fbpx

Αρης – Παναθηναϊκός 1-2: Νίκη με ανατροπή που τον κρατάει ολοζώντανο στη διεκδίκηση του τίτλου

Αρης – Παναθηναϊκός 1-2: Νίκη με ανατροπή που τον κρατάει ολοζώντανο στη διεκδίκηση του τίτλου

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Άρη με 2-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 22η αγωνιστική της Super League.

Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος είχε να σκοράρει στην Σούπερ Λίγκα 1 από το ματς με τον Βόλο που διεξήχθη στις 29 Οκτωβρίου. Σήμερα στο «Κλ. Βικελίδης» επέστρεψε στα γκολ και χάρισε στον Παναθηναϊκό μία καθοριστική νίκη για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Οι πράσινοι επικράτησαν του Άρη με ανατροπή (2-1) και έστειλαν μήνυμα ότι παραμένουν ολοζώντανοι στη διεκδίκηση του τίτλου.

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αναγνωριστικά και οι κιτρινόμαυροι σκόραραν στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησαν. Στο 10′ ο Οντουμπάγιο έγινε αποδέκτης της μπάλας στα δεξιά, πάτησε περιοχή, χωρίς να τον μαρκάρει κανένας, σούταρε, η μπάλα χτύπησε στα πόδια του Σάρλια και κατέληξε στα δίχτυα του Μπρινιόλι (1-0).

Στο 13′ ο Μαντσίνι πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έπιασε το σουτ από διαγώνια θέση με τον Κουέστα να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Οι πράσινοι ήθελαν να απαντήσουν στο γκολ του Οντουμπάγιο, όμως και οι γηπεδούχοι ήταν επικίνδυνοι στην κόντρα. Στο 17′ ο Αμπουμπακάρ Καμαρά σούταρε έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία του Παναθηναϊκού.

Στο 22′ οι παίκτες του Αρη άλλαξαν γρήγορα την μπάλα, η οποία κατέληξε στον Νταρίντα το σουτ του οποίου σταμάτησε στο σώμα του Σάρλια.

Σούπερ ευκαιρία

Ο Οντουμπάγιο έκανε ότι ήθελε από την δεξιά πλευρά, καθώς ο Χουάνκαρ τον μάρκαρε με τα… μάτια. Στο 27′ έφυγε πίσω από την πλάτη της άμυνας του τριφυλλιού, σέρβιρε μισό γκολ στον Καμαρά, ο οποίος εντελώς αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε στην… εξέδρα.

Στο 31′ ο Μπερνάρ εκτέλεσε κόρνερ, ο Κουρμπέλης βρέθηκε μόνος στην καρδιά της άμυνας του Αρη, αλλά το τελείωμα του ήταν κάκιστο.

Στο 33′ ο Ιωαννίδης πάτησε περιοχή, σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυνόμενων και την μπλόκαρε ο Κουέστα.

Μαντσίνι «τιμώρησε» την πρώην ομάδα

Οι πράσινοι ισοφάρισαν στο 36′. Ο Πέρεθ βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Ιωαννίδη, αυτός έβγαλε έξοχη ασίστ στον Μαντσίνι που σούταρε σε κενή εστία και έκανε το 1-1. Ο Αργεντινός στράικερ όχι μόνο δεν πανηγύρισε το γκολ σε βάρος της προηγούμενης ομάδας του, αλλά με τα δάχτυλα του έδειξε το «Α». Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Μαντσίνι με το τριφύλλι, στην παρθενική του εμφάνιση κόντρα στον Άρη. Στο 45′ ο Μπερνάρ εκτέλεσε φάουλ με τον Κουέστα να μπλοκάρει την μπάλα.

Χωρίς αλλαγές

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους προπονητές. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και η εικόνα του είχε βελτιωθεί.

Στο 51′ ο Μαντσίνι σέντραρε, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά, αλλά ήταν άστοχος. Ο νεαρός φορ τα έκανε όλα σωστά (μάρκαρε, είχε κίνηση χωρίς την μπάλα, έβγαλε την ασίστ στο 1-1), όμως του λείπει το γκολ.

Ο Αρης απείλησε στο ματς μετά από το 27′ με τον Πάλμα στο 60′. Ο Νταρίντα του πέρασε εξαιρετική μπαλιά, ο 23χρονος επιθετικός σούταρε με δύναμη με τον Μπρινιόλι να απομακρύνει σε κόρνερ. Στο 70′ πέρασε ως αλλαγή στο ματς ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει τις φανέλες των Big 5.

Πήρες το ρίσκο ο Γιοβάνοβιτς

Στο τελευταίο ημίωρο ο Γιοβάνοβιτς ρίσκαρε χρησιμοποιώντας τον Παλάσιος αντί του Τσέριν. Ο Μπερνάρ ανέλαβε επιτελικός μέσος με τους φιλοξενούμενους να παίζουν φουλ επιθετικά. Ωστόσο, ο χρόνος κυλούσε χωρίς φάσεις για τους πράσινους που απείλησαν στο 51′ και μετά από 24 λεπτά, στο 75′, σουτ του Παλάσιος κόντραρε σε αμυνόμενους και η μπάλα πέρασε κόρνερ. Στο 77′ ο Νταρίντα γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Σένκεφελντ την έδιωξε σε κόρνερ. Στο 82′ ο Κουρμπέλης πέρασε εξαιρετική μπαλιά στον Παλάσιος, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Κουέστα, αλλά το τελείωμα του δεν ήταν καλό.

Ολική επαναφορά

Στο 86′ ο Βέρμπιτς εκτέλεσε κόρνερ, ο Σάρλια κέρδισε την πρώτη κεφαλιά και ο Παλάσιος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα (1-2). Στο 89′ ο Χριστοδουλόπουλος σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ήταν άστοχος. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους πράσινους να πανηγυρίζουν, καθώς Παναθηναϊκός επικράτησε του Άρη με 2-1 και έμεινε ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου.

Γκολ: 10′ Οντουμπάγιο /36′ Μαντσίνι, 86′ Παλάσιος 

Διαιτητής: Μαντς-Κρίστοφερ Κριστόφερσεν (Δανία)

Κίτρινες:  /Σάρλια

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μαζικού, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Ετέμπο (83′ Γκρέι), Νταρίντα, Πάλμα (70′ Χριστοδουλόπουλος), Ματέο Γκαρσία (83′ Νταμπό), Ιτούρμπε (65′ Ρουπ), Καμαρά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ (80′ Πούχατς), Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν (63′ Παλάσιος), Μαντσίνι (63′ Κλεϊνχέισλερ), Μπερνάρ (80′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (73′ Σπόραρ).

*Ο νέος τεχνικός διευθυντής του Αρη Ρόμπερτ Παλίκουτσα βρέθηκε στα επίσημα του Χαριλάου και παρακολούθησε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

**Λίγο πριν από τη σέντρα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ευστάθιου Τσιτλακίδη, του πιλότου του F4-Phantom που έφυγε πριν λίγες μέρες από τη ζωή σε αεροπορικό δυστύχημα στην Ανδραβίδα. Ο Τσιτλακίδης ήταν και μέλος του ερασιτέχνη Άρη ενώ στο γήπεδο βρέθηκε και ο αδερφός του.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο