fbpx

Ιταλία-20η αγωνιστική: Με Ρόμα η Νάπολι για ακόμη ένα βήμα προς τον τίτλο – Το πανόραμα

Ιταλία-20η αγωνιστική: Με Ρόμα η Νάπολι για ακόμη ένα βήμα προς τον τίτλο – Το πανόραμα

Υπάρχει τρόπος να χάσει το φετινό πρωτάθλημα στην Ιταλία η Νάπολι; Εχοντας κλείσει τον πρώτο γύρο στο +12 από τον δεύτερο, με συγκομιδή 50 βαθμών (στους 57 διαθέσιμους), με τις παραδοσιακές δυνάμεις να μην πείθουν και τη Γιουβέντους να έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση 15 βαθμών, οι «παρτενοπέι» ζουν ημέρες… Μαραντόνα. Πιθανότατα, θα χρειαστεί ένας συνδυασμός δικής τους κάμψης και απότομης ανόδου ενός εκ των πιθανών διωκτών τους, ακόμη και για να απειληθούν.

Στο πλαίσιο αυτό, τα ντέρμπι του β΄ γύρου θα αποδειχθούν καθοριστικά και το πρώτο από αυτά διεξάγεται την Κυριακή (29/1), όταν η Νάπολι φιλοξενεί τη Ρόμα. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο είναι μία από τις τρεις που ισοβαθμούν στην τρίτη θέση, στο -13 από την κορυφή, παραμένει αήττητη στα τελευταία έξι ματς της Serie A και μπορεί να βάλει δύσκολα στους παίκτες του Λουτσιάνο Σπαλέτι. Σημειωτέον ότι, μετά την αναμέτρηση με τους «τζιαλορόσι», η Νάπολι έχει τέσσερα διαδοχικά ματς με αρκετά υποδεέστερους αντιπάλους, που θα της δώσουν την ευκαιρία να ξεφύγει ακόμη περισσότερο και ίσως να «καθαρίσει» το τίτλο ήδη από τον Φεβρουάριο.

Πέντε ομάδες «συνωστίζονται» σε απόσταση τριών βαθμών, μεταξύ δεύτερης και έκτης θέσης (χωρίς να υπολογίζεται η Γιουβέντους, που θα βρεθεί σε αυτό το γκρουπ αν κερδίσει την έφεση για την τιμωρία της), και δίνουν μάχη για την έξοδο στο επόμενο Champions League, περιμένοντας παράλληλα ένα ντεφορμάρισμα της Νάπολι για να πλησιάσουν στην κορυφή. Η πρωταθλήτρια Μίλαν, που είναι μόνη δεύτερη, υποδέχεται τη Σασουόλο, η Ιντερ (προερχόμενη από εντός έδρας ήττα-σοκ από την Εμπολι) ταξιδεύει στην Κρεμόνα για την αναμέτρηση με την ουραγό Κρεμονέζε, η Λάτσιο φιλοξενεί τη Φιορεντίνα και η Αταλάντα περιμένει στο Μπέργκαμο την απογοητευτική Σαμπντόρια.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής της Serie A:

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου

19:30 | Μπολόνια-Σπέτσια
21:45 | Λέτσε-Σαλερνιτάνα

Σάββατο 28 Ιανουαρίου

16:00 | Εμπολι-Τορίνο
19:00 | Κρεμονέζε-Ιντερ
21:45 | Αταλάντα-Σαμπντόρια

Κυριακή 29 Ιανουαρίου

13:30 | Μίλαν-Σασουόλο
16:00 | Γιουβέντους-Μόντσα
19:00 | Λάτσιο-Φιορεντίνα
21:45 | Νάπολι-Ρόμα

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου

21:45 | Ουντινέζε-Βερόνα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 19 αγώνες)

Νάπολι 50
Μίλαν 38
Λάτσιο 37
Ίντερ 37
Ρόμα 37
Αταλάντα 35
Ουντινέζε 28
Τορίνο 26
Έμπολι 25
Γιουβέντους 23
Φιορεντίνα 23
Μπολόνια 23
Μόντσα 22
Λέτσε 20
Σπέτσια 18
Σαλερνιτάνα 18
Σασουόλο 17
Βερόνα 12
Σαμπντόρια 9
Κρεμονέζε 8

*Η Γιουβέντους έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση 15 βαθμών.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο