fbpx

Futsal Super League, 18η αγωνιστική: Ματς “φωτιά” σε Ιλίσια, Βύρωνα και Σαλαμίνα – Το πανόραμα

Futsal Super League, 18η αγωνιστική: Ματς “φωτιά” σε Ιλίσια, Βύρωνα και Σαλαμίνα – Το πανόραμα

Μία μέρα πριν τη διεξαγωγή της 18ης αγωνιστικής της Stoiximan Futsal Super League βρισκόμαστε, η οποία θα χωριστεί σε δύο σκέλη και περιλαμβάνει δυνατές “μονομαχίες”, ιδιαίτερα σε Ιλίσια, Βύρωνα και Σαλαμίνα, που θα καθορίσουν την τελική κατάταξη, αλλά και τα ζευγάρια των play-off.

Η αγωνιστική δράση ξεκινά αύριο Παρασκευή 24/02, με την αναμέτρηση ανάμεσα σε Σαλαμίνα ΓΣ και ΑΣΕ Δούκα, στο «Ν. Γραμματικός» στις 21:00 το βράδυ, με το βαθμολογικό ενδιαφέρον να στρέφεται αποκλειστικά στους νησιώτες, μιας και οι φιλοξενούμενοι έχουν κατακτήσει και μαθηματικά την κορυφή της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι στοχεύουν στη μεγάλη νίκη, για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, ως προς τη διεκδίκηση της 4ης θέσης, μιας και σε αντίθετη περίπτωση, θα περιμένουν “γκέλα” του Ερμή Ζωγράφου και της Κόμπρας ΑΠΣ.

Το Σάββατο 25/02, θα διεξαχθούν οι τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις, με πρώτη αυτή στο κλειστό του Περάματος, ανάμεσα σε Ολυμπιακό Futsal και Λάρισα Futsal, στις 16:00 μετά το μεσημέρι. Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν υποβιβαστεί εδώ και καιρό, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάζουν ένα αρκετά ανταγωνιστικό σύνολο, και σίγουρα θα δυσκολέψουν τους Θεσσαλούς, που με δική τους νίκη ίσως αποφύγουν τους νταμπλούχους στα play-off.

Μισή ώρα αργότερα (16:30), η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Πήγασο (ως τυπικά γηπεδούχος) στο κλειστό της Αγίας Παρασκευής, σε ματς με κανένα βαθμολογικό κίνητρο. Οι “κιτρινόμαυροι” έχουν κλειδώσει προ πολλού τη 2η θέση, ενώ ο Πήγασος θα παίξει στα μπαράζ για την παραμονή του στα μεγάλα σαλόνια του Ελληνικού πρωταθλήματος σάλας.

Στις 18:00 ακολουθεί η αναμέτρηση ανάμεσα σε Κόμπρα ΑΠΣ και Νέο Ικόνιο, στο κλειστό του Βύρωνα, σε ματς… ζωής και θανάτου και για τις δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 6η θέση, έχοντας 21 βαθμούς, και με νίκη διεκδικούν τρεις θέσεις. Αρχικά, με νίκη “κλειδώνουν” την 6η θέση, που σημαίνει και τα ματς με την ΑΣ Αθήνα 90′ στα play off, ενώ διεκδικούν υπό προϋποθέσεις την 5η και την 4η θέση.

Αν χάσουν τόσο ο Ερμής, όσο και η Σαλαμίνα, η Κόμπρα θα πιάσει στους 24 βαθμούς τους νησιώτες και θα πάρει αυτή στην ισοβαθμία την 4η θέση. Αν η Σαλαμίνα πάρει έστω έναν βαθμό, “γλιτώνει” από την Κόμπρα, η οποία θα στρέψει την προσοχή της στον Ερμή, που με ισοπαλία δική του και νίκη της κόμπρας ισοβαθμούν στην 5η θέση, με την ομάδα του Ζωγράφου να έχει το πλεονέκτημα. Αν φέρει ισοπαλία ο Ερμής και χάσει η Σαλαμίνα (πάντα στο ενδεχόμενο νίκης της Κόμπρας), τότε θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία, και θα μετρήσουν οι αγώνες και των τριών, αλλά και η συγκομιδή τερμάτων.

Αναφορικά με το Νέο Ικόνιο, με νίκη κλειδώνει την 7η θέση, και παράλληλα διεκδικεί την 6η και 5η θέση. Αν ηττηθεί ο Ερμής και νικήσουν οι Περαματιώτες την Κόμπρα ΑΠΣ, τότε αυτοί θα φτάσουν στην 5η θέση, και θα παίξουν με μειονέκτημα έδρας κόντρα στον 4ο της βαθμολογίας, τη Σαλαμίνα ΓΣ.

Τέλος, στις 22:00 θα ολοκληρώσει τη 18η στροφή του πρωταθλήματος το παιχνίδι ανάμεσα σε Ερμή Ζωγράφου και ΑΣ Αθήνα 90′, με την ομάδα του Ζωγράφου να διατηρεί αποκλειστικά το βαθμολογικό ενδιαφέρον. Όπως προκύπτει και από τα παραπάνω, οι γηπεδούχοι με νίκη και γκέλα της Σαλαμίνας κατακτούν την 4η θέση, ενώ σε περίπτωση ήττας ενδέχεται να παραμείνουν στην 5η θέση, αλλά και να υποχωρήσουν από μία έως δύο θέσεις.

Το πανόραμα της 18ης αγωνιστικής της Stoiximan Futsal Super League:

Παρασκευή 24/02:
21:00 Σαλαμίνα ΓΣ-ΑΣΕ Δούκα

Σάββατο 25/02:
16:00 Ολυμπιακός Futsal-Λάρισα Futsal
16:30 ΑΕΚ-Πήγασος Αγίας Παρασκευής
18:00 Κόμπρα ΑΠΣ-Νέο Ικόνιο
22:00 Ερμής Ζωγράφου-ΑΣ Αθήνα 90′

Βαθμολογία (σε 17 αγώνες):
1. ΑΣΕ Δούκας 49 βαθμοί
2. ΑΕΚ 44 βαθμοί
3. ΑΣ Αθήνα ’90 33 βαθμοί
4. Σαλαμίνα ΓΣ 24 βαθμοί
5. Ερμής Ζωγράφου 23 βαθμοί
6. Κόμπρα ΑΠΣ 21 βαθμοί
7. Νέο Ικόνιο 20 βαθμοί
8. Λάρισα Futsal 18 βαθμοί
9. Πήγασος Αγίας Παρασκευής 13 βαθμοί
10. ΑΣ Ολυμπιακός Futsal 1 βαθμός

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο