fbpx

Η «μάχη» για το… μαρούλι

Η «μάχη» για το… μαρούλι

«Ολα (και μόνο) για το… μαρούλι γίνονται», όπως έλεγε σε ελεύθερη μετάφραση ο αείμνηστος πρόεδρος του Ιωνικού Νίκος Κανελλάκης. Στις επαγγελματικές Ενώσεις επικρατεί αναβρασμός για την κατανομή των χρημάτων από τη φορολόγηση των παικτών των τυχερών παίγνιων.

Από το ραντεβού του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με τους Λεωνίδα Λεουτσάκο (πρόεδρος SL2), Βαγγέλη Γαλατσόπουλο (πρόεδρος ΕΣΑΚΕ) και Παντελή Ταρνατόρο (πρόεδρος ΕΣΑΠ) δεν βγήκε λευκός καπνός. «Δύσκολη η συνεννόηση των επαγγελματικών λιγκών. Αν δε συνεννοηθούν δεν θα προχωρήσουμε σε εκταμίευση. Ο καθένας βλέπει τα πράγματα όπως θέλει. Αντί για ευχαριστώ ακούμε γκρίνιες και έχουμε αρνητικά δημοσιεύματα. Δε θα κάνουμε ούτε το διαιτητή, ούτε το σάκο του μποξ», τους διεμήνυσε ο υφυπουργός αθλητισμού και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Κι αυτό διότι οι παράγοντες θεωρούν ότι ο υφυπουργός τους «ρίχνει» στη μοιρασιά και γι’ αυτό αντιδρούν.

Είναι η δεύτερη φορά που μοιράζονται χρήματα από τη φορολόγηση των παικτών κυρίως του στοιχήματος. Η κατανομή το 2021 είχε γίνει ως εξής:

Στον Επαγγελματικό Αθλητισμό η κατανομή του αναλογούντος ποσού γίνεται ως εξής:
i. Α’ Εθνική Επαγγελματική Κατηγορία Ποδοσφαίρου – Super League ή, όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 50% και έως του ποσού των 22.000.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.(σ.σ. το ποσό παραμένει ίδιο)
ii. Α2 Επαγγελματική Κατηγορία – Super League 2 ή, όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 17% και έως του ποσού των 8.500.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.
iii. Α1 Ανδρών Μπάσκετ – Basket League ή, όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 15% και έως του ποσού των 7.500.000 ευρώ.Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.
iv. Α1 Ανδρών Βόλεϊ – Volley League ή, όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 8% και έως του ποσού των 4.000.000 ευρώ.Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις: Αναφορικά με την συμμετοχή των δικαιούχων στις Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις, θα κατανέμεται ποσοστό 10% και έως του ποσού των 7.500.000 ευρώ. Ο υπολογισμός του ποσού που θα λάβουν οι δικαιούχες αθλητικές ομάδες και τα κριτήρια κατανομής, θα καθοριστούν με νέα κοινή υπουργική απόφαση.
Μεθαύριο Παρασκευή (27/1) θα συνεδριάσει το ΔΣ της λίγκας και θα φανούν οι προθέσεις των παραγόντων της. Δύσκολά πάντως θα δεχθούν να πάρουν σχεδόν 500.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με την μοιρασιά του ‘21.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο