα πρωτάθλημα έχουν υπάρξει σκαμπανεβάσματα στις κατηγορίες , με κάποιους συλλόγους όμως να κρατούν καλά την θέση τους στα σαλόνια των χωρών τους .

Αναλυτικά οι 30 ομάδες που δεν έχουν υποβιβαστεί από την πρώτη κατηγορία* στο πρωτάθλημα της χώρας τους:

Ισπανία

Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, και Αθλέτικ Μπιλμπάο δεν έχουν ποτέ αφήσει τα σαλόνια της La Liga.

Ιταλία

Στην Ιταλία η μόνη ομάδα που έχει καταφέρει να μείνει σταθερά στην πρώτη τη τάξει κατηγορία της χώρας είναι η Ίντερ.

Γαλλία

Θα περίμενε κάποιος να δει στην λίστα ονόματα πως η Λυών , η Μαρσέιγ και η Μονακό, αλλά η μόνη που έχει μείνει στην κορυφαία κατηγορία της χώρας είναι η Παρί Σεν Ζερμέν.

Ολλανδία

Τέσσερις ομάδες είναι αυτές στην Ολλανδία που έχουν μείνει σταθερά στην πρώτη κατηγορία και δεν είναι άλλες από τις κορυφαίες της χώρας: Άγιαξ, Αϊντχόφεν, Φέγενορντ και Ουτρέχτη

Πορτογαλία

Μια από τα ίδια και στην Liga Portugal  αφού τα μεγαθήρια της χώρας Πόρτο, Μπενφίκα και  Σπόρτινγκ Λισαβόνας δεν έχουν βρεθεί στα χαμηλότερα στρώματα των πρωταθλημάτων.

Ελλάδα

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ , δεν έχουν ιδέα πως είναι να αγωνίζονται σε χαμηλότερη κατηγορία, αφού δεν έχουν υποβιβαστεί ποτέ. Σημαντικό είναι τον γεγονός πως ο Αστέρας Τρίπολης δεν έχει βρεθεί στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία από όταν ανέβηκε στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας.

Τουρκία

Στην Τουρκία Γαλατασαράι, Φενερμπαχτσέ και  Μπεσίκτας έχουν σταθερά την θέση τους στην πρώτη κατηγορία.

Σκωτία

Μία μόλις ομάδας έχει καταφέρει να κρατήσει την θέση της στην κορυφαία κατηγορία της χώρας και δεν είναι άλλη από την Σέλτικ που δεν ξέρει τι σημαίνει η λέξη υποβιβασμός.

Ουκρανία

Η Ντιναμό Κιέβου (η οποία συμμετείχε από το 1936 έως το 1991 στην πρώτη κατηγορία της Σοβιετικής Ένωσης), αποτελεί μόνιμο μέλος της ουκρανικής λίγκας.

Ρωσία

Την ίδια ακριβώς διαδρομή έχει ακολουθήσει η Ντιναμό Μόσχας, η οποία πρωταγωνιστεί στο ρωσικό πρωτάθλημα μετά τη διάσπαση της Σοβιετικής Ένωσης και δεν έχει γνωρίσει τον υποβιβασμό.

Αργεντινή
Η Μπόκα Τζούνιορς είναι από τις κορυφαίες ομάδες της χώρας και δεν έχει βρεθεί σε χαμηλότερες κατηγορίες , αποδεικνύοντας πως θέλει να είναι πάντα πρωταγωνίστρια.

Χιλή
Η γνωστή Κόλο-Κόλο μένει σταθερά στην πρώτη κατηγορία της χώρας από όταν ανέβηκε εκεί

Ουρουγουάη
Πενιαρόλ και Νασιονάλ έχουν μόνιμη θέση στην πρώτη κατηγορία των πρωταθλημάτων της χώρας.

Μεξικό
Κλουμπ Αμέρικα και Τσίβας δεν έχουν αφήσει ποτέ τα σαλόνια του Μεξικό

Βραζιλία
Φλαμένγκο, Σάντος και Σάο Πάολο μένουν σταθερά στη πρώτη τη τάξει κατηγορία του Βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου

*Οι συμμετέχοντες είναι από την ίδρυση των εγχώριων πρωταθλημάτων. Παραδείγματος χάριν στην Αγγλία εξετάζεται το χρονικό διάστημα από το 1888 έως σήμερα και όχι από το 1992 που έκανε την εμφάνισή της η Πρέμιερ Λιγκ. Σε αυτή συμμετέχουν άλλωστε ανελλιπώς οι Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Άστον Βίλα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έβερτον, Τότεναμ και Τσέλσι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο