fbpx

Γερμανία-18η αγωνιστική: Ντέρμπι… Champions League για την προβληματισμένη Μπάγερν –  Το πανόραμα

Γερμανία-18η αγωνιστική: Ντέρμπι… Champions League για την προβληματισμένη Μπάγερν –  Το πανόραμα

Η… επιστροφή της Μπάγερν Μονάχου στη Bundesliga δεν ήταν καθόλου εντυπωσιακή, με τον προπονητή της Γιούλιαν Νάγκελσμαν να εντοπίζει έλλειψη πειθαρχίας και συγκέντρωσης. Οι Βαυαροί έχουν φέρει ισοπαλία και στους δύο αγώνες πρωταθλήματος το 2023, και όταν υποδεχθούν το Σάββατο την Άιντραχτ Φρανκφούρτης -η οποία όπως η Μπάγερν επίσης αγωνίζεται στο Champions League-, ξέρουν ότι χρειάζονται τη νίκη προκειμένου να διατηρήσουν το προβάδισμα τριών βαθμών από τη δεύτερη Ουνιόν Βερολίνου.

Ο Μανουέλ Νόιερ αναρρώνει από το ατύχημα (κάταγμα στο δεξί πόδι) στο σκι τον Δεκέμβριο, ο Γιάν Ζόμερ έφτασε την περασμένη εβδομάδα από την Γκλάντμπαχ, αλλά ο δανεικός -στη Μονακό- Αλεξάντερ Νιούμπελ, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την έλλειψη επικοινωνίας με τους πρωταθλητές Γερμανίας σχετικά για το μέλλον του, οδηγώντας στην απόλυση -αυτή την εβδομάδα- του μακροχρόνιου προπονητή τερματοφυλάκων της Μπάγερν, Τόνι Ταπάλοβιτς, στενού φίλου του Νόιερ, που είχε ενταχθεί στην Μπάγερν από τη Σάλκε πριν από περισσότερα από 11 χρόνια.

Σαν να μην έφτανε αυτό το πρόβλημα, έντονη ήταν η κριτική στον -εκτός φόρμας- εξτρέμ Σέρζε Γκνάμπρι, ο οποίος ταξίδεψε στο Παρίσι την Κυριακή για να παρακολουθήσει μια επίδειξη μόδας, με φωτογραφίες του παίκτη στα social media που τον δείχνουν ντυμένο με διάφορα επώνυμα εντυπωσιακά ρούχα.

«Αυτό είναι ερασιτεχνικό», είπε ο αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν, Χασάν Σαλιχάμιτζιτς. «Αυτό ακριβώς δεν μου αρέσει. Όταν έχεις ελεύθερη μέρα τότε πρέπει να ξεκουραστείς για να πατήσεις γκάζι στον επόμενο αγώνα».

Αυτός ο επόμενος αγώνας ήταν η απογοητευτική ισοπαλία 1-1 της Τρίτης στην Κολωνία, με τον Γκνάμπρι να μην έχει πραγματικό αντίκτυπο και να γίνεται αλλαγή στο ημίχρονο.

«Οι δύο βαθμοί που κερδίσαμε φέτος από τους δύο αγώνες πρωταθλήματος είναι πολύ λίγοι για τις προσδοκίες μας», είπε ο Νάγκελσμαν.

Η Άϊντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία αντιμετωπίζει τη Νάπολι στο Champions League, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, έχοντας χάσει μόνο ένα από τα οκτώ τελευταία ματς πρωταθλήματος και έχοντας κερδίσει τρία από τα πέντε τελευταία.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής και η βαθμολογία στη Bundesliga:

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου

21:30 | Λειψία-Στουτγάρδη

Σάββατο 28 Ιανουαρίου

16:30 | Φράιμπουργκ-Άουγκσμπουργκ
16:30 | Μάιντς-Μπόχουμ
16:30 | Χοφενχάιμ-Γκλάντμπαχ
16:30 | Χέρτα Βερολίνου-Ουνιόν Βερολίνου
16:30 | Βέρντερ Βρέμης-Βόλφσμπουργκ
19:30 | Μπάγερν Μονάχου-Άϊντραχτ Φρανκφούρτης

Κυριακή 29 Ιανουαρίου

16:30 | Σάλκε-Κολονία
18:30 | Λεβερκούζεν-Ντόρτμουντ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες)

Μπάγερν Μονάχου 36
Ουνιόν Βερολίνου 33
Λειψία 32
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 31
Ντόρτμουντ 31
Φράιμπουργκ 31
Βόλφσμπουργκ 29
Λεβερκούζεν 24
Γκλάντμπαχ 22
Κολονία 21
Βέρντερ Βρέμης 21
Μάιντς 20
Χοφενχάιμ 19
Άουγκσμπουργκ 18
Στουτγκάρδη 16
Μπόχουμ 16
Χέρτα Βερολίνου 14
Σάλκε 9

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο