fbpx

Στις ΗΠΑ το Copa America 2024

Στις ΗΠΑ το Copa America 2024

Για δεύτερη φορά οι ΗΠΑ θα φιλοξενήσουν την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση της Λατινικής Αμερικής, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η CONCACAF.

Η συνομοσπονδία της Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και της Καραϊβικής μαζί με την συνομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής (CONMEBOL) ανακοίνωσαν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα φιλοξενήσουν το Copa America 2024, για δεύτερη φορά μετά το 2016. Μαζί αναμένεται να συμμετάσχουν ως προσκεκλημένοι κι οι άλλοι δύο συνδιοργανωτές (μαζί με τις ΗΠΑ) του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, το Μεξικό και ο Καναδάς.

Από την πλευρά των γυναικών, η CONCACAF θα προσκαλέσει τέσσερις εθνικές ομάδες της Νότιας Αμερικής στο Women Gold Cup 2024, ένα τουρνουά το οποίο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά φέτος στις ΗΠΑ.

Η CONMEBOL και η CONCACAF ανακοίνωσαν επίσης άλλο ένα σχέδιο για κοινή διοργάνωση τουρνουά συλλόγων που θα διεξαχθεί το 2024 με τέσσερις ομάδες, δύο από κάθε συνομοσπονδία οι οποίες θα προκρίνονται μέσω των «εσωτερικών» τουρνουά τους, δηλαδή το Copa Libertadores και το CONCACAF Champions League.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο