fbpx

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου 0-1: Προβάδισμα πρόκρισης οι Βαυαροί στο Παρίσι (vid)

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου 0-1: Προβάδισμα πρόκρισης οι Βαυαροί στο Παρίσι (vid)

Η Μπάγερν έφυγε νικήτρια από το Παρίσι αφού με γκολ του Κομάν κέρδισε 1-0 την Παρί Σεν Ζερμέν στον πρώτο αγώνα των δυο ομάδων για τη φάση των “16” του Champions League.

Η Μπάγερν ήταν εκείνη που κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο παίζοντας τους Γάλλους στο μισό γήπεδο (61%-39% υπέρ των Γερμανών η κατοχή κάποια στιγμή), χωρίς πάντως να έχει μεγάλες ευκαιρίες στο ματς (10-1 οι τελικές για την Μπάγερν).

Η Παρί παρατάχθηκε χωρίς το μεγάλο της αστέρι, τον Κίλιαν Εμπαπέ που προερχόταν από τραυματισμό και τη θέση του στο βασικό σχήμα πήρε ο Ζαϊρέ-Έμερί, ο οποίος σε ηλικία 16 ετών και 343 ημερών έγινε ο νεότερος παίκτης που ξεκινά στην εντεκάδα αγώνα της νοκ-άουτ φάσης στη διοργάνωση.

Οι Παριζιάνοι ήταν ακίνδυνοι επιθετικά, δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα απέναντι στο ασφυκτικό πρέσινγκ των Βαυαρών και η πρώτη τελική τους έγινε στις καθυστερήσεις με φάουλ του Μέσι (ο μόνος που προσπαθούσε να κάνει κάτι δημιουργικά) στο τείχος!

Στο 2ο ημίχρονο, η Μπάγερν με το ξεκίνημα μετουσίωσε σε γκολ την υπεροχή της (54′). Σέντρα Ντέιβις, μονοκόματο σουτ ο Κομάν, λάθος υπολογισμός Ντοναρούμα και 0-1, με τον σκόρερ να μην πανηγυρίζει αφού είχε αγωνιστεί στην Παρί πριν πάει στο Μόναχο.

Ο Γκαλτιέ αναγκάστηκε να ρίξει στο 57′ στον αγώνα τον Εμπαπέ προκειμένου να κάνει επιθετική την ομάδα του αλλά η Μπάγερν ήταν εκείνη που έχασε μεγάλες ευκαιρίες στο τρίλεπτο 62′-64′ με τον Ντοναρούμα να σώζει τρεις φορές το 0-2, με τη δεύτερη, στο σουτ του Τσούπο-Μότινγκ η μπάλα να βρίσκει και το κάθετο δοκάρι.

Η Παρί απείλησε πρώτη φορά στο 74′ αλλά τα σουτ των Νεϊμάρ κι Εμπαπέ απέκρουσαν οι Ζόμερ και Παβάρ, ενώ στο τέλος ο Εμπαπέ πέτυχε γκολ αλλά ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ.

Από το σημείο εκείνο η Παρί άρχισε να πιέζει για την ισοφάριση με την Μπάγερν να προσπαθεί να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Στο 83′ από έξοχη κούρσα του Μέντες ο Εμπαπέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε από το VAR για οφσάιντ του Μέντες.

Στο 85′ ο Παβάρ έσωσε βέβαιο γκολ σε σουτ του Μέσι και στο 86′ ο Ζόμερ έσωσε στη βολίδα του Βιτίνια.

Ο Αγγλος ρέφερι Μάικλ Ολιβερ έβγαλε κίτρινες κάρτες στους Κιμπεμπέ, Νεϊμάρ, ενώ απέβαλε στο 92′ τον Παβάρ.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Ντοναρούμα, Χακίμι (46′ Κιμπεμπέ), Ράμος, Μαρκίνιος, Βεράτι, Νεϊμάρ, Ντανίλο (75′ Βιτίνια), Μέντες, Σολέρ (57′ Εμπαπέ), Μέσι, Εμερί (57′ Ρουίθ).

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ζόμερ, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Παβάρ, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Σανέ (90’Στάνισιτς), Κομάν (75′ Γκνάμπρι), Τσούπο-Μότινγκ (75′ Μίλερ), Κανσέλο (46′ Ντέιβις), Μουσιάλα (87′ Γκράβενμπεργκ).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο