fbpx

Η λογική της ΑΕΚ και η ελαφρότητα του Ολυμπιακού 

Η λογική της ΑΕΚ και η ελαφρότητα του Ολυμπιακού 

Η ΑΕΚ πάτησε κορυφή στη Super League, παραμένει άτρωτη στην έδρα της, έχει λύσεις από τον πάγκο, έχει αυτοπεποίθηση και παίρνει είτε εύκολα είτε δύσκολα αυτό που θέλει, ακόμη κι όταν δεν αποδίδει τόσο καλά όσο σε προηγούμενα παιχνίδια της. Χθες απέαντι στον Αρη των πολλών και σημαντικών απουσιών ο «δικέφαλος» δεν ήταν τόσο καλός. Μπορεί να πίεσε πολύ στο πρώτο 20άλεπτο όμως δεν μπορούσε να απειλήσει και κατάφερε να προηγηθεί χάρις στην εξυπνάδα του Αραούχο που κέρδισε το πέναλτι με το οποίο πήρε το προβάδισμα η ομάδα του Αλμέιδα. 

Ο Αρης από την πλευρά του την πάτησε με τη γνωστή συνταγή. Εχει ποιότητα, δημιουργεί ευκαιρίες αλλά για να πετύχει γκολ, χρειάζεται να κάνει… τάμα! Παρά το ότι δεν συμπλήρωνε 20άδα, έπαιξε πολύ καλά και στο β’ μέρος ήταν εκείνος που απειλούσε με ισοφάριση. θα μπορούσε να έχει κερδίσει πέναλτι στη σύγκρουση του Αθανασιάδη με τον Μπράμπετς αλλά το VAR είχε άλλη άποψη οπότε παύει κάθε συζήτηση. Όταν όμως έμεινε με 10 παίκτες το ματς ήταν θέμα χρόνου πότε θα τελειώσει, παρά το γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς συνέχιζαν να απειλούν την Ενωση  αλλά ξέμεναν από δυνάμεις. 

Όμως τα πάντα κρίθηκαν στην… αλλαγή του Νταμπό! Όταν μπήκε ο επιθετικός του Αρη, ο μόνος από τις βασικές επιλογές του Πάρντιου που ήταν στον πάγκο και μπορούσε να βοηθήσει. Ο οποίος Νταμπό αποδείχθηκε μοιραίος για τον Αρη, όχι γιατί έχασε ευκαιρίες αλλά γιατί ήταν εκείνος που έκανε δώρο στην ΑΕΚ δύο γκολ και το 1-0 έγινε εμφατικό 3-0 στο φινάλε. Αρχικά ο επιθετικός του Αρη παρατάει τη φάση και διαμαρτύρεται για φάουλ με αποτέλεσμα ο Αραούχο να του πάρει τη μπάλα και να τροφοδοτήσει τον Γκατσίνοβιτς που έκανε το 2-0  και ουσιαστικά καθάρισε το παιχνίδι. Και στο τέλος πούλησε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή στον Αραούχο που βγήκε τετ α τετ με τον Κουέστα κι έδωσε το τρίτο γκολ στον Πινέδα. Αλλαγή προς αποφυγή…

Στο Νέο Φάληρο ο Ολυμπιακός συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει στο «Κλ. Βικελίδης». Από τη μέση και μπροστά θυμίζει… Μάντσεστερ Σίτι και από τη μέση και πίσω τον… Βόλο! Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών είχαν οι «ερυθρόλευκοι» απέναντι τον ΟΦΗ κι ενώ μπορούσαν να φτάσουν σε μεγάλη σε έκταση νίκη, εντούτοις λίγο έλειψε να πάθουν έμφραγμα στο τέλος. Στάθηκαν τυχεροί γιατί ο νόμος της μπάλας δεν τους τιμώρησε για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες που είχαν. Και όπως στο Κύπελλο με τον Αρη έτσι και χθες με τον ΟΦΗ χρειάστηκαν την πολύτιμη βοήθεια των γκολκίπερ τους. Τότε του Τζολάκη, τώρα του Πασχαλάκη που δίκαια αποθεώθηκε στο φινάλε για τα δυο σωτήρια «στοπ» στα τετ α τετ με τους παίκτες του ΟΦΗ. Αγχωτική νίκη αλλά νίκη, κυρίως ψυχολογική, ενόψει των δύο ντέρμπι που ακολουθούν εκτός έδρας με ΠΑΟΚ στη Τούμπα για το κύπελλο και στην «Αγιά Σοφιά» τρεις μέρες μετά για τον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου. Όμως αν συνεχιστεί αυτή η κάκιστη αμυντική λειτουργία οι Πειραιώτες δεν μπορούν να ελπίζουν σε πολλά. Στο χθεσινό ματς στην πρώτη επίθεση με αξιώσεις, των Κρητικών, δέχτηκαν γκολ. Και στο τελευταίο 6λεπτο του αγώνα έδωσαν δικαιώματα για την ισοφάριση δύο φορές αλλά ας είναι καλά ο Πασχαλάκης. Αμυνα για κλάματα κι επίθεση που πετάει φωτιές άσχετα αν δεν ήταν η μέρα του Μπιέλ (κυρίως) και των άλλων μεσοεπιθετικών των «ερυθρολεύκων».

Ο Μίτσελ πάντως, επείγει να βρει και ισορροπία στις γραμμές κυρίως όμως να ψάξει ενόψει των δύσκολων αγώνων που έρχονται να βρει λύσεις στα μετόπισθεν της ομάδας…  

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο