fbpx

Ισπανία-22η αγωνιστική: Εύκολο έργο για την Μπαρτσελόνα, δοκιμάζεται στην Παμπλόνα η Ρεάλ – To πανόραμα

Ισπανία-22η αγωνιστική: Εύκολο έργο για την Μπαρτσελόνα, δοκιμάζεται στην Παμπλόνα η Ρεάλ – To πανόραμα

Την ευκαιρία να διατηρήσει ή και να αυξήσει τη διαφορά των οκτώ βαθμών στην κορυφή της κατάταξης έχει η Μπαρτσελόνα, στα παιχνίδια της 22ης αγωνιστικής της La Liga. Ενδιάμεσα των δύο αγώνων με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τα πλέι-οφ του Europa League, οι «μπλαουγκράνα» υποδέχονται την Κυριακή (19/2) την Κάντιθ και λογικά -ακόμη κι αν ο Τσάβι κάνει το σχετικό rotation- δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα να πετύχουν την έβδομη διαδοχική νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Μία ημέρα νωρίτερα (Σάββατο 18/2) η Ρεάλ ταξιδεύει στην Παμπλόνα για να αντιμετωπίσει την αξιόμαχη Οσασούνα, συνεχίζοντας τον αγωνιστικό της… μαραθώνιο, κι ενώ ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι του Champions League με τη Λίβερπουλ. Τους «μερένγκες» περιμένουν διαδοχικά δύσκολα παιχνίδια ως τα μέσα Μαρτίου (Ατλέτικο εντός και Μπέτις εκτός στο πρωτάθλημα, πρώτος ημιτελικός κυπέλλου με την Μπαρτσελόνα και τα δύο ματς με τη Λίβερπουλ) και στόχος είναι να παραμείνουν «ζωντανοί» στη διεκδίκηση του τίτλου, τη στιγμή που οι Καταλανοί μοιάζουν να μην… σκοντάφτουν πουθενά.

Σημαντικό είναι το παιχνίδι που διεξάγεται την Κυριακή στο «Μετροπολιτάνο» της Μαδρίτης, όπου η Ατλέτικο φιλοξενεί την Αθλέτικ Μπιλμπάο, με «φόντο» την τετράδα που δίνει το εισιτήριο για το Champions League της επόμενης περιόδου. Η Σοσιεδάδ, που έχει εδραιωθεί στην τρίτη θέση, υποδέχεται τη Θέλτα, ενώ η Μπέτις δεν έχει περιθώρια απωλειών απέναντι στη Βαγιαδολίδ, προκειμένου να παραμείνει στο κυνήγι της τετράδας. Κομβικό ματς για την παραμονή στην κατηγορία θα γίνει τη Δευτέρα (20/2) στο «Αλφόνσο Πέρεθ» μεταξύ της Χετάφε και της Βαλένθια, που βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού. Ντεμπούτο στον πάγκο των «νυχτερίδων» θα κάνει ο Ρούμπεν Μπαράχα, ευελπιστώντας να μεταφέρει στο τωρινο σύνολο κάτι από τη λάμψη που είχε η ομάδα όταν έπαιζε ο ίδιος.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής της La Liga:

Τζιρόνα-Αλμερία 6-2

Σάββατο 18/2

15:00 | Σοσιεδάδ-Θέλτα
17:15 | Μπέτις-Βαγιαδολίδ
19:30 | Μαγιόρκα-Βιγιαρεάλ
22:00 | Οσασούνα-Ρεάλ Μαδρίτης

Κυριακή 19/2

15:00 | Ελτσε-Εσπανιόλ
17:15 | Ράγιο Βαγεκάνο-Σεβίλλη
19:30 | Ατλέτικο Μαδρίτης-Αθλέτικ Μπιλμπάο
22:00 | Μπαρτσελόνα-Κάντιθ

Δευτέρα 20/2

22:00 | Χετάφε-Βάλενθια

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 21 αγώνες)

Μπαρτσελόνα 56
Ρεάλ Μαδρίτης 48
Σοσιεδάδ 42
Ατλέτικο Μαδρίτης 38
Μπέτις 34
Ράγιο Βαγεκάνο 33
Αθλέτικ Μπιλμπάο 32
Βιγιαρεάλ 31
Οσασούνα 30
Μαγιόρκα 28
Τζιρόνα 27
Σεβίλλη 24
Βαγιαδολίδ 24
Θέλτα 23
Αλμερία 22
Κάντιθ 22
Εσπανιόλ 21
Βαλένθια 20
Χετάφε 19
Ελτσε 9

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο