fbpx

Δίκη για τη δολοφονία του Αλκη: «Κατάλαβα ότι θέλουν να κάνουν κακό», κατέθεσε φίλος του

Δίκη για τη δολοφονία του Αλκη: «Κατάλαβα ότι θέλουν να κάνουν κακό», κατέθεσε φίλος του

Φίλος του Άλκη Καμπανού περιέγραψε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης από τους κατηγορούμενους, καθώς και τον τρόπο που ο ίδιος κατάφερε να ξεφύγει από τους δράστες, ενώ είχε δεχτεί μαχαιριά στο πόδι.

Αναλυτικά όσα είπε στο δικαστήριο ο 20χρονος φίλος του Αλκη:

«Καθόμασταν στα σκαλάκια, επί 45 λεπτά. Ήρθαν οι 12 και μας ρώτησαν τι ομάδα είμαστε. Δεν αντιλήφθηκα ότι ήρθαν από την άλλη μεριά, μόνο από την οδό Πλαστήρα. Τους είδα μπροστά μου. Τους απαντήσαμε ότι είμαστε Άρης. Κατάλαβα ότι θέλουν να κάνουν κακό. Φορούσαν φουλ φέις, κουκούλες και κρατούσαν μαχαίρια δρεπάνι, ξύλα. Όλοι κρατούσαν κάτι στα χέρια τους.

Δέχτηκα ροπαλιά. Έπεσα στη δίπλα πολυκατοικία. Από τον πόνο που ένιωθα, δεν κατάλαβα ότι με χτύπησε με το δρεπάνι. Μετά είδα τα αίματα. Κατάφερα να φύγω μέσα από πυλωτές πολυκατοικιών και βγήκα στην οδό Παπαναστασίου.

Φεύγοντας, γύρισα και είδα όλα τα άτομα πάνω στον Άγγελο και τον Άλκη. Οι άλλοι δύο φίλοι μας κατάφεραν να φύγουν. Άκουγα φωνές. Τον Άλκη που φώναζε «μη με βαράτε άλλο. Βοήθεια». Βγήκα πάλι στην Πλαστήρα και είδα 7-8 να κατευθύνονται προς τα δύο αμάξια. Ένιωθα πόνο εκείνη τη στιγμή. Βρήκα μία φόρμα σε ένα κάδο και έδεσα την πληγή μου. Τον Άγγελο τον είδα στο νοσοκομείο, μετά, τον Άλκη δεν τον ξαναείδα. Μέσα στο ασθενοφόρο έμαθα ότι πέθανε».

Σε έναν από τους 12 κατηγορούμενους αποδίδεται η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δεύτερου φίλου του Άλκη, ενώ οι υπόλοιποι 11 κατηγορούνται για απλή συνέργεια στην ίδια πράξη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο