fbpx

Super League: Η «μάχη» των γκολτζήδων

Super League: Η «μάχη» των γκολτζήδων

Πέντε αγωνιστικές απομένουν για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και η «μάχη» για τη θέση του πρώτου σκόρερ καλά κρατεί.

Πέρα από τη δεδομένη αγωνία για τον πρωταθλητή της σεζόν, ενδιαφέρον έχει κάθε σεζόν και η ανάδειξη του πρώτου σκόρερ. Άλλες χρονιές, ξεχωρίζει από σχετικά νωρίς ο παίκτης που θα οδηγήσει την κούρσα και άλλες τα πράγματα είναι πιο αμφίρροπα.

Στη φετινή, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, έχουμε τη δεύτερη περίπτωση. Ο Λιβάι Γκαρσία της ΑΕΚ και ο Νίκος Καρέλης του Παναιτωλικού «συγκατοικούν» στην πρώτη θέση με 10 τέρματα έκαστος, ενώ ακολουθεί από κοντά ο Σεντρίκ Μπακαμπού του Ολυμπιακού με 9.

Με πέντε ακόμα αγώνες να υπολείπονται, δεν είναι απίθανο να ξεπεραστεί ο αριθμός του περσινού νικητή, Γιάσμιν Κούρτιτς, ο οποίος ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια της σεζόν με τον ΠΑΟΚ πετυχαίνοντας 15 γκολ.

Αυτό που φαντάζει δύσκολο (όχι όμως ακατόρθωτο), είναι να φτάσει κάποιος το ρεκόρ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο άσος του Ολυμπιακού αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος στην κανονική διάρκεια σε δυο διαδοχικές σεζόν. Το 2020-21 ήταν μόνος πρώτος με 19 τέρματα, αφήνοντας πίσω τους Τάσο Δουβίκα (Βόλος), Καρίμ Ανσαριφάρντ (ΑΕΚ) και Χερόνιμο Μπαράλες (Αστέρας Τρίπολης), που είχαν από 10 γκολ, ενώ την αμέσως προηγούμενη, είχε σκοράρει 17 φορές.

Ωστόσο, ο Ελ Αραμπί, δεν είναι ο μόνος που έχει εντυπωσιάσει με την εκτελεστική του δεινότητα. Τη σεζόν 2018-19, ο Ευθύμης Κουλούρης, φορώντας τη φανέλα του Ατρόμητου, είχε αναδειχθεί επίσης πρώτος σκόρερ με 19 γκολ, ακολουθούμενος από τον Εζέκιελ Πόνσε της ΑΕΚ με 16.

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, η κούρσα για τον πρώτο σκόρερ της κανονικής διάρκειας στη φετινή σεζόν θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να την παρακολουθήσει κανείς. Σε κάθε περίπτωση, οι παίκτες θα έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα ώστε οι ομάδες τους να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει, αλλά και να ξεχωρίσουν με την ατομική τους διάκριση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο