fbpx

Αγγλία- FA Cup φάση «32»: Η Σίτι με Άρσεναλ, σε… αποστολές εκδίκησης η Λίβερπουλ και ρεκόρ ο Κέιν – Το πανόραμα

Αγγλία- FA Cup φάση «32»: Η Σίτι με Άρσεναλ, σε… αποστολές εκδίκησης η Λίβερπουλ και ρεκόρ ο Κέιν – Το πανόραμα

Η Μάντσεστερ Σίτι και η Άρσεναλ κάνουν ένα… διάλειμμα από μια έντονη κούρσα για τον τίτλο της Premier League, προκειμένου να βρεθούν απόψε (27/1) αντιμέτωπες σε μια «βαρέων βαρών» σύγκρουση για το Κύπελλο Αγγλίας (φάση των «32») στο «Etihad». Η κάτοχος του τίτλου Λίβερπουλ θα προσπαθήσει να εκδικηθεί για την πρόσφατη ήττα της (3-0) στο Μπράιτον στην Premier League, ενώ ο Χάρι Κέιν θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Τότεναμ, στη συνάντηση με την Πρέστον.

Ο «δάσκαλος» Πεπ Γκουαρντιόλα θα επισκεφτεί το «μαθητή» Μικέλ Αρτέτα, με την Μάντσεστερ Σίτι να στοχεύει να σταματήσει την ορμή της Άρσεναλ. Η Σίτι είναι πέντε βαθμούς πίσω από την Άρσεναλ, η οποία έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, αλλά οι πρωταθλητές πρέπει ακόμα να παίξουν με τους Λονδρέζους δύο φορές στο πρωτάθλημα, κάνοντας την αναμέτρηση του FA Cup ένα δελεαστικό ορεκτικό πριν από το κυρίως πιάτο. Σίγουρα βέβαια θα ήταν μια σημαντική δήλωση προθέσεων από την Άρσεναλ εάν καταφέρει να δυσκολέψει περισσότερο τον Γκουαρντιόλα με μια νίκη στο «Etihad Stadium».

Η κουρασμένη Λίβερπουλ σε αποστολή εκδίκησης

Ο Γιούργκεν Κλοπ είχε πει ότι «δεν μπορούσε να θυμηθεί χειρότερο παιχνίδι», μετά την ήττα της Λίβερπολυ με 3-0 στο Μπράιτον, μια απόδοση τόσο κακή που ο Τζόρνταν Χέντερσον την χαρακτήρισε «πραγματικά χαμηλό σημείο» σε μια ήδη τραυματική σεζόν για τους «Κόκκινους». Είναι αλήθεια ότι το ταξίδι της Λίβερπουλ στο «Amex Stadium», στις 14 Ιανουαρίου, άφησε μερικά οδυνηρά τραύματα στον Κλοπ και την ομάδα του. Αλλά το Κύπελλο Αγγλίας τους προσφέρει μια απροσδόκητη ευκαιρία να σβήσουν αυτές τις πικρές αναμνήσεις και να επαναφέρουν την διαδρομή τους σε τροχιά. Η Λίβερπουλ επιστρέφει στο Μπράιτον παραμένοντας στην ένατη θέση στην Premier League, με 10 βαθμούς διαφορά από την πρώτη τετράδα.

Παραδεχόμενος ότι η Λίβερπουλ εξακολουθεί να είναι ψυχικά κουρασμένη από την προσπάθειά της για την επιδίωξη της «αθλητικής αθανασίας» την περασμένη σεζόν, ο Ισπανός μέσος Τιάγκο Αλκαντάρα είπε: «Δεν είναι μόνο σωματικό, είναι κάτι ψυχολογικό γιατί ήμασταν πολύ κοντά στο να κερδίσουμε τα πάντα και μόλις το αγγίξαμε, αλλά δυστυχώς έφυγε».

Το ρεκόρ που θέλει ο Χάρι Κέιν

Ο Χάρι Κέιν θα ήθελε πολύ την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Τότεναμ στο Πρέστον το Σάββατο. Ο Κέιν ισοφάρισε τον Τζίμι Γκριβς στα 266 γκολ με τους «Πετεινούς», όταν σκόραρε στην εκτός έδρας νίκη (1-0) της ομάδας στην Premier League επί της Φούλαμ τη Δευτέρα (23/1). Ο απολογισμός-ρεκόρ του Γκριβς είχε μείνει ανέγγιχτος από το 1970, αλλά ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας βρίσκεται πλέον στα πρόθυρα ενός νέου ρεκόρ. Με την –πέμπτη στο πρωτάθλημα- Τότεναμ να βρίσκεται στη μέση μιας μάχης για να αναρριχηθεί ξανά στην πρώτη τετράδα της Premier League, ο Αντόνιο Κόντε θα μπορούσε να ξεκουράσει τα αστέρια του για την επίσκεψη απέναντι στην Πρέστον της δεύτερης κατηγορίας.

Όμως, έχοντας υπόψη την ήττα-έκπληξη της Τότεναμ από τη Μίντλεσμπρο στον πέμπτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας την περασμένη σεζόν, ο Κέιν θέλει να παίξει: «Το Κύπελλο Αγγλίας είναι σημαντικό για εμάς. Ήταν απογοητευτικό να χάσαμε από τη Μίντλεσμπρο. Θα δούμε τι θα πει ο προπονητής, αλλά θα είμαι έτοιμος», είπε ο Κέιν, ο οποίος εξακολουθεί να ψάχνει να κερδίσει το πρώτο μεγάλο τρόπαιο της καριέρας του.

Το πρόγραμμα στη φάση των «32» του Κυπέλλου Αγγλίας:

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου

22:00 | Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ

Σάββατο 28 Ιανουαρίου

14:30 | Γουόλσολ–Λέστερ
14:30 | Ακρινγκτον-Λιντς
17:00 | Σαουθάμπτον-Μπλάκπουλ
17:00 | Ίπσουιτς-Μπέρνλι
17:00 | Λούτον-Γκρίμσπι
17:00 | Σέφιλντ Γουένσντεϊ-Φλίτγουντ Τάουν
17:00 | Φούλαμ-Σάντερλαντ
17:00 | Μπρίστολ Σίτι-Γουέστ Μπρομ
17:00 | Μπλάκμπερν-Μπέρμιγχαμ
20:00 | Πρέστον-Τότεναμ
22:00 | Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ρέντινγκ

Κυριακή 29 Ιανουαρίου

15:30 | Μπράιτον-Λίβερπουλ
16:00 | Στόουκ Σίτι-Στίβενεϊτζ
18:30 | Ρέξαμ-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου

21:45 | Ντέρμπι-Γουέστ Χαμ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο