fbpx

Κατηκαρίδης: «Να διατηρήσουμε το καλό κλίμα, θα δουλεύουμε με όρεξη και προσήλωση»

Κατηκαρίδης: «Να διατηρήσουμε το καλό κλίμα, θα δουλεύουμε με όρεξη και προσήλωση»

Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός Αλέξανδρος Κατηκαρίδης πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με την Εθνική Γυναικών στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά και μίλησε για τους στόχους της ομάδας, το έμψυχο δυναμικό της και τον τρόπο που θα δουλέψει με τις διεθνείς παίκτριες ώστε η Εθνική να συνεχίσει να βαδίζει στον δρόμο της προόδου.

«Η Εθνική Γυναικών είναι ήδη σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή μου εδώ και δυόμισι χρόνια που είμαι μέλος του προπονητικού team, οπότε το μόνο που αλλάζει είναι η ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση ευθύνης που νιώθω. Η δουλειά με τις αθλήτριες ξεκινάει τώρα, όμως για μένα και τους συνεργάτες μου έχει αρχίσει εδώ και καιρό», δήλωσε αρχικά ο Αλ. Κατηκαρίδης, ο οποίος πρόσθεσε:

«Γνωρίζω τις παίκτριες και με γνωρίζουν και αυτές. Το ίδιο ισχύει για τα υπόλοιπα μέλη του staff. Το πρώτο μέλημα είναι να διατηρήσουμε και -γιατί όχι- να βελτιώσουμε περαιτέρω το πολύ καλό κλίμα που ήδη υπάρχει στην Ομάδα. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με όρεξη και προσήλωση σε όλους τους τομείς ώστε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας. Η Εθνική έχει έναν κορμό που δημιουργήθηκε το προηγούμενο διάστημα, ένα κράμα έμπειρων και νεότερων αθλητριών, αλλά παραμένει ανοιχτή στις κοπέλες που θα δείξουν ότι είναι σε θέση να ενσωματωθούν και να γίνουν μέρος της. Η Ομάδα είναι και πρέπει να παραμείνει ζωντανός οργανισμός. Είναι σημαντικό ότι πολλές από τις διεθνείς αγωνίζονται στο εξωτερικό, όπως και το γεγονός ότι όσες παίζουν στη χώρα μας έχουν σημαντικό ρόλο στα δικά τους club».

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός κατέληξε λέγοντας ότι «υπάρχει ταλέντο και είμαι αισιόδοξος ότι θα παρουσιάσουμε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο όταν έρθει η ώρα να μπούμε στα επίσημα ματς, ώστε να ανταποκριθούμε και στα νέα δεδομένα που έθεσε η UEFA, με τη δημιουργία της νέας διοργάνωσης, του Women’s Nations League και τη γενικότερη αναβάθμιση του Γυναικείου Ποδοσφαίρου.

Έχουμε πλέον τη δυνατότητα να συγκεντρωνόμαστε συχνότερα και περισσότερο χρόνο για να δουλεύουμε. Αυτό έχει σημασία για την απόκτηση συνοχής, νοοτροπίας συνόλου και ταυτότητας ως ομάδα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο