fbpx

Έπιασε το ρεκόρ του Σμάιχελ ο Ντε Χέα

Έπιασε το ρεκόρ του Σμάιχελ ο Ντε Χέα

Τρεις νίκες και μια ισοπαλία μετράει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές της Premier League και έχει μπει για τα καλά στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στον τερματοφύλακά της, Νταβίντ Ντε Χέα, ο οποίος διανύει μια πολύ καλή σεζόν. Ο διεθνής Ισπανός τερματοφύλακας, κράτησε το «μηδέν» και στο σημερινό παιχνίδι της ομάδας του με τη Λέστερ (3-0) και ισοφάρισε τον Πέτερ Σμάιχελ στην κορυφή της λίστας με τα περισσότερα παιχνίδια που δεν έχει δεχτεί γκολ σε αγώνες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Ντε Χέα μετράει, πλέον, 180 ματς στα οποία δεν έχει παραβιαστεί η εστία του, όσα είχε σε όλη την καριέρα του με τους «κόκκινους διαβόλους» κι ο σπουδαίος Δανός γκολκίπερ. Η διαφορά, ωστόσο, είναι πως ο Ισπανός γκολκίπερ έφτασε στη συγκεκριμένη επίδοση μετά από 521 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ ο Σμάιχελ χρειάστηκε 386 παιχνίδια. Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας με 175 αγώνες με μηδέν παθητικό είναι ο Άλεξ Στέπνεϊ, ενώ στην τρίτη βρίσκεται ο Γκάρι Μπέιλι με 161 ματς χωρίς να δεχθεί γκολ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο