fbpx

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0 : Φωτιά στην κορυφή έβαλε ο Δικέφαλος του Βορρά – Φωνάζει η «Ένωση» για τη διαιτησία (vid)

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0 : Φωτιά στην κορυφή έβαλε ο Δικέφαλος του Βορρά – Φωνάζει η «Ένωση» για τη διαιτησία (vid)

Ο ΠΑΟΚ λύγισε στην Τούμπα την ΑΕΚ με το καθαρό 2-0 και έβαλε φωτιά στην κορυφή του πρωταθλήματος. Η Ενωση έχει ένα ματς λιγότερο (με τον Ατρόμητο), αλλά πλέον βρίσκεται τέσσερις βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Ολυμπιακός την πλησίασε στον πόντο και ο Δικέφαλος του Βορρά στους τρεις βαθμούς.

Η ΑΕΚ έχει παράπονα και φωνάζει για τη διαιτησία, αλλά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Ο ΠΑΟΚ για άλλη μία φορά απέδειξε ότι είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο. Σήμερα πήρε μία σπουδαία νίκη που τον κρατάει ζωντανό ακόμα και στο κυνήγι του τίτλου.

Η πρώτη ευκαιρία στο μεγάλο παιχνίδι χάθηκε για την Ενωση. Στο 4′ ο Λιβάι έφυγε μόνος του, έπιασε μονοκόμματο σουτ που πέρασε άουτ. Ο 25χρονος φορ βιάστηκε να σουτάρει.

Μαγική πάσα Κωνσταντέλια και γκολ

Νάρεϊ και Ζίβκοβιτς άλλαξαν πλευρές 2-3 φορές, ενώ στόχευαν να πάρουν την μπάλα κεντρικά και όχι στα άκρα, για να «χτίσει» από κει επιθέσεις η ομάδα τους.

Το σκορ άνοιξε στο 14′. Ο Κωνσταντέλιας, αν και πεσμένος στο έδαφος, έκανε δύο γκελάκια με την μπάλα και με τρίτο την «έσπασε» στον Νάρεϊ, ο οποίος έπιασε μονοκόμματο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Η μπάλα κόντραρε στον Βίντα και κατέληξε στα δίχτυα (1-0). Όλα τα λεφτά ήταν η πάσα του νεαρού άσου του ΠΑΟΚ.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”ΠΑΟΚ – ΑΕΚ | Η μαγική ασίστ του Κωνσταντέλια και το σχόλιο του Μπρούνο Τσιρίλο”,”description”:”Ο Κωνσταντέλιας ντύθηκε… Μέσι.”,”thumbnailUrl”:”https://i3thumbs.glomex.com/dC1ibHU1bnRqdHo4bDUvMjAyMy8wMi8xOS8yMC80Nl8wMV82M2YyOGE4OTNkMDNlLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT1M51S”,”uploadDate”:”2023-02-19T20:47:04.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cqmty6yxj529″,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}}}

Στο 16′ το ματς διεκόπη προσωρινά, καθώς κροτίδα έπεσε δίπλα στον Άμραμπατ όταν πήγε να εκτελέσει κόρνερ. Ο Μαροκινός επιθετικός έκανε μία απίστευτη κίνηση. Σηκώθηκε και ζήτησε με ωραίο τρόπο από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ να ηρεμήσουν. Στο 22′ ο Πινέδα έπιασε διαγώνιο σουτ με τον Κοτάρσκι να απομακρύνει τον κίνδυνο. Στο 24′ οι Κωνσταντέλιας – Ζίβκοβιτς άλλαξαν την μπάλα, ο Σέρβος επιθετικός έπιασε το σουτ, αλλά ήταν άστοχος.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Διαμαρτυρίες από την ΑΕΚ

Στο 26′ ο Ινγκασον έριξε κάτω τον Λιβάι ενώ έβγαινε μόνος του, αλλά ο διαιτητής έδειξε «παίζεται. Η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε γι’ αυτή τη φάση και για ένα μαρκάρισμα του Ολιβέιρα στον Αραούχο. Η ανάρτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ για τη φάση του 20‘: Ο Αραούχο κάνει ένα τάκλιν καθαρά στη μπάλα, ο Ολιβέιρα τον πατάει και ο διαιτητής αντί να του δείξει κόκκινη κάρτα, δείχνει κίτρινη στον αρχηγό της ΑΕΚ!

Και νέα ανάρτηση από την ΠΑΕ ΑΕΚ για τη φάση του 26′: Ο Ίνγκασον ανατρέπει τον Γκαρσία που έφευγε προ του τέρματος, αντί για κόκκινη δεν καταλογίζεται ούτε φάουλ! Ο ΠΑΟΚ μετά το 35′ έχασε την οργάνωση και την συγκέντρωση του και δεν ήταν καλός. Στο 41΄σουτ του Αραούχο έφυγε άουτ κι αυτή ήταν η τελευταία αξιόλογη φάση στο πρώτο μέρος.

O Κουλιεράκης πανηγυρίζει

Στο 51′ ο Λιβάι δεν βρήκε στόχο, μετά από πάσα του Σιμάνσκι και στο 62′ ο ΠΑΟΚ «χτύπησε» για δεύτερη φορά. Ο Νάρεϊ σέντραρε στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ και ο Κουλιεράκης με κεφαλιά νίκησε τον Αθανασιάδη (2-0). Στο 71′ ο Κοτάρσκι έδιωξε σουτ του Γκατσίνοβιτς, ενώ στο 82′ ο Βίντα ήταν άστοχος. Στο 89′ δυνατό σουτ του Τσούμπερ, απέκρουσε ο Κοτάρσκι, ο οποίος και στο επόμενο λεπτό είπε «όχι» στον Σιντιμπέ.

Γκολ: 14′ Νάρεϊ, 62′ Κουλιεράκης /

Διαιτητής: Εσπεν Εσκας (Νορβηγία)

Κίτρινες: Nάρεϊ/Αραούχο

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Ντάντας (81′ Σβαμπ), Νάρεϊ (88′ Τάισον), Κωνσταντέλιας (92′ Σοάρες Φιλίπε), Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (80′ Σιντιμπέ), Βίντα, Μουκουντί, Χατσιζαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (63′ Γκατσίνοβιτς), Άμραμπατ, Πινέδα (72′ Ελίασον), Αραούχο (80′ Φαν Βέερτ), Γκαρσία (80′ Τσούμπερ).

**Ο Φερνάντο Σάντος βρέθηκε στα επίσημα της Τούμπας, πίσω του ήταν ο Μπότο, και είδε το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Φυσικά πλέον ο Πορτογάλος προπονητής που είναι ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Πολωνίας πήγε στη Θεσσαλονίκη για να δει και το ντέρμπι λόγω του Σιμάνσκι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο