fbpx

Η ώρα των πρωτοπόρων

Η ώρα των πρωτοπόρων

Εκτός από αρχή της νέας χρονιάς, στον αθλητικό κόσμο ο Ιανουάριος σηματοδοτεί, συνήθως, την έναρξη του δεύτερου γύρου των αγωνιστικών υποχρεώσεων στα περισσότερα ομαδικά αθλήματα.

Το να είναι κάποια ομάδα «πρωταθλήτρια χειμώνα», δε σημαίνει πάντα πως θα είναι αυτή που θα πανηγυρίσει στο τέλος της σεζόν, είναι όμως μια απόδειξη της καλής πορείας της μέχρι τη δεδομένη χρονική στιγμή και ίσως να προδιαγράφει τη συνέχεια.

Ας δούμε ποιοι είναι οι πρωτοπόροι σήμερα σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ και πόλο, σε άνδρες και γυναίκες.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΝΔΡΕΣ

Στην πρώτη θέση της Σούπερ Λιγκ αυτή τη στιγμή και έπειτα από 19 αγωνιστικές, φιγουράρει ο Παναθηναϊκός με 45 βαθμούς, μόλις έναν περισσότερο από τη 2η ΑΕΚ. Η τελευταία φορά που οι «πράσινοι» προπορεύονταν στη βαθμολογία μετά τον πρώτο γύρο, ήταν τη σεζόν 2009-10, όταν και κατέκτησαν το τελευταίο τους πρωτάθλημα.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΠΑΟ – ΠΑΟΚ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Στην πρώτη κατηγορία Γυναικών, πρωτοπόρος είναι ο ΠΑΟΚ, γεγονός που μόνο έκπληξη δεν προκαλεί. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, που είναι αήττητη σε 14 αγώνες την τρέχουσα σεζόν, έχει κερδίσει τα τελευταία 16 από τα 17 πρωταθλήματα, με μοναδική εξαίρεση τη σεζόν 2013-14, που οι Αμαζόνες Δράμας σήκωσαν το τρόπαιο.

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΑΝΔΡΕΣ

Ο Ολυμπιακός είναι αυτός που οδηγεί την κούρσα της Α1 Ανδρών στο μπάσκετ με 26 βαθμούς, έχοντας μόνο νίκες σε 13 αγωνιστικές. Οι «ερυθρόλευκοι», περσινοί πρωταθλητές, διανύουν μια περίοδο εξαιρετικής φόρμας, γεγονός που μεταφράζεται και σε πρωτιά στην Ευρωλίγκα.

EUROLEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΡΕΑΛ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Στην Α1 Γυναικών είναι ο Παναθηναϊκός αυτός που προπορεύεται με 33 βαθμούς σε 17 αγώνες, ωστόσο, στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 32 βαθμούς και ένα παιχνίδι λιγότερο. Αξίζει να αναφερθεί πως την προσεχή Κυριακή (29/1) οι δυο ομάδες αναμετρώνται μεταξύ τους.

ΒΟΛΕΪ

ΑΝΔΡΕΣ

Έπειτα από 11 αγωνιστικές, ο Ολυμπιακός φιγουράρει πρώτος στη Volley League, με 10 νίκες και μόλις μια ήττα και 29 βαθμούς. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τον χαμηλότερο αριθμό χαμένων σετ (9) έναντι των αντιπάλων τους, ενώ μετρούν 32 κερδισμένα. Παράλληλα, διανύουν μια πολύ καλή σεζόν και στην Ευρώπη, καθώς έχουν προκριθεί στα ημιτελικά του Challenge Cup.

CHALLENGE CUP / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΣΤΕΑΟΥΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ είναι πρωτοπόρος στην πρώτη κατηγορία με 35 βαθμούς, με 12 νίκες και 1 ήττα σε 13 αγωνιστικές. Μετά από παρουσία μόλις τριών σεζόν στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία, η ομάδα της Θεσσαλονίκης δείχνει πως είναι σε πολύ καλό δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία της.

VOLLEYLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΠΑΟΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ / EUROKINISSI)

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

ΑΝΔΡΕΣ

Ο Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή είναι ο πρωτοπόρος στην Α1 Ανδρών με 28 βαθμούς σε 15 αγωνιστικές και μόλις μια ήττα. Η ομάδα του Πειραιά, ωστόσο, ακολουθείται από την ΑΕΚ που έχει 25 βαθμούς και ένα παιχνίδι λιγότερο. Οι «ερυθρόλευκοι» απέχουν επτά αγωνιστικές από το αναδειχθούν πρωταθλητές και να διατηρήσουν τον τίτλο, τον οποίο κατέκτησαν και την περσινή σεζόν.

HANDBALL PREMIER 2022-2023 / ΟΣΦΠ – ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Το απόλυτο των νικών μετά από 12 αγωνιστικές έχει ο ΟΦ Νέας Ιωνίας στην πρώτη κατηγορία Γυναικών. Όλα δείχνουν πως ο σύλλογος βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο να επιστρέψει στη θέση του πρωταθλητή, θέση που κατείχε για πέντε συνεχόμενες σεζόν, από το 2013 έως το 2018.

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2022-2023 / ΟΦΝΙ – ΑΕΚ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

ΠΟΛΟ

ΑΝΔΡΕΣ

Στο, πάντα ενδιαφέρον, ελληνικό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης, ο Ολυμπιακός είναι αυτός που οδηγεί την κούρσα με 14 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Οι Πειραιώτες επιβεβαιώνουν, μέχρι στιγμής, την κυριαρχία τους για ακόμα μια σεζόν, καθώς, από το 1999 έχουν χάσει το πρωτάθλημα μόνο δυο φορές, το 2006 (Εθνικός) και το 2012 (Βουλιαγμένη).

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2022-2023 / ΟΣΦΠ – ΠΑΟΚ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΣΑΚΟΣ / EUROKINISSI)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Αήττητη φιγουράρει στην πρώτη θέση και η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού. Μετά από 13 αγωνιστικές και καμία ήττα, όλα δείχνουν πως οι «ερυθρόλευκες» οδεύουν προς την κατάκτηση του δέκατου συνεχόμενου πρωταθλήματός τους, ενώ ευελπιστούν και σε μια αντίστοιχη πορεία στην Ευρώπη, όπου κατέχουν τα τελευταία δυο χρόνια τον τίτλο της Πρωταθλήτριας.

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2022-2023 / ΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΟΣΦΠ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο