fbpx

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπαρτσελόνα: Τέσσερις παίκτες που έπαιξαν και στις δύο ομάδες

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπαρτσελόνα: Τέσσερις παίκτες που έπαιξαν και στις δύο ομάδες

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπαρτσελόνα διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το ποιος θα περάσει στην επόμενη φάση του Europa League.

Με αφορμή τον αγώνα της Πέμπτης (23/2), παρουσιάζονται 4 παίκτες που φόρεσαν τις φανέλες και των δύο ομάδων.

Ζεράρ Πικέ
Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός, έγινε βασικό και αναντικατάστατο μέλος της Μπαρτσελόνα για πολλά χρόνια. Παρόλα αυτά, πριν φτάσει να παίζει στην Βαρκελώνη, είχε περάσει από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά χωρίς να έχει ιδιαίτερη επιτυχία αν και ήταν πάντα στις λίστες για Πρέμιερ Λιγκ, Ευρώπη. Έπαιξε συνολικά 23 φορές και σκόραρε 2. Σε αντίθεση με την Μπαρτσελόνα που πέτυχε 616 εμφανίσεις και 52 γκολ, από το 2008 μέχρι το 2023 που σταμάτησε το ποδόσφαιρο. Από την αρχή είχε θέση βασικού, και φαινόταν ότι θα εξελιχθεί με αυτόν τον τρόπο.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Ο Σουηδός σταρ, έχει περάσει μία σεζόν από την Μπαρτσελόνα και δύο από την Γιουνάιτεντ. Το 2009-10, ξεχώρισε σαν παίκτης της Μπαρτσελόνα, αλλά δεν φάνηκε να τον ήθελε ο Γκουαρδιόλα. Ο λόγος όπως έχει πει ο Ζλάταν, είναι επειδή ήθελε να φαίνεται παραπάνω ο Μέσι. Μετά από 21 γκολ σε 45 εμφανίσεις, αποχώρησε για την Μίλαν. Μετά και από ένα πέρασμα από την Παρί Σεν Ζερμέν, ο δρόμος του τον έβγαλε για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από το 2016-2018, που ήταν παίκτης των «Διαβόλων», πέτυχε 29 τέρματα σε 53 εμφανίσεις. Είχε έναν πολύ άσχημο τραυματισμό με πολλούς να λένε ότι θα του καταστρέψει την καριέρα, καθώς ήταν και μεγάλος σε ηλικία. Έπαθε ρήξη χιαστού, αλλά δεν τον άφησε να τον επηρεάσει, παρότι η Γιουνάιτεντ τον άφησε ελεύθερο.

Βίκτορ Βαλντές

Ο Ισπανός τερματοφύλακας, έγραψε και αυτός ιστορία με την Μπαρτσελόνα και δεν είναι λίγοι που αναφέρουν ότι ήταν ο καλύτερος που φόρεσε την φανέλα των Μπλαουγκράνα σε αυτή την θέση. Με τη φανέλα της ομάδας της Βαρκελώνης, πέτυχε 536 εμφανίσεις και έδειχνε σιγουριά κάτω από τα δοκάρια. Όσο μεγάλωνε, άρχισε να χάνει την θέση του και έτσι αποφάσισε να πάει για νέες προκλήσεις. Μετακόμισε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου ήταν δεύτερος τερματοφύλακας. Θεωρούσε ότι μπορεί να είναι πρώτος, όμως εν τέλει ο Ντε Χεα ήταν σε πολύ καλύτερη φόρμα. Έμεινε σαν δεύτερος, και έκανε μόλις 2 εμφανίσεις.

Αλέξις Σάντσες

Ήρθε στην Ευρώπη μέσω της Ουντινέζε και αμέσως έκανε κάποιες παρά πολύ καλές εμφανίσεις, και μπήκε στο μάτι πολλών ομάδων. Εκεί βρέθηκε η Μπαρτσελόνα και τον έκανε δικό της. Ο Αλέξις Σάντσες ήταν ανάμεσα σε πάγκο και βασική ενδεκάδα, αλλά κυρίως βασικός και συμπλήρωσε 141 εμφανίσεις, ενώ σκόραρε 47 φορές. Πριν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πήγε στην Άρσεναλ όπου ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Έτσι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον έκανε δικό της, όμως ήταν σκιά του εαυτού του. Πολύ κακές εμφανίσεις, ενώ δεν δικαιολόγησε ποτέ τα εκατομμύρια που δόθηκαν για χάρη του. Σκόραρε μόλις 5 φορές, και σίγουρα θα ήθελαν να ξεχάσουν το πέρασμα του οι φίλαθλοι της ομάδας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο