fbpx

Ολυμπιακός – ΟΦΗ 2-1: Λύτρωση Ελ Αραμπί που νίκησε τον… ανίκητο Μανδά

Ολυμπιακός – ΟΦΗ 2-1: Λύτρωση Ελ Αραμπί που νίκησε τον… ανίκητο Μανδά

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο Φάληρο όταν ο ΟΦΗ προηγήθηκε στο σκορ, ισοφάρισε με τον Μπακαμπού και τελικά η λύτρωση ήρθε από τον Ελ Αραμπί, ο οποίος σκόραρε μόλις μπήκε ως αλλαγή.

Οι ερυθρόλευκοι έπεσαν πάνω στο… τείχος του Χρήστου Μανδά που πραγματοποίησε εντυπωσιακές επεμβάσεις, αλλά κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ.

Με τη νίκη τους οι γηπεδούχοι (2-1) μείωσαν στους τρεις βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή.

Η κρητική ομάδα πίεζε ψηλά από το ξεκίνημα του αγώνα και οι παίκτες της ήταν προσηλωμένοι στο τακτικό κομμάτι. Δεν έκαναν εύκολα λάθη και μπορούσαν να κρατούν μακριά από την εστία τους τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι έψαχναν διαδρόμους για να πατήσουν στην περιοχή του Μανδά.

Στο 7’ ο Μπιέλ σέντραρε, ο Γκάρι ήταν σε πλεονεκτική θέση, αλλά το τελείωμα του δεν ήταν καλό.

Σουτ – ξυραφιά

Το σκορ άνοιξε στο 19’. Οι φιλοξενούμενοι συνδυάστηκαν εξαιρετικά, ο Θοράρινσον γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Ντίκο με σουτ – ξυραφιά, έκανε το 0-1. Το γκολ του επιθετικού από το Μάλι πανηγύρισαν και οι περίπου 200 φίλαθλοι του ΟΦΗ που ήταν στις εξέδρες του φαληρικού γηπέδου.

Στο 26’ σέντρα του Ροντινέι, ο Μανδάς απομάκρυνε την μπάλα πριν γίνει επικίνδυνος ο Μπακαμπού.

Οι γηπεδούχοι πίεζαν για να φτάσουν στην ισοφάριση και όλοι έψαχναν τον Μπακαμπού που ήταν κινητικός. Στο 27’ σέντρα του Ρέαμπτσιουκ, ο Αφρικανός φορ πήρε την κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Στο 29’ ο Μανδάς απέκρουσε δύσκολα το δυνατό σουτ του Χάμες και στο 38’ ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ βγήκε από την περιοχή του και απομάκρυνε την μπάλα προ του Μπακαμπού.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 40’. Ο Χάμες εκτέλεσε άψογα φάουλ και ο 32χρονος φορ με κεφαλιά έκανε το 1-1. Αυτό ήταν το ένατο γκολ για τον Μακαμπού, ο οποίος είχε σκοράρει και στο ματς του πρώτου γύρου.

Στο 45’ ο Μπιέλ έπιασε δυνατό σουτ με τον Μανδά να πέφτει στη γωνία του και να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ. Δύσκολη απόκρουση.

Ο ΟΦΗ στο πρώτο 45λεπτο θύμιζε την ομάδα που άντεξε στην Τούμπα και στην Λεωφόρο, παρότι έπαιξε με 10 παίκτες από το 8’ λόγω της αποβολής του Γιόχου.

Μανδάς

Ήταν δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα πίεζε από το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους για να φτάσει στην ανατροπή του σκορ με τον γκολκίπερ του ΟΦΗ να δείχνει την κλάση του σε αρκετές φάσεις.

Στο 48’ ο Μανδάς απέκρουσε σουτ του Γκάρι Ροντρίγκες και στο 50’ οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδική ευκαιρία. Ο Μπιέλ βρέθηκε απέναντι από τον Μανδά, αλλά το τελείωμα του δεν ήταν καλό και η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Ελληνα «άσου».

Στο 53’ ο Μπακαμπού τροφοδότησε τον Μπιέλ, αυτός σούταρε, αλλά και πάλι ο Μανδάς με εντυπωσιακή επέμβαση έσβησε τον κίνδυνο για την εστία του.

Δοκάρι

Ο ΟΦΗ οπισθοχώρησε και ο αντίπαλος του έψαχνε το δεύτερο γκολ. Στο 66’ ο Ρέαμπτσιουκ σέντραρε, ο Μπακαμπού πήρε την κεφαλιά, ωστόσο δεν βρήκε στόχο. Στο επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός άγγιξε το 2-1.

Ο Ίνμπομ Χουάνγκ εξαπέλυσε δυνατό σουτ με το δεξί και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι με την παρέμβαση και του Μανδά.

Στο 72’ ο Μπακαμπού βρήκε χώρο, σούταρε, αλλά δεν σκόραρε.

Στο επόμενο λεπτό ο Μπιέλ τροφοδότησε με τρομερή κάθετη πάσα τον Ροντινέι, αυτός βρέθηκε τετ α τετ με τον Μανδά, ο οποίος και πάλι δεν νικήθηκε.

Η πολιορκία της εστίας του ΟΦΗ συνεχιζόταν. Στο 74’ ο Χάμες έκανε το γύρισμα, ο Μπιέλ πλάσαρε από καλή θέση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Λύση από Ελ Αραμπί

Ο Ελ Αραμπί πέρασε ως αλλαγή στο ματς στο 75’ και στο επόμενο λεπτό λύτρωσε την ομάδα του.

Ο Μπιέλ έκανε ωραία πάσα στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ, ο Εμβιλά έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Ελ Αραμπί με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα (2-1).

Στο 83’ η κρητική ομάδα έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Μετά από λάθος γύρισμα του Εμβιλά στον Πασχαλάκη, ο Γκρόνιγκ έκλεψε την μπάλα και βγήκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει.

Ο ΟΦΗ έχασε νέα ευκαιρία στο 90’ με τον Πασχαλάκη να λέει «όχι» στον Μπάκιτς που βγήκε τετ α τετ με τον διεθνή τερματοφύλακα.

Γκολ: 40’ Μπακαμπού, 76’ Ελ Αραμπί / 19’ Ντίκο
Δοκάρι: 67’ Χουάνγκ
Διαιτητής: Γ. Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Κίτρινες: 95’ Εμβιλά/ 42’ Πασαλίδης, 61’ Ντιουσέ, 79’ Μπαλογιάννης, 84’ Λάρσον, 95’ Τσιλιανίδης

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος (85’ Σισέ), Ρέτσος, Ρέαμπτσιουκ (75’ Ράμον), Εμβιλά, Χουάνγκ, Γκάρι (65’ Μασούρας), Χάμες (85’ Σαμασέκου), Μπιέλ, Μπακαμπού (75’ Ελ Αραμπί).

ΟΦΗ: Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης, Διαμαντής, Λάρσον, Περέα, Ντιουσέ (82’ Μοσκέρα), Θοράρινσον (82’ Τσιλιανίδης), Τοράλ (71’ Μπάκιτς), Τζου (56’ Γκρόνιγκ), Ντίκο (71’ Μπαλογιάννης).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο