fbpx

Ατρόμητος και ΑΕΚ θα παίξουν μπάλα στο γραφείο του αθλητικού δικαστή – Τι αναφέρει ο ΚΑΠ

Ατρόμητος και ΑΕΚ θα παίξουν μπάλα στο γραφείο του αθλητικού δικαστή – Τι αναφέρει ο ΚΑΠ

Tο ζήσαμε κι αυτό στην Σούπερ Λίγκα 1. Ένα σημαντικό παιχνίδι πρωταθλήματος αναβλήθηκε και ενδέχεται να κριθεί στα χαρτιά, επειδή το οριζόντιο δοκάρι και στις δύο εστίες δεν ήταν στο ύψος που προβλέπει ο κανονισμός!

Ατρόμητος και ΑΕΚ θα «μονομαχήσουν» στις δικαστικές αίθουσες των δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου με την Ενωση να έχει αυξημένες πιθανότητες να πάρει τους βαθμούς, χωρίς να γίνει το παιχνίδι.

Τις ενστάσεις των δύο ομάδων σε πρώτο βαθμό θα κρίνει ο αθλητικός δικαστής της Super League 1 και σε δεύτερο η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Καταλυτικό ρόλο για την εξέλιξη της υπόθεσης θα παίξει τι έχει γράψει στο Φύλλο Αγώνα ο διαιτητής του αναβληθέντα αγώνα.

ΚΑΠ

Ο ΚΑΠ έχει δύο άρθρα που αφορούν την συγκεκριμένη περίπτωση. Το άρθρο 9 (Αγωνιστικός χώρος – Αντικανονικότητα γηπέδου) που ορίζει πως ο αγωνιστικός χώρος πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές που καθορίζονται στους Κανόνες του Παιχνιδιού (Laws of the Game, άρθρο 1).

Επίσης αναφέρεται ότι αγωνιστικός χώρος που δεν πληροί τις προδιαγραφές της παρ. 1, μπορεί να χαρακτηριστεί αντικανονικός μόνο πριν την έναρξη του αγώνα. Γι’ αυτό και οι κινήσεις της ΑΕΚ έγιναν πριν από την έναρξη του αγώνα.

Η φιλοξενούμενη ομάδα έχει το δικαίωμα να εκφράσει αντιρρήσεις ή να υποβάλει ένσταση κατά το άρθρο 23 παρ. 1α του ΚΑΠ, με κατάθεση εγγράφου στον διαιτητή, υπογεγραμμένο από τον αρχηγό-ποδοσφαιριστή της ομάδας, το οποίο επισυνάπτεται στο Φ.Α. πριν από την έναρξη του αγώνα. Επίσης η γηπεδούχος έχει δικαίωμα να διατυπώνει αντιρρήσεις, αν ο διαιτητής θεωρήσει το γήπεδο αντικανονικό, με κατάθεση εγγράφου στον διαιτητή, υπογεγραμμένο επίσης από τον αρχηγό-ποδοσφαιριστή της ομάδας, το οποίο επισυνάπτεται στο Φ.Α.

Ο διαιτητής στο κλείσιμο του Φ.Α. οφείλει να απαντήσει επί των θεμάτων του εγγράφου ή της ένστασης. Στην περίπτωση υποβολής ενστάσεως η αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή αποφασίζει για την τύχη αυτής και του αγώνα κατ’ άρθρα 23 και 24 του ΚΑΠ.

Το άρθρο 21 του ΚΑΠ αφορά στη μη τέλεση ή διακοπή αγώνα. Αναφέρεται σε αγώνα που δεν τελέστηκε ή που δεν έληξε με υπαιτιότητα της μιας εκ των δύο ομάδων.

Στους λόγους για τους οποίους μια ομάδα θεωρείται υπαίτια για την ματαίωση αγώνα υπάρχει παραπομπή στο άρθρο 9 του κανονισμού, όπου καταγράφονται οι ποινές:

α) Με απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3 (για την ομάδα που θα κριθεί υπαίτια), και β) Με χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000,00) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000,00) ευρώ για τις ομάδες των επαγγελματικών κατηγοριών.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο