fbpx

ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός 3-2:  Λαχτάρησε, αλλά κατέκτησε τη νίκη 

ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός 3-2:  Λαχτάρησε, αλλά κατέκτησε τη νίκη 

ΠΑΟΚ και Λεβαδειακός πρόσφεραν θέαμα στο παιχνίδι της Τούμπας με τον Δικέφαλο να φτάνει στη νίκη (3-2), έστω κι αν λαχτάρησε και να μειώνει τη διαφορά από την πρωτοπόρο ΑΕΚ στους πέντε βαθμούς.

Το ματς είχε ρυθμό από το ξεκίνημα του και οι παίκτες κυνηγούσαν το γκολ από το πρώτο λεπτό. Στο 2′ ο Ράφα Σοάρες σέντραρε, ο Ντάντας πήρε την κεφαλιά, αλλά ήταν άστοχος.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η κατοχή της μπάλας ήταν 75% για τον Δικέφαλο, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 10′. Ο Κάργας πέρασε κάθετη πάσα στον Νάρεϊ, αυτός έκανε το γύρισμα και ο Ντάντας με πλασέ στη κίνηση έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του (1-0). 

Η απάντηση για τους Βοιωτούς ήταν άμεση. Στο 12′ ο Λούαλούα πέρασε και τον Κοτάρσκι, ο οποίος τον ανέτρεψε και ο Διαμαντόπουλος σφύριξε πέναλτι μετά από την χρήση VAR. Στο 15′ ο Μουτίνιο ήταν εύτοχος από τα 11 βήματα και ισοφάρισε (1-1).

Ο Λεβαδειακός πήγε να κάνει και την ανατροπή στο 18′, αλλά στάθηκε άτυχος. Ο Λούαλούα έκανε το γύρισμα, η μπάλα πήρε μία περίεργη τροχιά  και η μπάλα σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού.

Στην συνέχεια οι δύο ομάδες… αποσυντονίστηκαν με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Σχεδόν σε κάθε επίθεση οι παίκτες του Λουτσέσκου είχαν να αντιμετωπίσουν 8-9 παίκτες που ήταν μπροστά από την περιοχή της ομάδας τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απειλήσουν.

Ντάντας και προβάδισμα

Η εικόνα άλλαξε στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Στο 43′ ο Ντάντας σέντραρε, ο Ολιβέιρα πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στον Τάισον που αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να εκτελέσει από πλεονεκτική θέση. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντάντας «ξαναχτύπησε» και έκανε το 2-1 με σουτ μετά από σέντρα του Ράφα Σοάρες. 

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στο δεύτερο 45λεπτο με στόχο να πετύχει και τρίτο γκολ για να καθαρίσει με την υπόθεση νίκη. Στο 50′ ο Κωνσταντέλιας, μετά από σέντρα του Νάρεϊ, βρέθηκε απέναντι από τον Στογιάνοβιτς, αλλά το τελείωμα του ήταν άστοχο.

Στο επόμενο λεπτό σουτ του Νάρεϊ πέρασε ελάχιστα άουτ και στο 61′ έγινε το 3-1. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νάρεϊ, ο Κάργας πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Κουλιεράκης από το δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.

Ο Ντάντας

Νέα απάντηση

Ο Λεβαδειακός μείωσε το σκορ και ξαναμπήκε στο παιχνίδι στο 66′. Ο Τσάπρας έπιασε δυνατό σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Κάργα και κατέληξε στα δίχτυα (3-2).

Στο 78′ ο Μουτίνιο πέρασε εξαιρετική πάσα στον Τόρο, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κοτάρσκι. Στο 85′ ο Λεβαδειακός απείλησε και πάλι με τον Γερεμέγεφ, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Κοτάρσκι.

Το ματς είχε γίνει ροντέο. Στο 87′ ο Ολιβέιρα βγήκε τετ α τετ με τον Στογιάνοβιτς, αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο.  Στο 90′ υπήρξε μικροπανικός στην περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά την μπάλα μετά την κεφαλιά του Σακό την έδιωξε ο Βιεϊρίνια. 

Γκολ: 10′, 45’+5′ Ντάντας, 61′ Κουλιεράκης / 15′ πεν. Μουτίνιο, 66′ Τσάπρας  

Δοκάρι: 18′ Λουαλούα

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Κίτρινες: Κοτάρσκι, Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας / Νταμπό, Βινίσιους, Τόρο.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (81′ Βιεϊρίνια, 93′ Νάσμπεργκ), Κάργας, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (81′ Σοάρες Φιλίπε), Ντάντας, Νάρεϊ (72′ Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας (80′ Μπίσεσβάρ), Τάισον, Ολιβέιρα.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στογιάνοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Τζημόπουλος, Βήχος (78′ Συμελίδης), Παναγιώτου, Μεχία (79′ Σακό), Νίκας, Νταμπό (67′ Γερεμέγεφ), Μουτίνιο, Λουαλούα (56′ Τόρο).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο